VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

onsdag 8. september 2010

Scania kake

Dagens utfordring?For en tid tilbake så møtte jeg på en venninne av meg som hadde vært inne å sett på noen av kakene mine og hun fortalte meg hvor utrolig fine hun syns de var. Nå har det seg slik at denne dama er tryllekunstner og turboracer med strikkepinnene og strikker de utroligste kreasjoner. Vi ble raskt enige i at det var godt vi hadde hver våre ferdigheter, og at hver og en av oss fikk holde oss til det vi kunne.
Men hvorfor ikke bytte "kunstverk"???? Jeg er eeeelendig på å strikke og har i de siste 5 åra ønsket meg ordentlig ullbukse til sønnen min, men synes kanskje det blir litt stusslig å strikke 50 grytekluter for å så sy de til ull bukse????ja for jeg kan virkelig KUN å strikke frem og tilbake....men nå har nå unga mine mange skjerf da, fra tiden der det liksom var forventet at ALLE skulle kunne å strikke....men jeg innså fort at jeg har ikke TÅLMODIGHET til å bli noe strikketalent.

Så siden ullbukse sesongen nærmer seg, og barna til min venninne skulle ha felles bursdagsfeiring, så fant vi like greit ut, at vi bytter jobb...jeg baker, hun strikker.
Men barna hennes ga meg virkelig dagens utfordring...Kaka skulle være både guttekake og jentekake.
Det løste seg veldig greit, for min venninne hadde ikke holdt seg til "bukseavtalen" og kom labbende med TO utrooolig fine ullgensere, og med beskjed om at buksa var blitt for liten så den måtte hun rekke opp igjen, men den kommer. Såååå mye jobb fortjener MINST 2 kaker, så da ble det en Scanialogo kake til gutten og en sminkeveske til jenta.

Jeg elsker når jeg kan bake temakaker som dette, men var noe usikker på om jeg skulle få til Scania logoen lik nok originalen.
Jeg viste den ferdige kaka til min sønn som kunne konstatere at dette var logoen til en bil, men han viste ikke hvilken. Jeg tenkte at det var da ikke verst at han i hvertfall så at det var en bil logo. Men da kom min sønns overnattingsgjest og reddet dagen. Han er sønnen til en bonde og er over gjennomsnittet interessert i alt som durer, og han utbrøt " Tøøøft, det er jo Scanialogo joooo ". Så det ble ekstra barne tv godt på overnattingsgjesten denne gangen :D hihi


Dette er en saftig god sjokoladekake som du finner oppskrift på her : http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/09/babyshower.html


En griffin var det som skulle gi meg litt pirkejobb.
Måten jeg lager dette bilde på kalles puzzleteknikk. Jeg printer ut logoen fra nettet, og klipper det ut bit for bit, som jeg så skjærer ut i marsipan. Jeg skal ved en senere anledning lage en step by step på hvordan dette gjøres.
Kaka hadde heldigvis falt i god jord både hos bursdagsbarnet og hos hans lastebilkjørende scania pappa.
I morgen skal dere få se "sminkepungen" som det andre bursdagsbarnet fikk :O)Og et lite ordtak for dagen :
Life isn;t about waithing for the storm to pass, its about learning to dance in the rain.


4 kommentarer:

 1. Jeg sier bare nam nam nam... Beste kaka ever!!!
  Og du le jo hadde helt rett, den ble bare bedre av og stå noen dager i kjøleskap... Ikke at det var igjen noen i så mange dager men...
  Blir ullbukse ganske snart..
  Tusen takk for kjempefine og gode kaker!!!

  Gunn M

  SvarSlett
 2. Å baaare koslig.
  Ja den oppskrifta er genial...kaka er faktisk bedre etter noen dager i kjøleskap...å bra er det, for den er så mektig at man orker ikke mye av gangen;)
  En god helg til deg Gunn Monica.

  SvarSlett
 3. hvordan er fremgangs mæten på scania logoen ? å hva er det hvite laget av?

  SvarSlett
 4. Hei. Jeg lurer på om du kunne ligget ut oppskriften på den Scania logoen hvordan du gjør dette.
  Mva Helene.

  SvarSlett