VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

lørdag 4. september 2010

Dots ballEnda en liten bit av himmelen er produsert;O) Disse små rosa herlighetene er sinnsykt gode og de smelter på tunga.  I tilegg er de super kjappe og enkle å lage.

Ingredienser:

Dots kjeks
Tine kremost
2 plater kokesjokolade

Eventuelt strø til pynt.

Legg en pakke med dots kjeks i en bolle
Knus kjeksene godt.Ha i en pakke med kremost.Rør sammen kjeksen og osten til du har en seig røre.Rull passe store kuler. Ta gjerne litt vann på fingrene når du ruller, for da kleber ikke deigen seg til fingrene.Jeg smelter litt sjokolade i mikroen i en liten skålNår du smelter sjokolade i mikroen så må du smelte på intervaller. Begynn med 30 sek, og så rører du før du setter på 10 og 10 sek til alt er smeltet.Dypp kjærlighetspinnene i sjokoladeDypp pinnene med sjokolade inn i kulene. Sett så i kjøleskapet i 30 min. Dette gjør jeg for at pinnen ikke skal dette ut når jeg dypper hele kula i sjokolade.Smelt sjokolade som du skal dyppe kulene i.Jeg farger den hvite sjokoladen med litt karamellfarge. Noen dråper med rød, gir fin rosa farge.Rull kulene først i den smeltede sjokoladenRull kulene i den pynten du ønsker.Klare for å nyyytes.Inni ser kulene slik ut. Juuuummmiiiii.

Dette er konfekt for store og små. Oppbevares i kjøleskapet. Å legger du de ikke godt innpakka og høyt opp, så blir det fort tomt ;O)

Ønsker alle en kjempe fin lørdagskveld.

8 kommentarer:

 1. Så utrolig kult !! Du er virkelig flink :D:D:D Kjempe gøy !!

  SvarSlett
 2. Hei Camilla !
  Jeg er virkelig imponert.Nå har jeg vært i butikken og handlet inn til Dots ball,gleder meg til å lage de.Jeg har alltid vært en søt mons,men ikke så flink til å lage selv.Men nå har jeg funnet siden din og den gir virkelig inspirasjon :-)
  Lurer på hvor du får kjøpt karamellfarge og slikkepinner?
  Nå følger jeg deg på facebook og har anbefalt deg til mine venner.
  Eva

  SvarSlett
 3. Så koslig å høre at du liker siden min.
  Karamellfarge får du i de fleste Jernia butikker. Der har de cacas sine farger. Eller så har de ofte Wilton farger i flere glassmagasin.
  Jeg bestiller ofte på nett, og det er på nettet jeg har bestilt slikkepinnene også. Men alternativ til slikkepinner kan du klippe av grillspyd, så duger det i lange baner.
  Å tusen takk for deling av siden min.
  En god helg til deg.
  Camilla.

  SvarSlett
 4. Kjempe kul blogg:D
  jeg skal lage dots boller idag tenker jeg :D

  men jeg lurte på en ting, går det ann å bruke konditor farge ???

  SvarSlett
 5. Ja da, konditor farge funker helt fint på de her. Du må bare bruke litt mer enn om du har karamell farge. Lykke til....å enda morsommere er det om man farger i flere farger;O)

  SvarSlett
 6. kult.
  tusen takk for hjelpa :D

  hilsen STOR fan <3

  SvarSlett