VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

torsdag 2. desember 2010

Kit kat kake med M&M.Det er 2 desember, advent og det er snart jul.
Dette er den aller fineste tiden på året, og jeg simpelthen elsker julen. Det gir meg en indre ro, som ingen andre årstider kan frembringe.
Men jeg har bare et lite problem i år, og det er at jeg overhode ikke har tenkt tanken på at det faktisk er jul om 3 uker. Jeg er vanligvis en person som alltid er ferdig med julegavene lenge før desember, og jeg begynner alltid å glede meg i august til denne fine tiden.
Men jeg lever et små travelt liv for tiden,og i år henger jeg vist litt etter. Så om denne gode roen skal komme i år, så blir det vel ikke før jeg har fått mannet meg opp til å innta kjøpesentrene og få unna gjort julegavehandlingen.
Men det jeg skal kose meg med i adventstiden, det er å innta kjøkkenet mitt. Dette er den eneste årstiden der mange lager gamle tradisjonsbundne oppskrifter, og det er en kjempe viktig lærdom å både lære seg og å føre videre.
Så min desember skal inneholde hjemmelaget konfekt som jeg vært eneste år lager, min mormors fantastiske gode sylte, noen kaker og mat laget fra bunnen av. Den skal rett og slett inneholde et pust av gammeldags jul.
Og så håper jeg at jeg kan være med på å få noen av dere lesere til å ønske å gjøre det samme.

Jeg har laget en fargerik sjokoladekake, som barna vil komme til å elske. En kake som roooper : kom å spis meg opp.


Denne sjokoladekaken er en nesquik kake som du kan finne oppskriften på her . En utrolig saftig og god kake.


Til fyll valgte jeg å bruke et lag med rørt bringebærsyltetøy.

Og ett lag med vaniljekrem.

På denne kaken skulle jeg ikke bruke marsipan, og da valgte jeg å smøre hele kaken med vaniljekrem.  Om du bruker vaniljekrem under marsipanen, vil den begynne å svette med engang.

Å selfølgelig måtte kaken være i to etager. Samme prosess på etage nr 2.


Litt sjokolade til pynt.Rundt kaken har jeg brukt kit kat sjokoladekjeks. Her kan også kvikk lunch sjokolade brukes.

Så helte jeg over M&M, og her kan man jo også bruke non stop feks. Og en julesløyfe rundt kaken, gjør den både mer dekorativ og det er mindre sjangs for at kjeksene ramler av kaka.

Ferdig kake, som høstet stor jubel hos mine to små troll.

Dette var en liten kake, men om du lager den i normal størrelse vil du få større plass mellom etage nr 1 og 2 og dermed få fylt på enda mer M&M.Kaken er ikke så lett å skjære i, siden det er sjokoladestaver og M&M som raser så fort du setter kniven i kaka, men hva gjør vel det. Det var stor rift om å få flest godteri biter.


Det var julens første kake, og i går  brukte jeg dagen til å lage flere godbiter. Så det er bare å følge med videre for flere juletips.

1 kommentar:

  1. Denne skal jeg lage til sønnen min neste helg :-)

    Utrolig mange flotte kaker du har laget. Kommer til å kikke litt på disse sidene dine fremover.

    SvarSlett