VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 1. oktober 2010

Bryllups hjerter

God morgen alle sammen.
I dag skal jeg vise dere min absolutte favoritt form for kake. BRYLLUPSKAKE. En barndomskompis av meg skulle gifte seg, og jeg fikk den store æren av å bake kaken. Er det noen gang det er viktig at kaken virkelig ser bra ut og ikke minst SMAKER bra, så er det på denne dagen. Og heldigvis ble både brud og brudgom fornøyd med resultatet:DDet er bryllupskaken, og den skal se litt annerledes ut både utenpå og inni, så derfor tilsetter jeg litt farge i røra, for å få den "romantisk" rosa.


Rosa sukkerbrød. Jeg tilsetter bare litt rød karamellfarge i røra på slutten. Sukkerbunn finner du oppskrift på her
 Røra er fylt i en silikon form, og er klar for noen minutter i ovnen. Og følger du oppskriften min, så er du sikret suksess med sukkerbrødet ditt.


Rosa sukkerbrød ferdig stekt.Jeg har laget to bunner, som jeg setter sammen. Jeg skjærer forsiktig ut en liten bit nede på hjerte,som jeg måler til så den passer kake nr 2.Tilpass. Skjær heller flere turer så "hullet" ikke blir for dypt inn i kake nr 1.


Så kan du dele alle hjertene og gjøre klart for fylling.

Ingredienser lukket valnøtt:

Kremfløte
Rørt jordbær
ValnøtterPisk 4 dl fløte og pisk den litt stivere enn vanlig. Tilsett 100 gr med valnøtter.Smør et lag med rørt bær på bunnene.( Her kan man gjerne bruke hakkede ananasbiter, det smaker nydelig)


Og ha på godt med valnøtt fyll.


Når kaken er fylt, dekker jeg den med Amerikansk smørkrem. Dette gjør jeg alltid på kaker som skal kles med marsipan. Det gjør at kaken får en "forskaling", og man får et slett og fint lokk på kaken.
Oppskrift på Amerikansk smørkrem finner du herSå dekker jeg hjertene med marsipan. Hvordan dette gjøres kan du lese om herJeg pyntet denne kaken med sommerfugler og brukte mine bokstav utstikkere som heter Funky letters. Om du ikke har utstikkere, kan du feks skrive med gelé, eller smelte sjokolade og ha i en sprute pose.


Roser med sommerfugler. Sommerfuglene er også laget med utstikkere. Og sprayet med pearl spray.

 I tilegg til rosene, så valgte jeg å ha noen single rose blader som renner utover. Dette gjøres enkelt med å bruke en rund gjenstand du stikker ut med. Før jeg fikk denne stål sirkelen brukte jeg korken på en melkekartong, og det fungerer like fint.


Brett sirklene du stikker ut, litt sammen. Da ser det ut som kronblader som er revet av blomsten.


Og slik ble kaken til slutt. Jeg har kjøpt ringer med en liten due på, som passer fint til kaker som ikke har noen kaketopp.


En morsom kake å lage, og jeg stor koste meg når jeg kunne lage denne. Det eneste ønsket bruden hadde var at det skulle være et hjerte, og resten fikk jeg frie tøyler på. Og DET synes jeg er morsomt;)
Håper alle får en super start på helga, og skal dere bake, så la kreativiteten bobble:D
Goood helg.

3 kommentarer:

  1. Wooow,denna var fin...ska e noengang gifte meg vil e ha sånn:)))

    SvarSlett
  2. Ja en sånn burde et hvert brudepar ha synes jeg :D God helg.

    SvarSlett
  3. Hei, Camilla! Flott bryllupskake! Lurer på hvor vi får kjøpt lignende karamellfarge som den du brukte i kaken? Finnes det en nettside her i Norge, eller må vi bestille utenlands, f. eks.fra England eller USA? Har i såfall ikke lært beregning av dollarkurs. Er takknemlig for svar. :)

    SvarSlett