VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

lørdag 18. september 2010

Sjokolade sukkerbrød


Den deiligste dagen i uka er lørdag. I dag skal jeg først på jobb, før jeg skal bake en dåpskake til en 14 åring i kveld...en liten utfordring det, for det er ikke hver dag man baker dåpskake til noe annet en babyer. Men man trenger utfordringer, og resultatet kommer i en senere blogg.

I dag skal jeg vise dere en grunnoppskrift på sjokoladekake. Det finnes sikkert 1 million forskjellige oppskrifter på sjokolade kaker, men mine kaker har en tendens til å bli veldig mektige siden jeg elsker sjokolade og mekker i sammen alt jeg syns kan være godt. Men barn vil helst ha sjokoladekake som er litt mer luftig, og da er denne oppskrifta super. Det er opprinnelig en vanlig sukkerbunn oppskrift, men man bytter ut halvparten av melet med kakao, og man får et fjærlett sukkerbrød isteden.


Ingredienser:

Egg (tempererte)
Sukker
Hvetemel
Bakepulver
Bakekakao
PotetmelIngrediensene jeg bruker.Denne malen er helt super. Her kan man enkelt se hvor mye man skal bruke av hver ingrediens for å få den størrelsen på kake du vil ha. Men når jeg lager sjokolade sukkerbrød, så bytter jeg ut halvparten av hvetemelet, med bakekakao istedet. Så på 35 cm form feks bruker du 60 gr med mel og 60 gr med kakao.Bland sammen egg og sukker, og pisk til eggedosis. Akkurat slik som på vanlig sukkerbrød, er det kjempe viktig at eggene er tempererte og at du pisker eggedosisen i min 20 minutter. Da får du en luftig og fin kakebunn som ikke faller sammen i midten når du tar den ut av ovnen.


Pisk eggedosisen...20 laaange minutter, men så får du da også en perfekt sjokoladebunn uten katastrofe krater i midten ;)


Bland sammen alle de tørre ingrediensene og sikt de i eggedosisen. Dette skal forsiktig vendes inn i røra med en slikkepott. Du må ikke røre, for da slår du lufta ut av eggedosisen.Fyll røra i en godt smurt form, eller gjør som meg, og kle forma de med bakepapir, og så kan du fylle litt mer røre i forma slik at du får høye og fine kaker. Stek midt i ovnen på forvarmet ovn, 175 grader, i ca 35 min. Når kantene såvidt begynner å skrumpe kan du være sikker på at kaken er perfekt stekt og det er ikke nødvendig å sjekke med kakenål.
  Når den er ferdig stekt snur du  kaken over på rist for avkjøling.


Fine sjokolade sukkerbrød :D  Pakk de godt inn i plastikk med en gang de er avkjølt og så kan du oppbevare de i kjøleskap eller i fryser til man er klar til å utfordre kreativiteten sin:D 


Dette var en enkel basis oppskrift, og uten noen basis oppskrifter blir det ingen gode kaker. I morgen legger jeg ut noe godt du kan fylle denne kaken med, og frem til da så håper jeg dere får en herlig helg og en fin fin lørdag:O)

14 kommentarer:

 1. Norunn Øien Hølmo9. november 2010 kl. 22:32

  Hei!
  Denne kaka så bare helt ultragod ut.:) Har lyst til å prøve å bake den til helga. Vurderer bringebærmousse som fyll og marsipanlokk. Du som har så masse kake-erfaring, tror du det vil smake ok?

  Norunn

  SvarSlett
 2. Du det tror jeg kommer til å smake helt utrolig godt...sjokoladesmak sammen med bringebær er alltid en vinner:O) Lykke til.

  SvarSlett
 3. Alltid da jeg prøver å lage en bløtkake så blir den mislykka! Hvorfor det, og jeg bruker liksom klikk.no :- P

  SvarSlett
 4. Hva mislykkes du med da? om det er sukkerbrødet så følg nøye step by step på hvordan jeg gjør det, så skal du klare det helt fint...er ingen hokus pokus om du følger triksene jeg har skrevet ned;O)

  SvarSlett
 5. Pokker, greide å legge kommentaren på feil blogginnlegg! Bare slett kommentaren fra meg som er på "Sjokolade fløtefyll".
  Tuuusen takk for oppskriften! Den var veldig fin, og veldig punktlig, med bilder og alt! :-) Skal få besøk i morgen, så tenkte jeg at jeg skulle lage en kake. Og siden jeg bare liker sjokoladekake, og helst vil ha glasur osv på, så fant jeg ut at det ble best med sukkerbrød :-) Prøvde å mikse eggedosisen slik som på bildet, men så ble visst blandingen for stor for maskina, slik at vispene ikke ga den noe luft. Måtte bytte til den store kjøkkenmaskina, og da gikk det bra :-) Lagde aaalt for mye røre, så jeg steker det i to omganger. Første omgang er nå i ovnen, og jeg gleder meg til å se resultatet!
  Hilsen Kristian :-)
  P.S.
  Er vel ikke så mange 16-åringer av hankjønn som lager kake til langt på natt, som meg? ;-)

  SvarSlett
 6. Dette blir spennende, jeg har brukt orginal kako på denne oppskkriften. det hadde vært greit å få vite gram i dl. Men har gått ut etter kunnskapsbasen.no sine vekt og mål . Ellers har jeg tenkt og prøve med vaniljekrem og mandariner. Denne skal til en konfirmasjon. takk for tipset om 20min og for at du deler med oss kakeglade bakere. Ragnhild.

  SvarSlett
 7. Denne har eg laga i kveld Oh må si at eg aldri har fått så fin sukkerbrød! super oppskrist : thanks :D
  hilsen fra bakegale Marianne ;)

  SvarSlett
 8. Hei! tenkte å prøve sukkerbrøet ditt! men når du viser her og får to flotte sukkerbrød, er det dobbel oppskrift? PS. Veldig fin blogg!! :)

  SvarSlett
 9. Ja her har jeg laget dobbel oppskrift på den største formen :)

  SvarSlett
 10. Hei:)
  Jeg tenkte å prøve meg på dette sukkerbrødet i morra, men skulle helst laget det i langpanne. Er det mulig?

  SvarSlett
 11. Dette kan fint lages i langpanne :)

  SvarSlett
 12. Åssen er det med steke tid på de forskjellige kakene nå de ikke er like store?

  SvarSlett
 13. Hei! Jeg bor i Hong Kong og her er det VELDIG fuktig. Jeg laget kaken etter dine instrukser men den falt sammen allikevel. Er det noe forskjell mellom luft varme og vanlig tradisjonell varme? Jeg brukte tradisjonell men har mulighet til begge metoder. Kaken er luftig og smaker godt men den er ganske flat og falt sammen i midten. På forhånd takk! Anca

  SvarSlett