VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

tirsdag 30. november 2010

Drømme hjerte.


Hei alle kakevenner. Nå har jeg hatt blog fri i en eeevighet. Har sittet med nesa i pensum bøker og ikke hatt tid til noe utenom desverre. Men slik er det når man er student, og har eksamener man må ta. Men nå har jeg litt blogtid igjen, så jeg klør i fingrene etter å dele litt av det jeg har laget.
Her kommer enda en kreativ kake. Det er vel de jeg lager flest av i løpet av et år. Denne gangen var det moren til en god venninne av meg som fylte år, og oppdraget var marsipankake med blomster. Så da ble det et drømmehjerte med rosa roser. Inni kaken er det fyll av deilig bringebærmoussé og vaniljekrem.


Ingredienser:

 Bringebær-marshmallow moussé:  

250 g jordbær eller bringebær 
25 g melis 
1 dl vann
  140 gram mini marshmallows 
2 dl  kremfløte

Her kan man bruke akkurat den bæra man har lyst på. Jubilanten jeg laget kake til, ønsket seg bringebærmousse, så da ble det bringebær.

Tin bærene om du bruker fryst bær, og ha i melisen.

Så tilsetter du 1 dl vann.


Denne kremen er fylt med deilige myke marshmallow, og er en stor favoritt til barna...spesielt om du bruker jordbær.


Ha i marshmallowene i den varme bærblandingen, og rør til de er smeltet bort.


Det skal bli en kremete fin røre.

For å være helt sikker på røra er klumpfri så bruker jeg stavmixeren noen få minutter helt på slutten.

Pisk fløten litt ekstra hard.

Rør inn litt og litt krem i bærblandingen.

Rør godt så alt blander seg.

Deilig bringebær marshmallow krem. Når den er ferdig må du sette den et par timer i kjøleskapet for at den ikke skal renne av kaken igjen.Denne kremen er også nydelig å bare spise som ren mousse i dessertglass.

Jeg valgte å lage et rosa sukkerbrød til denne kaken, siden det var en dame som skulle ha kaken. Oppskrift på sukkerbrød kan du finne her

Jeg fylte denne kaken med et lag kjøpt vaniljekrem(siden jeg ikke hadde tid til å lage selv) før jeg fylte med bringebærmoussen jeg hadde laget.

Fyll på med bringebærkrem.

Så er det bare å dekke kaken med et hvit lag med marsipan.. Hvordan du får marsipan pent på kaken kan du se her

Til bladene bruker jeg disse utstikkerene. Kjempe enkelt og det blir kjempe fint. Det kan du få kjøpt her
Til rosene brukte jeg på denne kaken disse utstikkerne. De kan du kjøpe her

Så er det bare å lage masse roser i forskjellige rosa nyanser. Hvordan jeg lager roser kan du se her.

Rundt kanten festet jeg et rosa silkebånd. Det gjør utseende mye mer delikat med engang.


Da er jeg i gang igjen med litt blogging, og håper på å få masse tid til å få lagt inn det jeg allerede har laget og det som kommer nå i jula. Det blir alltid mye baking av konfekt her i huset til jul, så det vil nok komme litt inspirasjon på den kanten tenker jeg.
Ha en super dag alle sammen.

2 kommentarer:

  1. Hei :) fin kake :) Jeg tenkte på den bringebærmoussen... det står "Ha i marshmallowene i den varme bærblandingen, og rør til de er smeltet bort" skal dette kokes? eller har man hatt varmt vann i? det sto ingenting om temeraturen på vannet...?

    SvarSlett
  2. Hei du.
    Disse skal ikke koke, men kun varmes til det er smeltet. Det tar litt tid, men viktig å ikke koke.

    SvarSlett