VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

mandag 19. november 2012

Bloody hospitalcake....


Etter 5 år på skole, hvorav 1 år var for å få studiekompetanse og 4 år var på deltid sykepleier, kom jeg omsider i mål. Sjelden har jeg vel hatt så god nytte av min særegne stahet, strihet, ambisiøsitet og målbevissthet som i disse årene.
Min aller siste praksis hadde jeg på Kir Pol ved Lillehammer sykehus der jeg var i kirurgi. En helt fantastisk fin plass å være, og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg fikk avslutte min studieperiode her. Så mye dyktige mennesker skal man lete lenge etter for å finne samlet på en plass.
Jeg gikk mer eller mindre på halv maskin gjennom praksisen min grunnet en kranglete kropp, men de tilrettela og ordnet så jeg fikk gjennomført disse ukene, og når jeg kunne avslutte 9 uker med praksis og ENDELIG kalle meg SYKEPLEIER, så var det takket være de fantastiske menneskene på denne plassen.

Det var så absolutt på sin plass å bake en avslutningskake jeg kunne gi til disse flotte menneskene og denne flotte avdelingen.
Og hva passer bedre enn en blodig kirurgi kake???  I alle fall ble kaken godt mottatt, og det er alltid like morsomt å kunne servere enn temakake.
Dette er vel resultatet det hadde blitt om jeg skulle hatt skalpellen i hånda....enda godt jeg bare assisterte under operasjonene ;)


Det kan jo se ut som operasjonen ikke var så voldsomt vellykket? Litt blodig ser det ihvertfall ut til å ha blitt.
 De grønne sterile oppdekking dukene drømte jeg om på natten etter vaktene, så det sa seg selv at de måtte være med når kaken skulle lages.


 Litt anatomi måtte lages i marsipan, og de fleste så fort hva kirurgen satt med i henda ;)
Lurer på om dette må være en turnus lege jeg asså?


 Skulle ikke det hjertet vært en annen plass?

 Jeg ble en racer på oppdekking og navn på diverse instrumenter i denne praksisen, og jeg stoooor koste meg når det skjedde spennende operasjoner og arbeidsdagen ble litt utfordrende.
Instrumenter laget i marsipan og sprayet med spiselig sølvspray.

 Bedre lykke neste gang?


 Jeg og Marthe var de heldige studentene som fikk være på Kir Pol og lære av deres kompetanse og kunnskap, og vi takket blodig for oss ved endt praksis.


En morsom kake å lage, og inni kaken er det verdens beste sjokoladekake. Oppskrift på den finner du her, på en annen sykehus kake jeg har laget før.

Dette er kanskje ikke en kake man løper hjem og smekker sammen på kjøkkenet, men selve sjokoladekaken inni anbefaler jeg i høyeste grad å kopiere, for den er GOD. Og det er uansett veldig morsomt å kunne vise dere litt av mine forskjellige kakeprosjekt.

Ha en nydelig fin uke, og fin veien til kjøkkenet og bak det hjertet og magen begjærer.
Del veldig gjerne bilder av deres kaker på min facebook side, så dere kan inspirere meg også.

4 kommentarer:

 1. Hvis du er like flink sykepleier som kakebaker er det ikke farlig å bli lagt inn på Lillehammer! Jeg er litt mer skeptisk til leger som sitter på rumpa med hjertet i hendene;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 2. Gratulerer med endt utdanning. Artig kake, og hvilken lege liker ikke kake, jeg har ikke møtt noen;)

  May Kristin (fra Valdres-gruppa)

  SvarSlett
 3. Takk for det May Kristin. Erfaringsmessig pleier kake å gjøre suksess uansett situasjon og tittell ;)

  SvarSlett