VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 11. februar 2011

Scampi og kamskjell indienne med rød pilaffiris.




Mmmmmmmmmmmmmmmm.....DENNE.....denne retten ANBEFALER jeg...himmel det var godt.
Jeg er veldig glad i skalldyr, men sausen til denne er  noe av det beste jeg noen gang har smakt. Så sammen med deilige scampi og kamskjell ble det ett herremåltid du fint kan servere kongen...eller naboen, eller venner eller kjæresten eller bare rettogslett lage den om du er aldeles alene for den saks skyld.
Kanskje en idé å overraske kjæresten med på Valentine?
Det er iallfall ikke siste gang denne produseres her i hus.


Ingredienser til 2 stk:
500 gr scampi med skall eller 200 gr pillede(eller reker)
6 kamskjell(ca 150 gr)
40 gr sukkererter
1/2 ss smør
2 krm salt

Saus:
1/2 liten løk
1/2 rød paprika
3-4 cherry tomater
1 ss smør
2 krm karri
2 krm paprikapulver, gjerne røkt
1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl fiskefond
1/2 dl vann
2 ss appelsinjuice

Rød pilaffiris:
 1/2 løk
1 ss smør
1/2 dl villris (helst rød villris som du får i innvandrer butikkene)
2 1/2 dl vann
1/2 grønnsaks buljongterning
1/2 dl jasminris
1/2 rød paprika





PILAFFIRIS

Skrell og finhakk løken. Stek den blank i smør i en kjele.


Tilsett villrisen(jeg glemte å kjøpe den røde varianten, så denne gangen ble det vanlig villris), vann, buljong, vin og salt.
Jeg kjøpte en billig hvitvin som jeg brukte. Alkoholen dunster bort, og hvordan smak det er på vinen spiller ingen rolle siden den blir kamuflert blant alle de andre smakene.

La risen koke under lokk i ca 20 min. Så rører du inn jasminrisen og lar dette koke ytterligere 20 min.


Kjern ut en halv paprika. Jeg brukte av denne søte spiss paprikaen.




Finn hakk og tilsett paprika når det gjenstår ca 5 min av koketiden.


SAUS

Skrell og hakk løken. Kjern ut og skjær paprikaen i små terninger, Skjær tomatene i små terninger. Stek så mykt i litt smør i kjelen.

Tilsett krydder, fløte, fiskefond, vann og appelsinjuice, og la sausen småkoke i ca 10-15 min.


Skrell scampiene

Kryddre kamskjellene med salt og pepper. Og strimle sukkerertene.
Stek kamskjellene 1 min på hver side.
Stek scampi så de ikke er råe i midten og ha i sukkerertene det siste halve minuttet. De skal fortsatt være crispi når de er ferdige. .

Anrette maten på to tallerker. Jeg bruker en liten glassskål jeg putter pilaffirisen i, før jeg velver den på en liten tallerken og serverer sammen med skalldyr anretningen.

Dette er bare såååå godt.



Dander med Scampi og kamskjell og hell sausen rundt. Pynt med strimlede sukkererter og nyt det himmelske måltidet.
Jeg venter bare på neste anledning jeg kan få laget denne retten;)

Neste gang lover jeg at det skal komme en kake på bloggen...men måtte bare dele denne fantastiske middagen med dere.

5 kommentarer:

  1. Hei Camilla:) Min søster skal konfirmeres 8.mai, og jeg lurte på om det gikk ann å bestille kake av deg? Og sånn ca hvor mye kakene dine ligger på i pris?
    Send meg mail på sisselostlie@gmail.com om det er noe du kunne tenke deg.

    SvarSlett
  2. Hei:-)
    Dette var bare sinnsykt godt!!
    Helt nydelig, takk for fin blogg:-D
    Men risen ble heller mislykket desverre..hvor mye vin skulle i?
    Namnam selv med svidd ris:-P

    SvarSlett
  3. Dette så utrolig godt ut! Det skal prøves ut på fredag :)

    SvarSlett
  4. Hei...ja, denne er bare utrolig god.
    Jeg bruker ca halve flasken med vin i denne retten:)

    SvarSlett
  5. Beste sausen ever!! Var litt skeptist da det ikke var hvitløk med.. men skjønner hvorfor:) veldig god smak av skalldyr siden vi ikke dumper det i hvitløk og chili.. her kom smaken på scampi og kamskjell veldig godt fram!! Love it:)

    SvarSlett