God dagen alle mine kakevenner.
I dag vil jeg vise dere en av mine favoritt oppskrifter. Jeg lager italiensk marengs ofte, og har alltid litt i fryseren som jeg har i bakhånd.
Ingredienser:
1,5 dl vann
300 gr sukker
200 gr eggehviter
2 ts presset sitron
100 gr sukker
Bland vann og sukker i en kjele. Kok opp og skum av vann og sukker. Kok til 110 grader.
Forsett og kok til kuleprøven (120 gr)
pisk den helt kald på lav hastighet. Dette tar ca 15 min.
Italiensk marengs er helt nydelig i alle slags mousser, og kan også brukes som frosting oppå cupcakes feks.
Ønsker alle en strålende dag.
Camilla
heihei e det vanlig at marengsen ikke fryses? den e fortsatt myk liksom :s
SvarSlettNå måtte jeg inn i fryseren å sjekke, for det har jeg ikke tenkt over, men det stemte det. Den er fortsatt myk.
SvarSletthei bare lurte på hvor lenge den holder seg i fryseren? :)
SvarSlettDen holder seg et par mnd tenker jeg.
SvarSlettbaketid og varme?
SvarSlettDenne kan du ikke steke i ovnen. Denne vender du inn i feks frukt purre og så har du ett nydelig fyll til kaken din.
SvarSlettHei, hva er 'kuleprøven'? Hvor lenge skal man skumme av vann og sukker?
SvarSlettKuleprøven er når du tar ett glass med kaldt vann, og heller litt av sukkerlaken i vannet. Det skal bli perler(kuler) i det du har sukkerlaken i vannet. Det skjer ved ca 120 grader.
SvarSlettSkumme av skal du gjøre en gang om du ser at det trengs.
Lykke til.
Kan denne brukes til å sprøyte oppå muffins etter den har vært fryst?
SvarSlettHei,
SvarSlettRører du om sukkeret i vannet slik at sukkeret løser seg opp før det begynner å koke?