VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

mandag 27. september 2010

Mozart kuler


Jeg har hatt en konkurranse inne på facebook siden min, der jeg har trekt ut en av de som delte siden min med sine venner når jeg nådde 4000 medlemmer. Tusen takk til alle som har delt.
Den heldige vinneren ble  Benthe Aasland Werstad og premien var mine hjemmelagde Mozart kuler.
Siden alle ikke kunne vinne, så må dere heller få oppskriften så dere kan lage disse godbitene selv.


Ingredienser

Marsipan
Nugatt
Cognac
Sjokolade
 Jeg bruker ekte marsipan fra Odense. Man kan selfølgelig bruke hvilken som helst marsipan, men jo bedre kvalitet, jo bedre konfektbiter får du.Det som gjør denne konfekten så utrolig god er Cognacen jeg blander inn i marsipanen. Jeg liker ikke Cognac, men det smaker helt annerledes i disse bitene. Det gir en ekstra spiss på smaken.Lag en grop i marsipanen som du heller 1 ss med Cognac i. Maser dette godt inn.Kjevle ut marsipanen på et underlag som det ikke kleber seg fast i. Har du ikke silikonmatte, kan du kjevle på litt matpapir.Del opp i passe store biter.


Jeg bruker nugatt fra Odense.

 Del nugatten i passe små biter som du skal ha inni Mozart kulene.


 Legg en bit på hver firkant.


Brett små pakker av marsipanen rundt nugatten, på denne måten.


Trill runde kuler av "pakkene"Bruk mørk sjokolade. Jo bedre sjokolade, jo bedre konfektbiter.  Jeg bruker en liten skål som jeg smelter sjokoladen i mikroen i. Sett først mikroen på 30sekunder, så fortsetter du med 10 og 10 sekunder, så du har kontroll på hvor fort det smelter. Deilig myk sjokolade. Jeg tilsatte en liten bit kokos matfett for å få blandingen blank og litt mer rennende, slik at dyppingen blir lettere. Har laget meg en provisorisk dyppe gaffel. Brett midten av tennene på en gaffel bakover, og du har et supert dypperverktøy.


 Så er det bare å dyppe i vei.
 Legg de ferdige sjokoladekulene på matpapir og sett de i kjøleskapet til "tørk".


 En pyramide av deiligheter....Til jul triller jeg alltid disse i hakkede hasselnøtter. Man kan også rulle de i kokos strø eller kakao feks.En pakke klar til sending til vinneren av konkurransen.


 Sånn ser herligheten ut inni. En kjerne av bløt nugatt med Cognacmarinert marsipan rundt. Og et skall av deilig mørk sjokolade. Disse smaker nydelig sammen med en kopp sterk espresso.
Da er det bare å nyte. Og husk å lage stor porsjon, for disse får alltid "bein" å gå på.


Ønsker alle en fin start på ukas første dag.Dagens sitat:

2 kommentarer:

  1. Hei, disse gleder jeg meg til å prøve å lage. Flott oppskrift.
    Vet du ca holdbarhet på dem?

    SvarSlett
  2. Om du har de i kjøleskap holder de ca 3 uker tenker jeg. Himmelsk gode :)

    SvarSlett