VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

lørdag 4. desember 2010

Sjokolade konfekt


God dagen igjen, og velkommen tilbake til mitt lille "juleverksted". Det er andre helgen i advent, og mange skal kanskje bruke helgen til å forberede litt til jul.
Jeg er nok den personen som er MINST glad i småkaker, og som er MEST glad i søtsaker. Så da blir det ikke 7 slag med tørre kaker til jul her i hus, men sikkert nærmere 14 slag konfekt;)
I jula så er det ikke ofte vi bare har kaffebesøk, men vi har alltid masse middagsbesøk. Så istedet for å fore småfuglene med småkaker som mine middagsgjester ikke orker å spise, etter at jeg har overforet de med MYE mat, så serverer jeg heller en søt konfekt bit, og det blir alltid borte.

Her kommer konfekten du MÅ lage. Det er ikke tvil, denne er virkelig verdt den korte stunden det tar å lage den. 
Rett og slett helt nydelig god.
Ingredisenser:

25 gr smør
200 gr melkesjokolade
200 gr firkløver
100 gr digestivkjeks
50 gr hasselnøtter
50 gr pistasienøtter200 gr melkesjokolade og 200 gr firkløver utgjør den nydelige smaken i denne konfekten. Om du ønsker en litt "sunnere" variant, kan du bytte ut halvparten av melkesjokoladen med 70% mørk sjokolade.


 Del sjokoladen i biter. Denne skal smeltes sammen med smøret i vannbad. Først smøret i, så den hakkede sjokoladen.Smelt sjokoladen over svak varme. Rør jevnt hele tiden, og pass på så det ikke blir for varmt.


 Jeg bruker pistasienøtter fra den lille nøttefabrikken.


 Mål opp 50 gr og hakk pistasienøttene i små biter.


 Det samme med hasselnøttene. ( Jeg brukte noen få mandler i tillegg, fordi jeg ikke hadde nok hasselnøtter)


 Når sjokoladen er smeltet, så tar du den av varmen og har i nøttene.

 Mål opp 100 gr med digestivkjeks, og knus dette i passe store biter.

 Så rører du inn kjeksen.

Kle en brødform med plast, før du heller sjokolade mixen oppi den. Sett til avkjøling i 1 time. Del opp sjokoladen i passe biter med en varm kniv.
Alternativt kan du fylle små konfekt former med røra, og du vil få fine former å sette på kakefatet.

 Ferdig julekonfekt med litt julepynt.


 Man kan se de gode nøttene i sjokoladen, og det er lett å bli fristet til å ta en bit.

 En herlig bit av smakfull julesjokolade.


Det var dagens tips til hva du kan bruke litt av helgen til. Disse holder seg en god stund i kjøleskapet, så de kan trygt lages nå og holde til romjula....med mindre du tar en smak nå da, for da kan jeg ikke garantere for at du klarer å stoppe. Men da er det jo bare å lage en gang til litt nærmere jul.
Ønsker alle en kjempe fin lørdag i sprengkulda. Selv skal jeg bruke resten av dagen til å fyre i peisen og se om jeg finner på noe godt på kjøkkenet sammen med barna.

6 kommentarer:

 1. Jeg prøvde meg på dette, men sjokoladen ble helt tørr og vanskelig å røre i... (kan jeg hatt for mye varme? ) Ja, ja, har satt det i kjøleskapet, det blir sikkert noe spisende selv om jeg ikke fikk samme flytende massen som du hadde fått...

  SvarSlett
 2. Usj da...ja da er det rimelig sikkert at det har blitt for varmt...antagelig har bollen din kommet i kontakt med vannet i bollen under, og da blir det for varmt for sjokoladen.
  Håper det gikk å spise de alikevel :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for genial oppskrift. Nabolagsgavene er i boks (eller egentlig i krukke). Jeg byttet ut pistasjnøttene med peanøtter (pgs dårlig utvalg på lokal Prix), og tilsatte hakket chili og litt salt. Steingodt!

  SvarSlett
 4. Ååå DET hørtes ut som et godt bytte...chili og litt havsalt er fantastisk godt i sjokolade...det må prøves ut, takk for tipset til deg også:)
  Ønsker deg en god jul :)

  SvarSlett
 5. Denne oppskriften skal definitivt prøve meg på! Tenkte faktisk å lage slike og noen andre varianter konfekt til julegave for de lærerne jeg har på skolen, lurte derfor på om du vet hvor man får kjøpt sånn passe liten boks til å ha konfektene i? Eller eventuelt hvordan man kan lage slike bokser hjemme. Tusen takk for svar.

  SvarSlett
 6. Hei du. Du kan få tak i forskjellige typer bokser på både bokhandlere, søstrene greene, Ikea osv....
  Lykke til med gavelaging. Dette er gaver alle blir glade for :)

  SvarSlett