Hei alle kake mennesker.
En liten evighet siden sist innlegg nå, og har ikke glemt av bloggen. Det er mange som har etterlyst innlegg, og det er jo kjempe koselig at dere etterlyser gode oppskrifter.
Siden mye av min tid går til skole om dagen har bloggen desverre blitt nedprioritert, men kommer med et lite kombinert innlegg i dag, som er en kake jeg laget når jeg var i sist praksis.
En sykehus kake til de søte damene på 11B på Lillehammer sykehus. Hadde en lærerik praksis og det var utrolig morsomt å kunne overaske de med en litt "blodig" kake som avskjed takk.
Jeg elsker jo å lage tema baserte kaker, og da passet det bra å lage denne kaken.
I tillegg er dette VERDENS beste sjokolade kake.
En kake oppskrift jeg har fått av min gode kokkevenninne Inger, og den fortjener virkelig all skryt den kan få. Tror faktisk ikke det finnes bedre sjokolade kake i HELE verden.
Denne oppskriften har gått rundt i venninne gjengen, å den er GODT godkjent for å være verdens beste.
Så jeg håper jeg kan inspirere dere til å både bake og kreere noen smakfulle mesterverk.
Ingredienser
DEL 1:
9 dl hvetemel
9 dl sukker
1 ts salt
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
DEL 2:
400 gr smeltet smør
4,5 dl lunkent vann
4-5 ss kako
1 beger sæter rømme
4 lett piskede egg
Blant alt i ingrediens del 1 sammen (Alt det tørre, utenom kakao) i en bolle.
Jeg bruker bourbon vanilje i kaken, og det gir en ekstra god og fyldig smak.
Så skal du blande del 2 i ingrediensene sammen.
Pisk sammen 4 egg, lett.
Smelt 400 gr smør på svak varme. Og tilsett 4,5 dl lunken vann.
Bland sammen rømmen og 4-5 ss kakao.
Rør alle ingrediensene i del 2 sammen til en røre.Ha i eggene tilslutt.
Tilsett den våte sjokolade blandingen i den tørre melblandingen mens du rører dette sammen med en slikkepott.
Dette er en røre som passer fint til en langpanne, men jeg delte røren i to og hadde den i en 24 cm form som jeg har kledd med matpapir.
Stek kaken midt i ovnen på 200 gr i 40 min.
Fyll/glasur
Ingredienser
200 gr smelta smør
10 ss melk
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 pk melis
Smelt 200 gr smør og tilsett 10 ss melk.
Tilsett 3 ts vaniljesukker
Så rører du inn 4 ss kakao i smørblandingen.
Tilsett 1 pk melis i sjokolade/smør blandingen.
Jeg avkjøler kaka godt, og løfter den ut av formen. Del kaka i to. Legg i plastikkfolie i bunnen av formen, før du legger tilbake den ene kakebunnen.
Fyll med sjokoladeblandingen.
Om du lager en langpanne er denne skokoladeblandingen fin som glasur.
Legg på den andre bunnen og pakk rundt plasten og sett kjølig et par timer, så kaken får "satt" seg litt.
Så er det bare å pynte etter alle kunstens regler.
Siden jeg skulle gi min kake til en medisinsk avdeling, så var det jo passende å lage en temakake som tok igjen litt av det jeg har vært igjennom i praksis.
Derfor ble det en "blodig" kake, med en hilsen fra oss jentene på 08 kullet.
Jeg bruker spiselig tusj på kakene når jeg skal skrive, så da gjelder det bare å få til litt skjønnskrift ;)
Og er man på medisinsk avdeling så tar man både blodtrykk og EKG hyppig, så derfor lagde jeg både stetoskop og EKG rytmer på kaka.
De røde EKG rytmene ble noe sølete, men sånn er det når man farger marsipan...man må være uhyre forsiktig når man jobber med rød og hvit marsipan sammen...jaja, de som fikk kaka ble så opptatt av alt det andre på kaka, så de overså heldigvis at hjerterytmene ble noe dårlig ;)
"Disse" sprøytene brukte vi MYE av på avdelingen, så de var jo obligatoriske å få med for å illustrere litt av praksisen min.
Har brukt sølvspray for å få stetoskopet så likt som mulig.
Så det var den medinske praksis kaken jeg lagde til jentene på 11B.
I disse dager er jeg ferdig med enda en praksis i hjemmetjenesten, og jeg får vel lage en kake av noe slag til denne praksis slutten også...må bare finne noe morsomt å kreere først.
Å resultatet finner helt sikker veien til bloggen den å ;)
Men kjære, er det ikke bakepulver i?
SvarSlettGreit for meg! Jeg bare spør!
Eller, faktisk så står jeg og lager den nå, og bare stusset litt! :D
Hei igjen!
SvarSlettGod kake! Ble utrolig myk og saftig!
Nam, tusen takk!
Så bra blogg du har. Søkte på "stablekake" på google og fikk opp bloggen din og jeg er imponert. Kommer til å titte innom her ofte :)
SvarSlettSå bra dere kan finne litt inspirasjon.
SvarSlettNEi, denne kaken er det ikke bakepulver i :)
Hallo Camilla
SvarSlettJeg dumpet inn på bloggen din ved en tilfeldighet etter søk på kaker. Men wow for noen kaker du lager, helt rått!
Ettersom jeg elsker sjokoladekake, så virker jo denne du blogger om her veldig god. Verdens beste faktisk :o)
Bare et spørsmål... er vel samme hvilket merke vaniljesukker man bruker, bare den inneholder Bourbon Vanilje?
Er helt amatør på pynta kaker, men slike blogger inspirerer jo til å prøve. Må bare kjøpe litt utstyr.
Så takk for fin blogg :o)
Mvh
Øyvind
Hei Øyvind. Beklager sent svar.
SvarSlettTakk for kompliment på bloggen.
Ja det er det samme hvilket vaniljesukker man bruker, men de med bourbon vanilje er absolutt best på smak.
Lykke til med bakingen....
Har du noe krem under marsipanlokket eller legge du det rett på kaka? Mvh Hanne :)
SvarSlett