VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

lørdag 1. januar 2011

Dåpspute.

Den første dagen i det nye året, er en ny start.
Og hva passer vel bedre enn en kake til en ny verdensborger. Et lite barn som har startet sitt nye liv, og som skal vokse opp i verden.
Det barnet starter med blanke ark, og det kan vi som har levd en stund gjøre også.

Jeg ønsker alle sammen en god start på det nye året. Håper det bringer alt det gode man kan ønske seg.

Dette er en dåpskake til Linus Johann, og oppdraget var bare at det var ønsket en baby på kaken. Resten fikk jeg frie tøyler på.
Og det er jo da jeg koser meg mest. Da jeg kan få være kreativ, og lage min egen vri på kaken.
Jeg fant ut at jeg ville lage to silkeputer, og brukte derfor de nye formene mine fra wilton. Og de var helt supre.


Jeg bruker stortsett alltid vanlig sukkerbrød på disse typer kaker.
Det stilles forventninger til kaker som serveres til bryllup og dåp, og de fleste ønsker en standard marsipankake.
Så sukkerbrød oppskrift du garantert lykkes med finner du her



Jeg fyller formen ganske full.
Denne typen form fra Wilton, har en varmespreder du plasserer i midten, og den sørger for at kaken blir jevn stekt.


Det ble utrolig fine sukkerbrød i denne formen. Jevne og fine.

Jeg valgte å lage en stablekake, og derfor brukte jeg to av formene. Laget to bunner i forskjellig størrelse og fikk to puter.
De kan også lages enda mer tredimensjonale ved å lage to kaker i samme størrelse og sette de sammen, men det får bli neste gang.

Dynk bunnen med melk, og  fyll kaken med ønsket fyll.
Siden noen av gjestene hadde allergier, ble det vaniljekrem og rørte jordbær på min kake.

Jeg bruker vanligvis ikke krem når jeg dekker kaken. Stort sett er det noen små skjønnhetsfeil på bunnene, slik at man må bruke smørkrem som blir litt hardere og som da kan skjule disse med.Om det er "skader" i bunnen vil disse synes gjennom marispanen, og siden jeg er perfeksjonist, vil jeg unngå dette.
Men denne bunnen ble så perfekt, at her kunne man bruke krem.

Jeg dekker kaken med hvit marsipan. Hvordan du får et perfekt lokk på kaken kan du se her

Jeg lager rutemønster som etterligner en ordentlig pute, og pynter med hvite perler. Rundt kanten bruker jeg en sprøytepose og lager små "perler" med royal icing, slik at jeg skjuler små skjønnhetsfeil som man kan se i overgangen mellom kakene her.

 De som skulle ha kaken ønsket å ha en baby på den, og denne silikonformen er jo helt super for å få en kjempe fin baby med.
Jeg farger marsipan i passende farge.

 Fyll formen med marsipanen og sett den 30 minutter i fryseren. Det gjør det enklere å få ut igjen babyen like hel.

En ferdig sovendes fin baby til å ha på kaken.

En sovendes baby plassert på toppen av "silke puta".
På enden av putene har jeg laget frynser. Jeg bruker sugar gun til å få frynser med. Du kan også bruke hvitløkpresse om du har det. Rull en runding som du presser ned til en "knapp" som du setter på frynsene. Jeg fester denne med en liten tannpirker, for å være sikker på at den ikke skal gli av.

Jeg satte en sommerfugl på toppen av babyen.Det er nesten så det blir en liten engle baby.


Jeg har trykket ut bokstaver med funky letters form og sprayet de med baby blå glans spray.


Det var årets første kreative kake, og jeg regner med at året 2011 sikkert byr på flere kakeutfordringer. Og alle kommer til å komme inn hit.
Jeg ønsker alle en fin fin kveld og et god start på et nye året.

8 kommentarer:

  1. denne kaka er bare så utrolig nydelig ♥ Så flink du er camilla:) Ønsker deg og gutta et riktig godt nytt år :) Og gratuerer så mye med dagen:)

    regner med at vi ser masse fint fra deg fremmover. masse fristende:)

    klem Lill

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det Lill.
    Kommer nok en god del mere kaker her fremover :)

    SvarSlett
  3. Jeg lurer veldig på hvilken farge du bruker for å få den fine hudfargen på babyen?
    flotte kaker:)

    mvh Siri

    SvarSlett
  4. Her farger jeg vanlig marsipan med Ivory.
    Lykke til.

    SvarSlett
  5. Hei:) Jeg lurer på hva du tar for en stor kake med ca 30 biter? Sånn ca pris. Skal ha dåp i slutten av februar og har lyst på en litt spesiell kake:)

    Hilsen Ingvild.

    SvarSlett
  6. Hei, jeg lurer på hvordan du laget det mønsteret jeg? sikkert veldig enkelt men jeg må ha inn alt med t-skje!:)

    Veronica

    SvarSlett
  7. Hei camilla =) Flott flott side du har har her og med mange gode tips =) Lurte på hvor du hadde kjøpt varmesprederen fra? MVH Karima

    SvarSlett
  8. Denne varmesprederen var med i settet som jeg kjøpte puteformen i fra cacas.
    Mulig cacas har enkle varmespredere om du kontakter de.

    SvarSlett