VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

søndag 19. september 2010

Winter wonderland og eggedosis smørkrem.


 
God søndagsmorgen til alle.
Jeg funnet igjen noen bilder av en kake jeg laget for et års tid siden, men som har samme fyll som det fyllet jeg lagde i går, og som er helt nydelig i sjokoladekaker. Dette fyllet er det fyllet jeg har brukt desidert mest i sjokoladekakene mine, og alle elsker det.
  Kaken er en copycat" som jeg har funnet på nettet. En søt mus som sover.


Ingredienser til eggedosis smørkremen: 
100 g smør
200 g sjokolade
2 egg
100 g melis


Gode ingredienser.Smelt smøret i en kjele på svak varme.


Knekk sjokoladen og ha det oppi det smeltede smøret.Rør til alt er smeltet og du får en glatt og blank sjokoladekrem. Denne skal avkjøles.Egg og melis piskes hvitt.Tilsett den avkjølte sjokolade smørblandingen i eggedosisen. Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere en kroppstemperatur, for ellers kan eggene skille seg.Rør sammen, og sett eggedosis smørkremen i kjøleskapet, gjerne over natta, eller hvertfall i et par timer.


Inni denne kaka er en sjokoladekake som du finner oppskrift på her . Jeg har brukt marsipan til lokket og hvordan du får marsipanlokk pent på kaka kan du lese om her. Bokstavene, sløyfa og deler av musa er laget av sjokoladepasta.


Sovende mus.


For å lage sløyfa har jeg brukt et kjevle med mønster for å prege sjokoladepastaen.
Ønsker dere en god og avslappende søndag.

9 kommentarer:

 1. hei jeg er 13 år og elsker og bake og det blir nesten altid det samme som før finer ingen nye ting og bake så har du noen tips jeg kan bake som er veldig godt ps: du er veldig flik til og bake og dekorere kaker :D

  SvarSlett
 2. Så bra du liker å bake. Min favoritt er oreo kake...det er kjempe godt, og heller ikke så vanskelig å lage. Eller så burde du prøve "dots ball" som jeg har lagt ut oppskrift på her...de er super enkle og kjeeeempe gode:O) Lykke til.

  SvarSlett
 3. hei når du lager dots baller da bruker du kjærlighetspinnene og har jo ikke så mange av de er det noe anet jeg kan bruke ?

  SvarSlett
 4. Om du klipper av grillpinner i passe lengde feks, så er de perfekte som kjærlighetspinner :O)

  SvarSlett
 5. Ser du har mange fine oppskrifter på siden din, og derfor har jeg et spørsmål til deg. Jeg har ei venninne som så gjerne ønsker seg oppskrift på såkalt "foundant." det ser for min del ut som et marsipanlokk, men består tydeligvis av noe annet. Har du peiling på dette? :)

  SvarSlett
 6. Hei du...jeg er ikke så veldig gla i fondant, fordi det er noe herk å lage selv, pluss at jeg heller ikke syns det smaker veldig godt.
  Det finnes å få kjøpt ferdig i forskjellige nettbutikker, men om jeg ikke har fått skremt deg nok, så har jeg en oppskrift du kan gi til henne ;O)

  Massen stivner fort og må lages like før bruk.

  3 plater gelatin
  4 ss kokvarmt vann
  2 ts sitronsaft
  60 g flytende glukose (kan kjøpes på apotek) el. hvit/lys sirup
  650 g melis
  Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, ca. 6 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 4 ss kokvarmt vann. Rør til gelatinen er smeltet. Rør inn sitronsaft og glukose eller sirup. Elt inn melis, til massen er smidig og lett å forme.

  Lykke til ;O)))

  SvarSlett
 7. å om hun vil ha fondant fordi hun vil ha hvite kaker, så anbefaller jeg å gå til bakeren og få kjøpt hvit marsipan. Den er like hvit og fin, men smaker myyyye bedre ;O)

  SvarSlett
 8. Tusen takk, skal videreformidle dette! :D

  SvarSlett