VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 3. desember 2010

Bringebær mousse dessert.


Goood morgen folkens.
Har dere planer om middagsselskap i løpet av julen?  Og ønsker en dessert som er lett å lage, og i tilegg kan forberedes dagen i forveien? Dette er en dessert som passer fint etter en litt tung middag. Moussen gjør den sånn passe lett, og bringebær gjær den litt syrlig.
Denne desserten fant jeg opp av restene jeg hadde tilgjengelig etter litt baking. Og den falt i god smak hos mine middags gjester.


Antall gjester gir antall glass. Men her kan man selfølgelig bruke vanlige dessertskåler, men jeg synes det er utrolig dekorativt å servere desserten i noen fine vinglass. Og siden jeg har samlemani på glass, så byr ikke det på noen utfordring selv om det også gjerne blir servert vin i huset mitt. Glass er det nok av. Jeg tror jeg egentlig kan la være å vaske opp ett helt år, og enda slippe å drikke av katteskåla;)

Siden jeg hadde igjen en ekstra liten kake, så smuldret jeg opp denne og brukte den i moussén. Da blir den litt mektigere enn om du velger å bare bruke mousse, men samtidig gir den gode sjokoladesmaken en god balanse i den litt syrlige moussén.
Dette er en nesquik kake som du finner oppskrift på her

Litt rørt bringebær er kjempe godt i. Eller man kan bruke annen type rørt bær, eller syltetøy.

Begynn med å fylle glassene med noen ts av den rørte bringebæra.


Litt fin rød bær.


Så smuldrer jeg opp sjokoladekaken slik at det blir litt å tygge på i desserten.

Jeg hadde igjen bringebærmousse etter en kake jeg hadde laget, og hvordan jeg lager denne kan du se her

Steg 2 er å fylle glassene med kakesmuler.Og tilslutt fyller jeg glassene med moussé. Pass på så du ikke søler til glassene langs kanten. Å siden jeg ikke hadde noen friske bringebær å pynte med, tok jeg bitte litt rørt bær og en sjokoladepinne på toppen.

Å her nytes desserten. Vel bekomme.Det var det for i dag. Ikke stress med alt som skal gjøres, men nyt førjula. Det har jeg tenkt til å gjøre.

1 kommentar: