VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

torsdag 5. august 2010

Amerikansk smørkrem/Vanilla icing



 Her kommer oppskriften på en helt fantastisk smørkrem. Denne bruker jeg MYE i kakene mine. Den er utrolig god som fyll i sjokoladekaker, eller som jeg bruker den til, erstatte kremfløte uttenpå kake når du lager marsipankaker. Jeg legger et tynt lag av denne kremen rundt kakene før marsipanen skal på. Sett kaka 10 min i kjøleskapet etter du har hatt på kremen. Da blir kremen hard og den er klar til å dekkes. Lykke til.




Oppskrift:

4 ss mel
3 1/2 dl melk.

3 1/2 dl romtemperert smør...bruker mellom 250 g og 300 g
3 1 /2 dl melis og 1 1/2 ts vaniljesukker...


                                         4 ss mel måles opp
  
                                           3 1/2 dl melk.
                                       


Dette blandes sammen i en kjele og kokes opp...rør godt til det blir tykt...ha det i en bolle og avkjøl til 37 gr


3 1 /2 dl melis og 1 1/2 ts vaniljesukker blandes sammen.


                                         Pisk først smøret hvit


                                        før du har i litt og litt av melis og vaniljesukker blandinga.

 Når alt av melisblandingen er i skal det være en myk og fin krem konsistens på blandingen.

 Når mel og melkeblandinga er ferdig avkjølt ser den slik ut, og den MÅ avkjøles helt før du blander den med smør og melisblandingen, hvis ikke vil icingen skille seg.


Bland den avkjølte melblandingen i sammen med smørblandingen og miks i 3-4 min.Bruk gjerne stavmikseren her for å forsikre deg om at det ikke finnes klumper i den. 


 Her ser dere et forslag på hvordan man kan bruke kremen. Her har jeg "armert" en bryllupskake før jeg skal ha på marsipan. Når man bruker denne kremen under marsipanlokk istedet for fløtekrem, så er det lettere å få lokket til å se pent ut, og det er lettere å få skarpe kanter.

Da er det bare å komme seg på kjøkkenet og finne frem alt man trenger;O)



Camilla.

21 kommentarer:

  1. Kan man bruke den som glasur, uten marsinpan over? Sliter sånn med å få marsipanlokket fint i kantent - noen tips?

    SvarSlett
  2. Ja denne er kjempe fin til å bare bruke som glasur.
    Om du skal få fint marsipanlokk, så skal du først bruke denne kremen under, ha på kremen så jeeeevnt du klarer med en lang spatel eller en lang kniv event. Sett kaka i kjøleskapet til smørkremen er blitt kald. Nå kan du bruke vanlig kjøkkenpapir som du legger oppå kaka, og bruker hendene dine til å jevne ut alle humper med. Skift "tørk"ettersom du ser at det trengs.
    Så kan du ha på marsipan lokk...Trikset er å kjevle lokket mye større en kaka, og dra i kantene mens du bruker hendene til å glatte lokket. Og kjøp deg en Smoother om du ikke har det, for da får du skarpe kanter på toppen, og du får lokket mye jevnere på.
    Lykke til:O)

    SvarSlett
  3. Heisan, fin side du har :-)
    Tenkte jeg skulle gjøre deg oppmerksom på at dette er Vanilla icing oppskrift og ikke amerikansk smørkrem ;-)

    SvarSlett
  4. Hei Lene.
    Der jeg fant denne oppskriften sto den som amerikansk smørkrem, men det finnes sikkert hundre forskjellige oppskrifter på det så den får stå som den gjør nå ;)

    SvarSlett
  5. fantastisk :-)
    Takk for gode tips og inspirasjon :-)

    og hvis jeg har forstått rett (etter å ha "googlet" begge deler), er "vanilla icing" og "Amerikansk smørkrem" bare 2 forskjellig navn på samme "glasuren"...

    Mvh Line

    SvarSlett
  6. Går det og bare bruke den som glasur??
    Liksom uten å ta marsipan over??

    SvarSlett
  7. Ja det går helt fint. Men da må du bruke en mikser på kremen når den er ferdig, slik at du får ut alle klumper.

    SvarSlett
  8. Så fin side du har! Blir så inspirert til å bake..og det på en tirsdag. Vi er midt i flytting, og kjøkkenmaskinene er pakket bort. Går det an å lage denne smørkremen med en vanlig håndvisp?

    SvarSlett
  9. Om man har sterke muskler så går det fint ann. Den må røres en stund for å få bort klumper, men orker man å røre litt går det helt fint :)

    SvarSlett
  10. Heisann!
    kjempe fin blogg:) Ska prøve meg på fotballkaka di å lurer på om isingen kan lages dagen før og stå over natta før man pynter kaka?
    Hilsen fra Maritha:)

    SvarSlett
  11. Hei du. Den kan fint stå over natten før du bruker den :)

    SvarSlett
  12. Hei!
    Denne så god ut, men skal melken avkjøles helt, eller til 37 g når alt skal blandes?
    Jeg skal kun bruke denne under marsipanlokket, kan jeg lage mindre porsjon?

    SvarSlett
  13. Den kan gjerne avkjøles helt...da er det mindre sjangs for at den blir kornete.
    Du kan forminske oppskriften, men denne kan også fryses ned, så har du til neste kake skal bakes.

    SvarSlett
  14. Heisann :) hvordan påvirker denne smaken istedenfor kremfløte? :)

    SvarSlett
  15. Denne kremen er mye mektigere på smak enn kremfløte er.

    SvarSlett
  16. Hei! Kan den kremen lages dagen i forveien?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ser den kan fryses ned så da kan den lages dagen før:)

      Slett
  17. Denne kremen holder seg i kjøleskap like lenge som holdbarheten på melka du bruker :)

    SvarSlett
  18. Hei, kan jeg dekke kaken med icingen og ha den i kjøleskapet over natten før jeg dekker den med marsipan neste dag...eller blir den hard?

    SvarSlett
  19. Hei Camilla!
    Jeg har bakt kaker i hele mitt voksne liv (75 år) maken til flott sukkerbrødoppskrift har jeg aldri brukt. Supreste sukkerbrød en kan drømme om. Tusen, tusen takk.
    Skal dele den med alle jeg kjenner, og som baker.
    Hilsen Kirsti.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig Kirsti. Veldig glad du fikk nytte av oppskriften.

      Slett