VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 27. august 2010

Passionfrukt mousse.

Når det er sommer og bruden ønsker en mousse kake, så er jeg ikke i tvil om at passionfrukt mousse er det rette valget. Det er en kake som ikke er for søt, men har den friske syrlige smaken i seg, som passer en mild sommer perfekt.
Siden det bare var et lite bryllup jeg skulle bake til, og kakene skulle være glutenfrie så endte jeg opp med denne kaken. Jeg elsker å bake kaker der jeg kan bruke sjokolade til pynt....Det smaker godt og det er veldig dekorativt.
Den største kaken her er glutenfri sjokoladekake, men den har jeg desverre ikke step by step på, men mousse kaken legger jeg ut oppskrift og beskrivelse på.


Oppskrift:

140g pasjonsfrukt juice
Event itilegg 30 g frisk pasjonsfrukt om du ønsker litt av frøene i.
170 g italiensk marengs
170g vispet kremfløte
 4 plater gelatin

Friske bringebær

Mål opp passionfrukt juicen og event press frisk passionfrukt, og varm den forsiktig i en kjele til tempratur ca 30 grader. Må ikke koke, men bare varmes litt.


Ta 4 plater gelatin og legg de 5 minutter i kaldt vann før du rører den bløte gelatinen ut i den varme juicen.

Mål opp fløtenOg pisk denne ganske hard. Litt hardere enn om du skal ha den på en bløtkake.Lag italiensk marengs som du finner oppskrift på  her http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/08/italiensk-marengs.htmlVend inn kald italiensk marengs og pisket fløte i den varme juicen og bland sammen.Hell det over en nøttebunn som du finner oppskrift på her  http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/08/nttebunn.html
Det er ikke nødvendig, men jeg synes friske bringebær inni kaka er utrolig godt.


Putt de friske bringebærene i røra rundt kanten slik. Ma behøver selfølgelig ikke ha mindre nøttebunn enn forma, men når man har det,så blir det litt mer av den gode moussen, og kaka ser finere ut når du tar den ut av forma. Sett kaka i kjøleskapet over natta før du tar den ut av forma.


Når man tar kaka ut av forma synes ikke nøttebunnen, og det er bare å pynte slik hjertet og kreativiteten begjærer.Når kaka er ferdig kan den spises som den er, eller pyntes med sjokolade som her, eller feks after eight, bær, sjokolade transfheer osv.

Bryllupskaker er noe av det morsomste jeg lager, og dette var en kake til en barndomsvenninne av meg...hvem viste da vi var små at jeg skulle få æren av å bake kaken hun skulle ha i sitt bryllup ;O)

Ønsker alle en fin helg, jeg for min del skal tilbringe helgen på jobb, å så får jeg se hva jeg rekker av mat og kakebakst imellom vaktene.
God natt.

Camilla

3 kommentarer:

  1. fantastisk kake :) men hvor får man tak i pasjonsfrukt juice?

    SvarSlett
  2. Jeg har vært å smisket litt med bakeren i byen her;O), men ellers så må du nok bestille på nett, for tror ikke vanlig matbutikker har det...ihvertfall ikke her på Lillehammer. Men det går fint ann å bruke friske passionfrukter, men dette blir jo veldig dyrt.

    SvarSlett
  3. oj gu vilken underbar tårta,älskar passionfrukt så den ser himmelskt god ut

    SvarSlett