VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

mandag 30. august 2010

Sjokolade transfer sheetNoen ganger så ser kakedekorering mye penere og vanskeligere ut enn det egentlig er. Trikset er bare å ha det rette utstyret og litt tålmodighet.
Når jeg lager moussé kaker så pynter jeg veldig ofte med sjokolade transfer sheet. Det er plastark med spiselig dekorasjon, som jeg bestiller på nettet, som man kan overføre til kaker.
Det man trenger til dekorasjon er et transfer sheet med det mønsteret du ønsker, og smeltet sjokolade.
Til denne kaka brukte jeg 100 gr sjokolade.Smelt sjokolade i vannbad.Sjokolade transfer sheet. Jeg måler hvor langt og høyt jeg vil at arkene skal være slik at de passer til kaka. Og skjærer de til med en skarp kniv.
Hell over smeltet sjokolade på den siden mønsteret er trykket.Bruk en spatula, kniv eller lignene, og dra sjokoladen utover. Pass på så du ikke smører sjokoladen på for hardt, eller at du drar sjokoladen frem og tilbake mange ganger, for da drar du mønsteret utover.Ha klar en kake du vil dekorere. Dette kan selfølgelig være hvilken som helst type kake. Jeg bruker ofte moussé kaker. Her har jeg laget en passionfrukt moussé kake som du finner oppskriften på her: http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/08/passionfrukt-mousse.html med nøtte bunn som du finner oppskrift på her : http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/08/nttebunn.htmlJeg vil ha after eight på toppen av kakaSkjær til sjokoladen slik at den følger kakas form.Så kan du ta sjokolade transfer sheeten med den smeltede sjokoladen rundt kaka. Husk å ha sjokoladen inn mot kaka. Sett kaka noen timer i kjøleskapet til sjokoladen er stivna. Når den er stivna så kan du forsiktig lirke av arket i et hjørne og dra arket forsiktig  av.
Et forslag til pynt på toppen av kaka.


Denne kaka er ikke så stor, men perfekt til et lite kaffe besøk :O)
Ønsker alle en goood kveld :O)
Camilla
2 kommentarer:

  1. Heisan! Flott med en fremgansmåte for dette. Hvor kjøper du arkene dine?

    SvarSlett
  2. Disse har jeg kjøpt her: http://www.cheaptransfersheets.com/shop/

    SvarSlett