Siden det bare var et lite bryllup jeg skulle bake til, og kakene skulle være glutenfrie så endte jeg opp med denne kaken. Jeg elsker å bake kaker der jeg kan bruke sjokolade til pynt....Det smaker godt og det er veldig dekorativt.
Den største kaken her er glutenfri sjokoladekake, men den har jeg desverre ikke step by step på, men mousse kaken legger jeg ut oppskrift og beskrivelse på.
Oppskrift:
140g pasjonsfrukt juice
Event itilegg 30 g frisk pasjonsfrukt om du ønsker litt av frøene i.
170 g italiensk marengs
170g vispet kremfløte
4 plater gelatin
Friske bringebær
Mål opp passionfrukt juicen og event press frisk passionfrukt, og varm den forsiktig i en kjele til tempratur ca 30 grader. Må ikke koke, men bare varmes litt. |
Ta 4 plater gelatin og legg de 5 minutter i kaldt vann før du rører den bløte gelatinen ut i den varme juicen. |
Mål opp fløten |
Og pisk denne ganske hard. Litt hardere enn om du skal ha den på en bløtkake. |
Lag italiensk marengs som du finner oppskrift på her http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/08/italiensk-marengs.html |
Vend inn kald italiensk marengs og pisket fløte i den varme juicen og bland sammen.Hell det over en nøttebunn som du finner oppskrift på her http://camillaskakedesign.blogspot.com/2010/08/nttebunn.html |
Det er ikke nødvendig, men jeg synes friske bringebær inni kaka er utrolig godt. |
Når man tar kaka ut av forma synes ikke nøttebunnen, og det er bare å pynte slik hjertet og kreativiteten begjærer. |
Når kaka er ferdig kan den spises som den er, eller pyntes med sjokolade som her, eller feks after eight, bær, sjokolade transfheer osv. |
Bryllupskaker er noe av det morsomste jeg lager, og dette var en kake til en barndomsvenninne av meg...hvem viste da vi var små at jeg skulle få æren av å bake kaken hun skulle ha i sitt bryllup ;O)
Ønsker alle en fin helg, jeg for min del skal tilbringe helgen på jobb, å så får jeg se hva jeg rekker av mat og kakebakst imellom vaktene.
God natt.
Camilla
fantastisk kake :) men hvor får man tak i pasjonsfrukt juice?
SvarSlettJeg har vært å smisket litt med bakeren i byen her;O), men ellers så må du nok bestille på nett, for tror ikke vanlig matbutikker har det...ihvertfall ikke her på Lillehammer. Men det går fint ann å bruke friske passionfrukter, men dette blir jo veldig dyrt.
SvarSlettoj gu vilken underbar tårta,älskar passionfrukt så den ser himmelskt god ut
SvarSlett