VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

søndag 5. september 2010

Mål omregning

Her kommer det en ”bra-å-ha-liste” ihvertfall hvis man nå ikke kan alle målene utenatt;-) Kunnskap om hvor mange teskjeer en matskje rommer osv kan komme til anvedelse om man feks ønsker å halvere en oppskrift.
På side feltet på siden her, så har jeg også lagt ut et super enkelt verktøy som heter: Conversion calkulator. den finner du her : http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/tools.measures/Measures.cfm Der omregner den alle disse målene enkelt og greit.Og har også med utenlanske målenheter.Volum
1 l = 100 cl = 1000 ml
1 dl = 10 cl = 100 ml
1 msk = 1,5 cl = 15 ml
1 tsk = 0,5 cl = 5 ml
1 krm = 0,1 cl = 1 ml

Mengde
1 l = 10 dl
1 dl = 6,67 msk
1 msk = 3 tsk
1 tsk = 5 krm

Forkortninger
l = liter
dl = deciliter
cl = centiliter
ml = milliliter
msk = matskje
tsk = teskje
krm = kryddermål

Gamle målenheter
1 kkp (kaffekopp) = ca 1,5 dl
1 tkp (tekopp) = 2,5 dl
1 kanne = 2,617 l

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar