Hei sann.
Jeg blir bare mer og mer glad i fisk og skalldyr. Hva er vel bedre enn gode smaker med de nydeligste retter?
Om jeg må velge mellom fisk/skalldyr og kjøtt, er jeg ikke itvil om hva valget blir.
Det blir definitivt de lekkreste retter med disse himmelske godsakene.
I sommer har jeg spist masse gode skalldyr retter, og denne retten er av de mest enkle du kan lage til.
Kongekrabbe med hjemmelaget nydelig smør til å marinere krabbe klørne i.
Jeg blir bare mer og mer glad i fisk og skalldyr. Hva er vel bedre enn gode smaker med de nydeligste retter?
Om jeg må velge mellom fisk/skalldyr og kjøtt, er jeg ikke itvil om hva valget blir.
Det blir definitivt de lekkreste retter med disse himmelske godsakene.
I sommer har jeg spist masse gode skalldyr retter, og denne retten er av de mest enkle du kan lage til.
Kongekrabbe med hjemmelaget nydelig smør til å marinere krabbe klørne i.
Ingredisenser:
Kongekrabbe klør.
Jacobs gourmesmør, eller seter smør.
Fersk koriander
1 hvitløk fedd
2 ss soyasaus
1 ss sitron
Velg deg et smør av god kvalitet. Dette smaker ikke det samme om du går for margarin. Jeg vil påstå du kan droppe hele kryddersmøret om du kun har margarin å lage det av.
Ha romtemperert smør i kjøkkenmaskina eller en visper og kjør smøret så det blit hvitt.
Finn frem alle ingrediensene og hakk koriander og hvitløk. Hvitløken skal hakkes i så små biter du får til.
Når smøret er pisket hvitt, kan du tilsette ingrediensene.
Så kjører du alt sammen til du ser alt er blandet.
Ha endel av smøret i en fin kopp og sett det på bordet. Resten av smøret skal brukes i krabbeklørne.
Del krabbe klørne i to.
Dette gjør du lett ved hjelp av en skarp saks.
Bre over godt med det hjememlagede smøret, og ledd de på grillen i ca 2-3 minutter.
Nydelige krabbeklør, som er klar for å nytes.
Jeg serverte mine klør som en forett, å trengte ikke så mange klør. Men skal du bruke det som hovedmåltid, serverer du bare mer.
Bon apetit.
Ha romtemperert smør i kjøkkenmaskina eller en visper og kjør smøret så det blit hvitt.
Finn frem alle ingrediensene og hakk koriander og hvitløk. Hvitløken skal hakkes i så små biter du får til.
Når smøret er pisket hvitt, kan du tilsette ingrediensene.
Så kjører du alt sammen til du ser alt er blandet.
Ha endel av smøret i en fin kopp og sett det på bordet. Resten av smøret skal brukes i krabbeklørne.
Del krabbe klørne i to.
Dette gjør du lett ved hjelp av en skarp saks.
Bre over godt med det hjememlagede smøret, og ledd de på grillen i ca 2-3 minutter.
Nydelige krabbeklør, som er klar for å nytes.
Jeg serverte mine klør som en forett, å trengte ikke så mange klør. Men skal du bruke det som hovedmåltid, serverer du bare mer.
Bon apetit.
Hvor mye smør bruker du til kryddersmøret? Ser kjempegodt ut!!!
SvarSlettPå denne oppskriften brukte jeg ca 50 gr.
SvarSlettEr kongekrabben rå eller kokt på forhånd? Hvis de er rå, hvor lenge stekes de på grillen da?
SvarSlettDisse var ferdig kokt. Det er nesten håpløst å få tak i rå kongekrabbe her på innlandet, men om du får tak i der du er, så er steketiden avhengig av tykkelsen på klørne men ca 3-5 min på grillen.
SvarSlett