VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

tirsdag 7. september 2010

Babyshower med nesquik kake.

Babyshower er en amerikans tradisjon som har bredt seg til store deler av den vestlige verden, men er dette noe for norske jenter? Det kan se slik ut for i går fikk jeg et spørsmål fra Anne og hun spør :

" Hei. Jeg skal i babyshower om ikke så lenge til, jeg lurte på om du hadde noen oppskrifter her inne, eller om du kunne skrive en oppskrift på en grei kake for "dummies" som meg, hehe. Håpte på å bake en grei kake, kanskje med sjokoladefyll som passer til en babyshower. Det er forresten en gutt i magen til vedkommende :)"

Jeg har aldri laget en babyshower kake før, så tenkte det skulle bli morro å lage en tema basert kake, og her er mitt forlag på den type kake.


Jeg brukte oppskriften til en kake som heter Nesquik kake, og det er en kake med surmelk, så den er vanvittig saftig, og den holder seg i dagevis i kjøleskapet. Også er den helt uten egg, noe som er fint for de med egge allergi.

Ingredienser
 • 150 gr smeltet smør
 • 7.5 dl kefir
 • 5 dl sukker
 • 1 ss natrom
 • 2 dl nesquick pulver
 • 10 dl hvetemel


Alle ingrediensen du trenger.Ha alt det tørre i en bolle.Rør til alt er blandet.Ha i kefir i blandingen.Smelt smøretHa til slutt i det smeltede smøret i røra.Jeg kler alltid formene mine med bakepapir. Dette gjør at jeg kan fylle formene litt mer, og få høyere bunner.Stekes på nederste rille på 200 grader i 30-40 minutter, til kaken slipper formen. Siden jeg fyller formene mine så mye, måtte jeg på disse kakene ha dobbel steketid. Men sjekk med en pinne underveis om den er ferdig stekt.Dette er en stor røre, som du også kan ha i en langpanne. Jeg fikk tre små former. Du kan også halvere oppskrifta om du bare skal ha til en springform.
Ingredienser til fyll: 
5 dl Kremfløte
400 gr Tobleronesjokolade.
Så lager jeg en tobleronekrem til å fylle kaken med.


Pisk fløte til hard krem.


Smelt tobleronen i vannbad.Før du har den smeltede sjokoladen i kremen, tar du ut ca halvparten av kremen til å ha rundt kaka.Miks dette sammen til ferdig fyll. Og sett kaldt i ca 30 minutter før du fyller kaken.Jeg deler kaka i to lag og fyller tobleronekremen i.

Så tar jeg resten av kremen jeg tok til side og smører utenpå kaka. Da er den klar til å trekkes med marsipan.Hvordan du trekker kake kan du finne oppskrift på her : http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/08/spiderman.html#more

Sovende baby.
Et annet alternativ for pynt er å skjære ut noen føtter som vandrer over kaka.
 
 
 
Slik er kaken inni. Deilig sjokolade. Juuummii ;O)
 
Et lite visdom ord på slutten av dagen:O)
"Det er uklokt å være for sikker på sin egen visdom. Det er sunt å bli minnet om, at den sterkeste kan svekkes og den klokeste kan feile." - Mahatma Gandhi
 
Håper dette ga noen ideer til hvordan man kan lage en babyshower kake. Ønsker alle en fin fin kveld.
Camilla

14 kommentarer:

 1. heia går dwt ann å bruke kultur melk isteden? :S klarte å kjøpe feil :(

  SvarSlett
 2. Det går helt fint...den blir like god med det.

  SvarSlett
 3. hei!

  Kan man bruke annen sjokolade en toblerone til fyllet?
  Tips ?

  SvarSlett
 4. Denne kaka ble helt herlig god!! Skal lage den til konfirmasjon neste helg igjen. Tusen takk for alle tips og triks! Du er utrolig flink=)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for det Tone:)
  Toblerone kan du bytte ut med nesten hvilken sjokolade du vil...feks melkesjokolade, firkløver,kokesjokolade osv.

  SvarSlett
 6. Hvor mye krem og hvor mye toblerone??:)

  SvarSlett
 7. Det er 400 gr toblerone og 5 dl fløte. Oppskriften kan selvsagt justeres, men foholdet er 4 på 5.
  Skal få det inn i oppskriften.

  SvarSlett
 8. Kan jeg bruke melkesjokolade istede for toblerone. pga eggallergi

  SvarSlett
 9. Det kan du gjøre. Her kan du bruke akkurat den sjokoladen du ønsker. Bare følg samme fremgangsmåte, men skift til ønsket sjokoladesmak.

  SvarSlett
 10. Denne gleder jeg meg til å lage i helgen til ei vennines babyshower :D

  SvarSlett
 11. Krise! Kan jeg lage denne kaken en ukes tid i forveien å fryse den ned frem til festen?

  SvarSlett
  Svar
  1. eller kan kaken stå avkjølt i 5 dager før festen?

   Slett
 12. Hei:-) du sier du har brukt små former, hva vil det si? 20 cm 24 cm eller 26 cm ?

  SvarSlett
 13. Hei 😊kva str har du på formene?

  SvarSlett