VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

torsdag 22. november 2012

Kakao på pinne.


God morgen.
Har dere begynt å tenke på julegaver? Jeg antar ganske mange lurer på hva de skal finne på til tante Olga som har ALT, til venninner som alltid gir fine gaver og til naboen som alltid kommer innom med "overraskelse "gave.
Jeg har EN regel når jeg handler gaver. Det må enten kunne spises opp eller brukes opp. Punktum.
Men hva med å lage gavene selv? Istedenfor lysestaken og talglysene du har kjøpt de siste 10 årene, og som alt har fylt opp skapet til søsknene dine?
Det synes jeg er en GOD ide. Det kan jo ikke være noe som er mer koselig enn å få en hjemmelaget gave som viser at det ligger både tid, kjærlighet og oppvask bak. ;) Og som i tillegg smaker DIGG!!!

I dag er det rett og slett kakao på pinne, med 3 forskjellig smakstilsetting, og det er VELDIG enkelt å lage, og gir utrolig søte resultater.For å lage disse godsakene trenger du: 
Passende former
Ispinner
Cellofan poser
Sløyfer
Lapper til å skrive på. 
(Panduro og hobby butikker har alt du trenger) 

600 gr GOD sjokolade
Kvart Chilli
1 ss Akasie honning
1 ss Cognac
En neve mini marshmallows
1 stang candy cane


Du kan bruke hva som helst av former for å støpe disse kakao pinnene, men pass på at det går an å få pinne i sjokoladen og at du lett får sjokoladen ut igjen når den er stivna. Jeg ser for meg at små plast begre må være fint å bruke om du ikke har noe annet. Sørg også for å få passe mengde sjokolade i hver form, slik at det blir nok sjokolade til ca 2 dl melk.


Jeg sprayet mine former med litt matfett for å være sikker på at jeg skulle få sjokoladen ut. Mine former er bare en sylinder som jeg har tatt plast i bunnen i, og derfor var det bare å dytte litt på sjokoladen, så skled den ut.


Husk å bruke GOD sjokolade. Det er sjokoladen som gir smaken til kakaoen, og den skal smake GODT.


 Sett en bolle over en kjele med oppkokt vann, og ha i sjokoladen. La bollen stå over vannbadet til all sjokoladen er smeltet. Det er veldig viktig at bollen ikke er i kontakt med vannet i kjelen for da kan sjokoladen korne seg. Og pass også på å ikke få damp i sjokoladen.

 For å få en voksen og litt annerledes smak, så er jeg veldig glad i denne kombinasjonen med chilli og honning. Og så hadde jeg oppi en skvett cognac bare for å runde det hele av med stil.

Del den smeltede sjokoladen i 3 skåler (om du skal ha 3 smaker) og ha i smakene du ønsker i hver skål.
Jeg finnhakket chilli og rørte den inn sammen med honning og cognac.


Rør inn marshmallow i sjokoladen, og så sparer du noen til å pynte på toppen med tilsutt.

 For å få litt julefølelse, så kjøpte jeg candy canes, og dette er jo julegodisen med størst nostalgi for min del.

 Legg en stav med candy cane i en brødpose og slå til med en hammer eller det du har for hånden, og strø det på toppen av sjokoladepinnene.


 Da var alle 16 formene fylt med godsaker, og det er bare å sette de kaldt i 2-3 timer.


 3 smaker med kakopinner. Ser det ikke godt ut? De kan stå i fare for å ikke rekke å havne i koppen om man ikke forter seg når man skal varme melka.

 Litt julesnask.

 Jeg lager en "BESKRIVELSE" på bruksområde, og oppskrift slik at den ikke spises før den kommer i den tiltenkte koppen.


 Pakk hver enkelt sjokoladepinne inn i cellofan poser og knyt på en fin julesløyfe rundt, som du fester lappen i.

 Mmmmm, juuuummiiii. Denne med marshmallow ble en INNERTIER for mine to små, og de skulle hilse og si at de anbefalte de STERKT. Kakao produksjonen er ferdig, og en hær av fine små pinner er klare.

Det var ett lite tips jeg håper noen kan få nytte av.
Håper dere får en produktiv førjul, og kikker innom  igjen for flere tips ved en senere anledning.
Er det noe dere kunne tenke dere å se på bloggen, så er det bare å legge igjen en kommentar med ønske.

2 kommentarer:

  1. Hei :-) Dette var en super idé! Men har.du noen forslag til hva som kan benyttes som former?

    SvarSlett
  2. Hva med å kjøpe plastkopper? Enten sånne enkle hvite, eller shot glass i plast?
    Du kan bruke nesten hva som helst, bare det er i sånn ca rett størrelse.
    Lykke til :)

    SvarSlett