VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

torsdag 29. november 2012

Hjemmelagede seigmenn

 Finnes det noen der ute som ikke kan gå forbi sjokoladehylla på butikken uten at sjokoladen sitter igjen på rompe, hofter og lår?
Vel, det er blodig urettferdig, men livet har nå en tendens til å være litt litt urettferdig sånn dann og vann. Og i tillegg er det nå dags for måneden som lager kritiske, desperate treningskøer på Elixia 1 januar for oss som har sjokolademagnet på rompa.
Det er rett og slett duket for den måneden i året med FLEST, BEST OG MEST kalorier.
Jeg skal ikke påstå at jeg gjør tilværelsen så mye lettere med å friste med den ene godsaken etter den andre, men som sakt, Elixia er der på nyåret;)

I dag har jeg laget seighjerter, og mon tro om de går an å gjøre litt sunnere?
Mine er laget på vanlig sukker, men om man bytter ut sukker med sukrin(eller halv blander det), så skulle praktisk talt disse bli nesten kalorifrie. Litt tips om bruk av Sukrin i bakst kan du se på funkjonell mat sine sider her

Disse godsakene er PERFEKT å lage sammen med barna. De kommer til å elske å duppe sitt eget godteri i sukker.


Oppskrift:

30 pl gelatin

0,5 l kaldt vann
kg sukker
12 g sitronsyre (pulver, kjøpes på apotek eller dagligvare)
konditorfarge
ekstra sukker og sitronsyre til å rulle seighjertene i.




Legg gelatinen i halvparten av vannet til de er myke, dette tar ca 10 minutter.


Finn frem sukker og sitronsyre.


Kok sukkeret med resten av vannet til sukkeret er oppløst. Så tilsetter du sitronsyre.
Når gelatinen er bløt nok, har du den og vannet den ligger i oppi sukkerblandingen.
Del blandingen i to, og tilsett litt rødfarge i den ene og gul i den andre. Eller la barna bestemme dagens morsomme seighjerter. Kanskje skal de være blå?




Jeg lagde to varianter, der jeg tilsatte Strawberry flavor i den røde, og litt ekstra sitronsyre i den orange.


 Hell blandingen i lave beholdere. De bør ikke bli noe særlig mer enn 1/2 cm tykke. Kle feks en brødform med matpapir, og hell i væsken. Du kan også ha gelatinen rett i, om du har non slip belegg på forma de. Bare dypp formen raskt i varmt vann, og geleen løsner fint.
Sett kaldt til den er stivnet, gjerne over natta.


 Strø sukker på bakearket du velver geleen på, slik at der ikke blir en klissete seigball. Finn frem ønskede papperkake former og la barna utfolde seg.
Har du ikke pepperkakeformer, så kan du klippe med en saks.



 Hjerter stikkes ut på rekke og rad.


 Jeg strør sukker på alle sider, før jeg ruller hvert hjerte jeg har stukket ut i en bolle med sukker.


La gjerne seighjertene få en ny omgang i sukkerskåla, før de skal serveres.
Ser det ikke fristende ut?

Det var det for i dag. Ønsker alle en fin fin torsdag.

3 kommentarer:

  1. Hei

    Jeg bare lurte på hva slags konditorfarge du brukte? Jeg har gelefarger fra Cacas. Kan disse brukes eller ville du anbefalt flytende konditorfarge fra matbutikken?

    SvarSlett
  2. Gelefarge fra Cacas er helt supert i disse.

    SvarSlett
  3. hei :) bare lurer på hvordan du oppevarer de? og hvor holdbar er de?

    SvarSlett