VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

torsdag 16. september 2010

Rakfisk fra hytta.Som jeg skrev i går, har vi våre faste hyttetradisjoner angående mat, og rakfisk er en av de. Det er ikke lov å spise rakfisk hjemme første gang den skal smakes på. Den SKAL inntas på fjellet. Det som er genialt med et rakfisk måltid er jo at det er super enkel mat å ha med seg på hytta, eller andre steder med dårlig kokke muligheter, for det krever minimalt med tid og utstyr å tilbrede.
 Det første rakfisk måltidet tror jeg nesten kan kategoriseres som : hellig stund ;O)
Ingredienser:

Rakfisk
Ferskest mulig lefse
Seter rømme
Purre
Rødløk
Egg
Seter smør

Mange bruker også mandelpoteter, flattbrød eller ertebrød.


Alt du trenger for en "hellig stund"

Jeg liker å servere fisken og alt tilbehøret sammen på ett fat. Men er det mange tilbords kan det være lurt å fordele på flere fat, slik at alle kan få starte å forsyne seg og ikke må vente på at ett fat skal gå rundt.Slik kan du tilbrede fisken om du vil ha den til forett feks. Rull inn alle de gode ingredisene i lefse, og snitt til passende høyde.Til rakfisk må det serveres aquavit, men på hytta går det under navnet "kveldhivert"

Dagens sitat:

 

Instead of preaching the importance of happiness, be happy and people will follow your example.        Paulo Coelho.


I morgen kommer siste rett i min 3 retters høstmeny. Bon apetitt.

11 kommentarer:

 1. hvordan lager du den gode kremen/glasuren som man bruker oppå cupcakes?

  SvarSlett
 2. Da spørs det litt hvilken av cupcakene du mener...finnes mange oppskrifter, men jeg har en oppskrift på sjokolade jeg har brukt, og så har jeg brukt amerikansk smørkrem som du finner oppskrift på her: http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/08/amerikans-smrkrem.html

  SvarSlett
 3. det er nokk den amrikanske smørkremen jeg mener, for den kan man vel tilsette forskjellige konditor farger? utruli masse godt, du er jo suuuper flink til å bake å dekorere:)

  SvarSlett
 4. Ja den kan man både smaktilsette med essenser og farger.
  Tusen takk for det...jeg har en lidenskap for baking, og storkoser meg når jeg kan kokkelere på kjøkkenet:O)

  SvarSlett
 5. får masse kreativitet fra deg. Gleder meg til noen har bursdag så jeg kan lage kake:p hvor kjøper du utstyret ditt? favorittbutikken.

  SvarSlett
 6. Så bra jeg kan innspirere til litt baking :O)
  Nå har jeg lagt link direkte til favoritt nettbutikkene mine inne på sia mi. Se etter"Nettbutikker" på siden av innleggene på fremsia. Har så mange favoritter alt ettersom hva jeg skal ha...bare og se om du finner noen butikker som blir din favoritt:O)

  SvarSlett
 7. Åh, fikk skikkelig lyst på rakfisk nå;) Gleder meg til det årlige rakfisklag/juleverksted kvelden på Brøttum;)

  SvarSlett
 8. Rakfisk er obligatorisk, og det er juleverkstedet også;O) Så jeg er snart klar for både rakfisk og julegodteri laging jeg :D

  SvarSlett
 9. kan du legge ut oppskrift på cupcakes eller en link

  SvarSlett
 10. Er mange som etterlyser cupcakes så jeg skal lage cupcakes i helga, så følg med til uka, så kommer det en blogg på min cupcake variant:O)

  SvarSlett
 11. Hei. Har du en god dessert til rakfisklag ?

  SvarSlett