Går det an å IKKE like brownies? Næææ, det har jeg vondt for å tro. Ja, selfølgelig kan det være en og annen brownie oppskrift som ikke holder vann, men så er nå det å servere TØRRE brownie er omtrent det samme som å banne i kirka. Men nå får dere denne brownie oppskriften og det er omtrent det samme som AMEN i kirka....For disse sjokolade hærlighetene smaker himmelsk godt. Det ble samba og cha cha cha i munnen ved første tygg.
Ingredienser:
- 225 gr mørk sjokolade
- 90 gr seter smør
- 1 dl seterrømme( Og husk på en ting: ALT du baker som inneholder seterrømme er NØDT til å bli godt)
- 4 store egg
- 330 gr sukker
- 65 gr hvetemel
- 45 gr kakao
- 1 ts bakepulver
- 150 gr valnøtter
- Mini marshmallows og sjokoladebiter til pynt.
|
Alle deilige ingredienser |
|
Smelt sjokolade og smør i vannbad. |
|
Tilsett rømme og rør dette sammen. |
|
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Jeg pisker min leeeenge. 15-20 minutter. |
|
Bland forsiktig inn sjokoladeblandingen i eggedosisen. |
|
Vend forsiktig med en slikkepott, så du får sjokoladen litt rundt. Behøver ikke røre ut alt siden du må røre mer når du skal ha i melet. Jo mindre røring, jo bedre kake. |
|
Bland mel, kakao og bakepulver. |
|
Sikt dette inn i eggedosis blandingen. |
|
Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir. Min langpanne er 25x35, men vil du ha en stor langpanne, dobler du bare oppskrifta. Strø over valnøtter. Stek kaken midt i ovnen ved 160 grader i ca 30 minutter. |
|
Etter 30 minutter i ovnen,strør du marshmallows og sjokoladebiter over kaken og steker den videre i 5 minutter til. Avkjøles på rist. |
|
En herlig bit av "samba" i munnen, og du blir glad resten av den dagen. Passer utmerket sammen med en kopp krutt sterk kaffe. |
|
Dersom du skal ha med deg brownies på jobb eller lignende, anbefaler jeg å legge dem i en oppbevaringsboks med lokk kvelden i forveien – de blir ikke tørre, bare seige og gode |
Dagens sitat:
|
Lykkelig er den som ikke sørger over hva han mangler, men gleder seg over hva han har. Demokrit |
Håper alle får en kjempe fin helg. Selv skal jeg på hytta, og utforske hytte og turmat jeg kan dele med dere.
Denne leste jeg nettopp i "Mat og vin"....
SvarSlettJa denne sto i siste mat og vin. Helt fantastisk god oppskrift :)
SvarSlettTakk for oppskriften. Den skal jeg prøve til helgen. Elsket brownies. Mvh strikkeogheklelise.blogg.no
SvarSlett