VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

mandag 18. februar 2013

Biff og rødvinsgryte med hjemmelaget potetmos.Jeg driver med prosjekt: SPIS FRYSEREN TOM FØR DU HANDLER MEEEEER!!!!!. Og her om dagen fant jeg masse godt biff grytekjøtt som jeg lurte på hva jeg skulle gjøre med.  
Etter ett kjapt søk på nettet, så fant jeg denne deilige rødvinsgryten. Det er opprinnelig Gordon Ramseys sin oppskrift, og jeg kan skrive under på at han kan det han driver med. 
Rett og slett en luksuskasserolle med nydelig gryte var det jeg satt igjen med, når den var putret ferdig på komfyren. 
Vel verdt å prøve!!!

  Ingredienser på biff og rødvinsgryte til 4 stk: 
700 gr oksekjøtt (helst noe som skal kokes lenge)

2-3 ss hvetemel
salt og nykvernet pepper
olje
125 gr bacon
2-3  gulrøtter
1 liten sellerirot (omtrent 600 gram ferdig skrellet)
200 gr  sjalottløk 

2 laurbærblad
175 g aromasopp, renset og delt i to.
1 ts tomatpuré.
3,5 dl rødvin
2,5 dl oksekraft (jeg brukte en boks redusert oksekraft fra Jacobs utvalgte)
En håndfull bladpersille, hakket, som garnityr


Hjemmelaget potetmos.
15 mandelpoteter
100 gr sellerirot
1/2 dl fløte
200 gr meieri smør
salt og pepper
Del opp kjøttet i biter som passer for en deilig munnfull. Dypp de så i en blanding av mel, salt og pepper.
 Stek kjøttet på medium varme i olje. Stek gjerne i flere omganger, sånn at de blir stekt, ikke kokt.Når du er ferdig med å steke kjøttet, steker du baconet til det har fått litt farge. Bland sammen kjøttet og baconet. 

Finn så til alle grønnsakene som skal være med i den nydelige gryta.


Skrell gulrøttene og selleriroten og kutt de i 2 cm store biter.  Rens løken og del de i passende biter og  del soppen i to.


Hell litt mer olje i pannen og stek gulrøttene, sellerirot og løk på medium varme i fem minutter eller til grønnsakene begynner å bli myke.
Rør inn soppen og tomatpureen og stek i et par minutter til.

Hell i den røde vinen ( Dette lager MYE av den gode smaken). Til før så kraften og la det koke opp. Legg kjøttet og baconet tilbake i pannen og rør det inn i væsken. Sett lokket på pannen, og la det koke i stekeovnen i 2 1/2 time eller til biffen er veldig mør. Sjekk om du må salte eller pepre når maten er ferdig. Strø så litt persille over og server!

Hjemmelaget potetmos.
Kok opp vann så det fosskoker. 
Kutt mandelpoteter og sellerirot i passe store biter. Ha bitene i vannet og la de koke til de er møre. 
Bruke en potetstapper og mos potetene til de er en finmost. Tilsett smør og mos det inn. Så tilsetter du litt og litt fløte til du ser at det er passe konsistens. Pass på så det ikke blir for bløtt. 
Smak til med godt av salt og pepper. 


Da er det bare å servere en deilig biff og rødvinsgryte. Skulle det mot formodning bli noe igjen, så er det bare å fryse det ned. Jeg lagde dobbel porsjon når jeg først lagde, slik at det er lettvint å ta opp på morgenen før du drar  på jobb, og bare varme det når du kommer hjem.
Bon apetitt.

4 kommentarer:

  1. Det så jo godt ut. takk for oppskriften :)

    SvarSlett
  2. Hei :) må den kokes inni ovnen ?

    SvarSlett
  3. Nei, denne kan du steke på ovnen. Men om du har en kjeramikk gryte er den også veldig fin å lage inne i stekeovn.

    SvarSlett