VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 24. september 2010

Biri pizza.


Da var det helg igjen, og jeg har egentlig ikke fått med meg at uka har godt. Men har store planer om å bare nyte helga. I dag skal jeg på skolen, og i kveld skal jeg begynne med det kakeprosjektet jeg elsker mest : Bryllupskake. Nå har jeg 3 helger med bryllupskake baking foran meg, så det vil komme noen helt spesielle kaker i bloggen etterhvert.

Men i dag tenkte at bloggen skulle inneholde litt helgemat til inspirasjon. Dette er oppskriften til min svigerfar, og her i huset går pizzaen under navnet : Biri pizza. Dette fordi min svigerfar bor på Biri, og det var det første jeg fikk servert når jeg skulle hilse på mine kommende svigerforeldre for snart 14 år siden.
Så som dere skjønner er dette en pizzaoppskrift som er godt utprøvd, og den kan på det sterkeste anbefales.Ingredienser:

Deigen:
Ca 7 dl hvetemel
4 dl vann
1 pk tørr gjær
1 ts salt 
1/2 dl olje

Fyll:
Tomatpurre
Bog skinke
Purre
Champignon
Mais
Jarlsberg ost
Ingrediensene du trenger.


Blant alt det tørre i en bolle. Mel, salt og tørrgjær.


Hell 4 dl lunken vann og 1/2 dl olje i melblandingen.( Oljen gjør at du får en litt sprøere bunn enn om du ikke bruker den)  Og rør dette sammen. Deigen skal være ganske klissete, så tilpass melmengden ettersom du ser deigen blir.


Dekk til deigen og sett bollen i lunkent vann i 20 minutter til heving.


Hakk alle ingrediensene til fyllet og bland dette sammen i en bolle.


Ha utover deigen og stryk på tomatpurren. Noen ganger synes jeg ren tomatpurre kan gi litt skarp smak, og da er det fint å blande den ut med 1 ss vann og litt sukker før du har den på bunnen.


Ha over alt det gode fyllet.


Jeg rasper ikke osten jeg skal ha på denne pizzaen, men bruker osthøvelen og legger på skiver.


Tilslutt gir du et godt dryss med paprikapulver over pizzaen. Oregano kan også brukes for de som vil ha enda mer smak. Stek  på 225 grader i ca 25 minutter. Er bunnen tykk, trenger den litt lenger tid.


Da er det bare å nyte pizzaen.


Ønsker alle en god start på helga.Dagens sitat:
Follow your dreams, transform your life.     Paulo Choelo.4 kommentarer:

 1. Hvis du vil ha mildere smak på tomatsausen, pleier jeg å bruke creme frech(skrives det sånn) i bunnen og tomatsaus oppå..Kjempe godt.. Hanne Lundsveen

  SvarSlett
 2. Ja det er sikkert kjempe godt Hanne...skal jeg jammen prøve neste gang, for jeg er ikke spesielt gla i den skarpe tomatsausen.

  SvarSlett
 3. men du har glemt hvor mange grader den skal stå i og hvor lenge??

  SvarSlett
 4. Å søren, takk for at du sa fra...det skal rettes opp med engang:O)

  SvarSlett