VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

tirsdag 24. juli 2012

Kongekrabbe med urtesmør.

Hei sann.
Jeg blir bare mer og mer glad i fisk og skalldyr. Hva er vel bedre enn gode smaker med de nydeligste retter?
Om jeg må velge mellom fisk/skalldyr og kjøtt, er jeg ikke itvil om hva valget blir.
Det blir definitivt de lekkreste retter med disse himmelske godsakene.
I sommer har jeg spist masse gode skalldyr retter, og denne retten er av de mest enkle du kan lage til.
Kongekrabbe med hjemmelaget nydelig smør til å marinere krabbe klørne i.


 Ingredisenser: 
Kongekrabbe klør. 

Jacobs gourmesmør, eller seter smør. 
Fersk koriander
1 hvitløk fedd
2 ss soyasaus
1 ss sitron

Velg deg et smør av god kvalitet. Dette smaker ikke det samme om du går for margarin. Jeg vil påstå du kan droppe hele kryddersmøret om du kun har margarin å lage det av.

Ha romtemperert smør i kjøkkenmaskina eller en visper og kjør smøret så det blit hvitt.



Finn frem alle ingrediensene og hakk koriander og hvitløk. Hvitløken skal hakkes i så små biter du får til.

Når smøret er pisket hvitt, kan du tilsette ingrediensene.

Så kjører du alt sammen til du ser alt er blandet.


Ha endel av smøret i en fin kopp og sett det på bordet. Resten av smøret skal brukes i krabbeklørne.

Del krabbe klørne i to.

Dette gjør du lett ved hjelp av en skarp saks.

Bre over godt med det hjememlagede smøret, og ledd de på grillen i ca 2-3 minutter.

Nydelige krabbeklør, som er klar for å nytes.

Jeg serverte mine klør som en forett, å trengte ikke så mange klør. Men skal du bruke det som hovedmåltid, serverer du bare mer.
Bon apetit. 

4 kommentarer:

  1. Hvor mye smør bruker du til kryddersmøret? Ser kjempegodt ut!!!

    SvarSlett
  2. På denne oppskriften brukte jeg ca 50 gr.

    SvarSlett
  3. Er kongekrabben rå eller kokt på forhånd? Hvis de er rå, hvor lenge stekes de på grillen da?

    SvarSlett
  4. Disse var ferdig kokt. Det er nesten håpløst å få tak i rå kongekrabbe her på innlandet, men om du får tak i der du er, så er steketiden avhengig av tykkelsen på klørne men ca 3-5 min på grillen.

    SvarSlett