Hei igjen.
Nå er det en liten evighet siden jeg har hatt tid til å legge ut noe som helst her.
Men når jeg først legger ut noe så kommer det en skikkelig kalori bombe. Denne kaken er full av smak, og utrolig mektig. Er du glad i kaffe vil du elske denne mørke hemmeligheten her.
Ingredienser:
100 gr mørk sjokolade. Gjerne Lindt og 70% eller mørkere.
220 gr romtemperert margarin
100 hvit sukker
150 gr demerasukker
3 egg
2 ts natron
1 ts eddik
3 dl kefir
1 ss vaniljeessens
220 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl espresso
Krem:
4 dl helmelk
5 ss hvetemel
1 1/2 dl demrasukker
1/2 dl kaffesirup feks Irish Cream
1 ts vaniljeessens
250 gr romtemperert margarin
2 1/2 dl melis
Smelt sjokoladen i vannbad. Pass på så bånnen av bollen ikke er i kontakt med det varme vannet under i kjelen, for da blir det fort for varmt for sjokoladen.
Her har jeg blandet 100 gr hvit sukker med 150 gr demerasukker.
Pisk så sukkeret sammen med margarinen i ca 5 min.
Bland natron og eddik i en skål. Bland det sammen med kefir, vaniljeessens og espresso.
Bland inn mel og bakepulver.
Rør til alt er blandet.
Tilsett den smeltede sjokoladen.
Fordel så kaken i en 20x30 cm form med bakepapir og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 40 min.
Bland melk, mel, sukker, kaffesirup, og vaniljeessens i en kjele. varm opp under omrøring til kremen er tykk.
Denne skal avkjøles godt. Sett den i kjøleskapet så den blir ordentlig kald. Så kjører du den opp igjen med en blander når den er avkjølt.
Pisk så romtemperert margarin og melis sammen i ca 5 min. Så tilsetter du blandingen du hadde i kjøleskapet.
Pisk dette sammen.
Del den avkjølte kaken i to deler, og og smør krem på den ene bunnen.
Plasser den andre delen oppå, og fordel resten av kremen over og rundt kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og server den når den er godt avkjølt.
Jeg har pyntet min med litt sjokoladespon på sidene. Her kan man bruke fantasien, og bruke det man har for hånden av kakepynt.
En champagne flaske og glass passet perfekt siden kaken var til et bursdagsbarn.
Her ser dere inni kaken, og det er en mektig og tung kake. Denne blir bedre og bedre ettersom den står i kjøleskapet. Siden det er både surmelk og eddik i den, så har den lang holdbarhet.
Det var ukas mektige sjokolade kake. Men skal man først spise sjokoladekake, så kan den like greit smake ordentlig.
Her har jeg blandet 100 gr hvit sukker med 150 gr demerasukker.
Pisk så sukkeret sammen med margarinen i ca 5 min.
Pisk inn et og et egg av gangen, og pisk videre i 3-4 minutter.
Hell bandingen i røra.
Bland inn mel og bakepulver.
Rør til alt er blandet.
Tilsett den smeltede sjokoladen.
Fordel så kaken i en 20x30 cm form med bakepapir og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 40 min.
Kremen.
Denne skal avkjøles godt. Sett den i kjøleskapet så den blir ordentlig kald. Så kjører du den opp igjen med en blander når den er avkjølt.
Pisk så romtemperert margarin og melis sammen i ca 5 min. Så tilsetter du blandingen du hadde i kjøleskapet.
Pisk dette sammen.
Del den avkjølte kaken i to deler, og og smør krem på den ene bunnen.
Plasser den andre delen oppå, og fordel resten av kremen over og rundt kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og server den når den er godt avkjølt.
Jeg har pyntet min med litt sjokoladespon på sidene. Her kan man bruke fantasien, og bruke det man har for hånden av kakepynt.
En champagne flaske og glass passet perfekt siden kaken var til et bursdagsbarn.
Her ser dere inni kaken, og det er en mektig og tung kake. Denne blir bedre og bedre ettersom den står i kjøleskapet. Siden det er både surmelk og eddik i den, så har den lang holdbarhet.
Det var ukas mektige sjokolade kake. Men skal man først spise sjokoladekake, så kan den like greit smake ordentlig.
ooo må prøve :))
SvarSlettDenne så veldig god ut, for en som elsker både kaffe og mørk sjokolade;)
SvarSlettåå, no vart eg skikkelig "fysen"..ser kjempe god ut :)
SvarSlettDen er enda bedre når den får noen dager i kjøleskapet:)
SvarSlett