VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

onsdag 1. september 2010

Vingars fotball vafler.I dag er flittiglise dagen. Masse gjøremål på programmet, men det er igrunnen en normal dag.Har vært flittig student og hatt besøk av en venninne som jeg studerer sammen med. Vi har fått unna juss innleveringen og i tillegg fått skravlet litt og drukket kaffe :D
Og før jeg skal på bokse trening, skal jeg være heiagjeng til minin sin fotballkamp. Siden jeg i dag har kiosk vakt i fotball bua, og siden jeg oppigjennom åra har fått sånn ca 100 spørsmål på om jeg har en god vaffeloppskrift, så tenkte jeg at jeg kunne legge ut vaffelene vi bruker på Vingar idrettslag. Dette er ikke min private oppskrift, men de får jeg legge ut en dag senere.
Vaffler er noe alle lager og det er viktig å ha en god oppskrift.
-->

 Ingredienser:
1 l            kulturmelk
1 l            helmelk
400 g      smelta margarin
1 – 1,2 kg hvetemel
5             egg
2 dl         sukker
2ts           vaniljesukker
1 ts          bakepulver


Ingrediensene du trenger til fotball vaffler.Bland hel melka og kulturmelka.Smelt smør på svak varme. Pass på så det ikke begynner å koke.Hell det smelta smøret oppi melka.Før jeg har i eggene knekker jeg de i en bolle og pisker de lett sammen.Bland bakepulver og vaniljesukkerMål opp sukker


Mål opp mel og ha litt og litt i melkeblandinga. Røra skal bli ganske så tykk.Hell oppi de sammenpiskede eggene.Ferdig røre.Siden jeg skulle ha med min røre på fotballkamp, så tok jeg de over på flasker. Dette er supert å gjøre om man skal ha med vaffelrøre/ pannekakerøre på tur. Enkelt, og ikke noe gris.Hell på passe med røre i formvarmet vaffeljern.stek til de blir gylden brune.Server rykende varme vafler med akkurat det tilbehøret du liker best. Her i huset går det i jordbær og rømme. Men bruk gjerne sukker, bringebær brunost osv osv.

 Siden det sikkert finnes en million oppskrifter på vafler må dere gjerne fortelle meg om deres favoritt oppskrift :O)

En god efta til alle sammen.

Camilla.

4 kommentarer:

 1. Desse vaflene må prøvast :)

  Flott beskrivelse av framgangsmåte.
  Skulle gjerne hatt det når eg bakar kake og
  (er ganske fersk på den fronten, så resultatet blir ikkje alltid lika vellykka)

  Flott Blogg :D

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det.... I tilegg til en god oppskrift så er riktig fremgangsmåte ofte avgjørende for sluttresultatet. Tro meg, jeg har hatt mine kræsjkaker;O)
  Det kommer sakte men sikkert flere innlegg, så enda flere oppskrifter og kaker med fremgangsmåte kommer.
  Og tar gjerne imot forslag på hva folk kunne tenke seg oppskrifter på, så kan jeg se om jeg kan lage noe av det dere ønsker.

  SvarSlett
 3. Er så flott at du legger ut bilder og skriver ting med teskjed! For da er det lettere for (meg) som ikke er noe mester på kjøkkenet =)

  SvarSlett
 4. Jeg er oppvokst i et kokkehjem, og hver gang jeg har lurt på en oppskrift så har min mor, far eller bestemor sakt" tja jeg bruker en dert av det og en skvett av det" Og jeg har derta og skvetta, men alikevel fått dårlig resultat, eller ihvertfall ikke fått den smaken det helt skal være ;O) ...så erfaringsvis så er det veldig fort gjort å misslykkes om man bare har en oppskrift med ingredisenser, og ikke vet akkurat hvordan kokken gjør det. Er så lite som skal til før det blir miss....Så teskjed oppskrifter er gull :D

  SvarSlett