Men man lærer av sine feil, og neste kake gikk mye bedre.
Så for at dere skal slippe å få kaker som klapper sammen, så kan dere se og lære her.
Stort sett når jeg baker bryllupskaker, så bruker jeg sukkerbrød. Og oppskrift på det finner du her
Du trenger 3 bunner og de må bli mindre og mindre i størrelse.
Jeg prøver ut at sukkerbrødene passer oppå hverandre før de fylles. På den måten så får jeg ingen overraskelser på at etage nr 3 er like stor som nr 2 feks. Er de det, så må du prøve å skjære av litt, eller bake en ny bunn.
Jeg fukter bunnene med melk, men her kan man bruke hva man liker. Feks appelsinjuice, sukkerlaken i tropisk nektar osv.
Denne kaken valgte jeg å bruke rørte jordbær i. Så et lag med syltetøy først.
Så bruker jeg et lag med hjemmelaget vaniljekrem. Siden jeg fyller alle lagene med 3 fyll, så velger jeg å bruke bare tynne lag med fyll, for ellers så blir kaken for "myk" og den blir vond å stable.
Pisk kremfløte, så den blir litt stivere enn vanlig. Tilsett gjerne litt vaniljesukker når du pisker, så får du god smak.
Så smører du på kremfløte som siste lag.
Når kaken er fylt "armerer" jeg med amerikansk smørkrem som du finner oppskrift på her
Dette gjør at kaken blir mye finere når du får på marsipanen. Det stivner og gjør at du får en glatt overfalte. Hvordan jeg gjør dette, ser du her
Så kler jeg kaken med marsipan, hvordan dette gjøres ser du her
Så kommer det som er viktig. Jeg lager meg "boards" som jeg setter mellom hver etage. Dette er nødvendig for at kaken ikke skal sige. Jeg har vært på glassmagasinet og fått litt bølgepapp som de har til å pakke inn glass med, men her kan alle papp plater brukes. så klipper jeg til pappen så den er litt mindre enn kaken den skal under( den må ikke synes), og kler den med aliminiumsfolie.
Jeg legger den ferdige plata oppå kaken den skal under, så jeg ser at den ikke er for stor. Så setter jeg den under etage nr 2, og lager en til etage nr 3 også.
To ferdig lagde plater.
3 ferdige kaker klare til å stables.
For at kaken ikke skal sige mer enn nødvendig, så må man ha støtte i mellom hver etage. Da bruker jeg grillspyd, som jeg klipper til i riktig størrelse.
Stikk spydet ned i kaken i en sirkel som her. Klipp pinnen i akkurat samme lengde som kaken er høy. Gjør dette på både den første og den andre kaken. Så er det bare å stable kaken oppå hverandre.
Royal icing
1 eggehvite
1/4 ts sitronsaft
ca. 2,5 - 3 dl melis( her må du ha i litt og litt, så den ikke blir for stiv. Det er ikke sikkert du trenger alt.)
Så tilsetter du sitron saft.
Sikt i melisen gradvis under visping til icingen blir fast.
Når icingen er ferdig skal den kunne stå rett opp når du drar i den, og ringene etter vispen skal ikke sige sammen.
Icingen har jeg i en sprutepose, som jeg bruker å dekorere kaken med. Jeg bruker en rund tipp.
Så dekorerer jeg etter fantasien på kaken. Denne fikk "perler" rundt hele kanten,noe som er fint for at man ikke skal se ujevnheter i overgangen til neste kake. Itilegg lagde jeg "snirkler" på den midterste kaken. På kake 1 og 3 brukte jeg denne diamant pregeren for å lage diamant mønster som jeg senere dekorerte med sølvperler.
På toppen av kaken ønsket bruden en rosetopp, så da ble det rosa roser til denne kaken. Hvordan jeg lager disse rosene kan du se her
Den ferdige kaken klar for å settes på kake bordet. Perlene har jeg festet med spiselig lim, men her kan man også bruke icingen som "lim"
Like imponert hver gang, du er flink :)
SvarSlettFantastisk flott!Du er en kjempeinspirasjon.Når jeg ser det du lager klør jeg alltid i fingrene etter å prøve selv!:)
SvarSlettMvh Norunn
Tusen takk for det Kari...det er ikke så vanskelig som det ser ut for :O)
SvarSlettSå koslig å høre at jeg kan være til inspirasjon Norunn....
SvarSlettHei.
SvarSlettJeg lurte på hvordan runde former du bruker? Har du kjøpt deg et sett?
den pregeren du har for å lage dimant mønster.
Hvor har du kjøpt denne?
Takk for svar :)
Jeg bruker et sett med 13 former i, som jeg har bestilt på nett for lenge siden, men de har slike runde former mange steder inne på nettbutikkene.
SvarSlettDiamantpregeren kan du få tak i her :http://www.kakeboksen.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=23&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=61
For en fantastisk kake! :) Flott at du forklarer så grundig hvordan du har laget den + utstyr som er brukt. Hilsen en fersk blogger, som også er over gjennomsnittet opptatt av baking og kaker ;)
SvarSlettSå bra...lykke til med din blogging:)
SvarSlettHei! Veldig fin kake! Kanskje dumt spørsmål, men når man skal skjære i den for å spise den, hvordan gjør man da? Har lurt på dette lenge så håper på svar!
SvarSlettkan man bruke f.eks nesquik kake som stablekake?
SvarSlettHei utrolig fin blogg. :D
SvarSlettHei.
SvarSlettNår man skal skjære i sånne kaker, så skjærer man ut små firkant biter. Brudeparet begynner gjerne å skjære i den nederste kaken, og gjestene fortsetter med å skjære fra toppen.
Skjær inn i kaken, og til neste etage begynner.
Nesquik kake kan man bruke i den første etagen, men den kan bli litt tung å bruke i etage nr 2 og 3.
Hei! Tusen takk for tips til hva man kan bruke til brett og støtter dersom man ikke får tak i de proffe plast-greiene mange blogger og nettsider viser til! Kan godt hende du nå har reddet min venninnes bryllupskake :-)
SvarSlettSååå flott...veldig glad jeg kan hjelpe :)
SvarSlettFantastisk kake!!
SvarSlettHvor mye tar du for en sånn kake? Jeg er på utkikk etter bryllupskake til i sommer. :-)
Hei Camillas! Flott kake. Du sa at du brukte marsipan på denne kake, hvordan fikk du marsipanen så hvit? Mvh Tina
SvarSlett