VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

tirsdag 12. oktober 2010

Dåps hjerte


Det er noen kaker som er mer stas å lage en andre, og forige helg fikk jeg lage en av de. Det morsomste jeg lager er kreative kaker. Kaker der jeg virkelig kan få LAGE noe, og dekorere og designe, DET synes jeg er morsomt.
Jeg liker å utfordre meg selv på kakefronten, og få prøve ut nye teknikker. Som jeg har sakt før har jeg aldri gått på noe kakekurs, men er totalt selvlært, så jeg kan vel trygt skrive under på at det har vært noen mislykka kaker før jeg har fått til det jeg gjør i dag. Men det er jo akkurat slik det er ellers i livet også. Man må prøve og feile for å komme noen vei, og for å lære noen ting.
Jeg fikk spørsmål om jeg kunne klare å lage en slik kake, med en sovende baby i en vugge. Det hadde jeg aldri gjort før, så det kunne jeg jo ikke si nei til ;)
Så her er kaken som er laget til en liten prinsesse.
Jeg stekte to bunner som jeg lagde til ett hjerte. Hjertene er laget i sjokolade sukkerbunn som du kan finne oppskrift på herJeg brukte et lag med rørte bringebær på første lag.


Hvit sjokoladekrem oppskrift

200 gr hvit sjokolade
4-5 dl fløteDu må ha 200 gr hvit sjokolade, som du hakker i små biter.


Smelt sjokoladen i vannbad. Når du smelter hvit sjokolade må du være forsiktig. Kok først opp vannet. Skru ned plata til 1, og når det ikke koker lenger setter du over bollen med hvit sjokolade. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet under, for da kan det bli for varmt for sjokoladen. Og pass på at ikke noe damp kommer oppi sjokoladen. Gjør du dette går det bra, men blir det for varmt så får du bare kornete sjokolade som ikke går an å bruke.


Pisk 4-5 dl fløte litt hardere en vanlig krem. Bland inn den smeltede sjokoladen og rør det godt inn. Sett blandingen i kjøleskapet i minst 6 timer. Denne kremen lønner seg å lage kvelden før du skal bruke den. Når du skal bruke den pisker du den opp igjen før du har den på kaken.

Smør på sjokoladekremen over bringebærene. Jeg legger ikke på så tykke lag på hver etage, men deler helle sukkerbrødet så mange ganger jeg klarer for å få mange lag. Om du deler sukkerbrødet bare en gang, må du ha på mer fyll på det ene laget. Min kake hadde 5 lag med fyll.


Når kaken er fylt så smører jeg på et tynt lag med amerikansk smørkrem som du kan finne oppskrift på her
Dette gjør jeg på alle kaker jeg skal dekke med marsipan. Da får du marsipanlokket til å se mye finere ut på kaken. Hvordan du får marsipanlokk pent på kaken har jeg skrevet om her


Min kake hadde marmor mønster i fargen sin. Det får jeg til fordi jeg først bruker helt hvit marsipan som jeg tilsetter litt rød karamellfarge. Begynn å kna inn fargen, men stopp før den er knadd helt inn. Når du nå kjevler ut lokket har du ett forsøk, for om du må ta sammen igjen marsipanen og prøve igjen ,så knar du fargen for mye inn og marmor effekten blir borte.


Dåpsvugge med baby


Lag deg en oval bit av marsipanen. Dette er begynnelsen på vuggen.


Så brukte jeg forskjellige utstikkere som jeg skulle ha til "blonder" langs kanten. Husk å kjevle marsipanen tynn nok slik at det blir pent.


Ferdig hjertebord til å has på rund kanten av vuggen.Jeg legger på tre lag border rundt kanten. Så lager jeg en liten pute som babyen skal ligge på. Under puten har jeg lagt en bit marsipan slik at puten skal se litt mykere ut. Bruk fingeren din til å lage en "dump" i midten, slik at det blir plass til hode på babyen.For å lage babyen bruker jeg en form jeg har kjøpt på firs impression som du kommer til om du trykker her

Jeg har farget marsipan med litt ivory karamellfarge for å få hudfarge på babyen. Press marsipan ned i forma og bruk gjerne et kjevle som du kjevler over toppen med for å være sikker å få alt på plass. Legg formen i fryseren i 30 min, så er babyen like fin når den skal tas ut av formen.


En ferdig liten marsipanbaby, som jeg har vanskelig for å tru noen klarer å spise opp;)


Jeg lager meg et teppe som jeg skal ha over babyen i vuggen. Kjevle et tynt lag marsipan og bruk utstikkere langs kanten for å danne disse "rysjene". Så rulller jeg over med et mønsterkjevle så jeg får et fint mønster på teppe.Legg babyen på puta og dandere teppe hennes over. Det skal klemmes litt rund kroppen, for å se babyen sine konturer under.


Sovende baby på puta si.Så skal jeg lage himmel til vuggen. Mål til en ståltrå i passende høyde(min kunne godt vært bitte litt lenger) og kle denne med marsipan.


Så kjevler jeg ut marsipan som jeg bruker samme utstikker på som jeg brukte på borden til vuggen. Her må du tilpasse så det passer til høyden på ståltråden.


Plasser ståltråen bak vuggen og legg sengehimmelen over.


På toppen av himmelen plasserte jeg en liten sommerfugl som jeg har dustet med rosa dustpowder.


Å slik ble Ida Emilie sin dåpskake når den var ferdig.

Jeg synes sommerfugler er så fint på kaker, så det ble endel av de.


En dåpskake verdig en liten prinsesse, og heldigvis ble moren veldig fornøyd med sluttresultatet.


Det var den siste bloggen på en liten stund. Nå drar jeg på jentetur til Praha, og der skal jeg se om jeg finner noen morsomme ingredienser til både mat og kake laging. Jeg elsker alt som heter sjokoladebutikker og store nye matbutikker. Jeg er sikkert den eneste som synes det er gøy å gå i matbutikker når jeg er i utlandet, men jeg skal love dere at innimellom kommer man over noen skikkelige skatter av ting som man overhode ikke får tak i her i Norge.
Så kanskje får jeg forske litt på Tsjekkiske desserter når jeg er der, og se om jeg kan finne noe som er verdt å lage når jeg kommer hjem.
Ønsker dere en super uke videre.

15 kommentarer:

 1. Så fin dåpskake!
  Jeg likte spesielt godt den mønsterkjevla du hadde brukt, hvor har du fått tak i den?

  SvarSlett
 2. Oi oi oi, det burde jeg ha husket nå vettu, men det er så inmari lenge siden jeg har kjøpt dette, så desverre kommer jeg ikke på det. Har bestilt utstyr fra så mange levrandører.
  Men se om du kan finne noe hos de her, for de har utrolig mye fine pregere.
  http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=106309596059033

  SvarSlett
 3. Utrolig flott, må si jeg er imponert over dine kaker :o)

  SvarSlett
 4. Å tuusen takk for det...elsker å kreere kaker, så kommer nok mange fler etterhvert.

  SvarSlett
 5. For en utrolig nydelig kake! Vær så snill å si at du bor på sørlandet slik at jeg kan bestille kaker av deg :) hehe! Du er jo en kakemester!

  SvarSlett
 6. Åååå...så koslig sakt av deg. Men desverre så bor jeg på Lillehammer så det blir nok i lengste laget for en kake tenker jeg ;O)

  SvarSlett
 7. Hei!
  Må bare si at du er utrolig dyktig! du har et talent innen kakebaking :)

  Hadde vært kult om du hadde bakt en kake med "den lille havfruen" :))

  SvarSlett
 8. Å så koslig å høre...jeg virkelig elsker å lage spesielle kaker og kokkelere på kjøkknet.
  Ja kanskje jeg må lage havfrue kake...har en liten niese som har bursdag snart, så spørs om hun må få havfrue kake kanskje;O) skal se hva jeg får til.

  SvarSlett
 9. Så fin blogg :D den kommer jeg nok til å lese en del ganger. skal lage min egen bryllupskake neste år :)

  SvarSlett
 10. Så fint jeg kan innspirere. Lykke til med bakingen...det blir nok en fantastisk kake.

  SvarSlett
 11. Selger du kaker? Holder du kurs ?

  SvarSlett
 12. den er nydelig jeg skriver litt bøker der har jeg brukt den kaken mye.

  SvarSlett