VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 10. september 2010

LørdagsbrowniesGår det an å IKKE like brownies? Næææ, det har jeg vondt for å tro. Ja, selfølgelig kan det være en og annen brownie oppskrift som ikke holder vann, men så er nå det å servere TØRRE brownie er omtrent det samme som å banne i kirka. Men nå får dere denne brownie oppskriften og det er omtrent det samme som AMEN i kirka....For disse sjokolade hærlighetene smaker himmelsk godt.  Det ble samba og cha cha cha i munnen ved første tygg.

Ingredienser:
 • 225 gr mørk sjokolade
 • 90 gr seter smør
 • 1 dl seterrømme( Og husk på en ting: ALT du baker som inneholder seterrømme er NØDT til å bli godt) 
 • 4 store egg
 • 330 gr sukker
 • 65 gr hvetemel
 • 45 gr kakao
 • 1 ts bakepulver
 • 150 gr valnøtter
 • Mini marshmallows og sjokoladebiter til pynt.


Alle deilige ingredienserSmelt sjokolade og smør i vannbad.


Tilsett rømme og rør dette sammen.

Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Jeg pisker min leeeenge. 15-20 minutter.
Bland forsiktig inn sjokoladeblandingen i eggedosisen.


Vend forsiktig med en slikkepott, så du får sjokoladen litt rundt. Behøver ikke røre ut alt siden du må røre mer når du skal ha i melet. Jo mindre røring, jo bedre kake.

Bland mel, kakao og bakepulver.

Sikt dette inn i eggedosis blandingen.


Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir. Min langpanne er  25x35, men vil du ha en stor langpanne, dobler du bare oppskrifta.  Strø over valnøtter. Stek kaken midt i ovnen ved 160 grader i ca 30 minutter.
Etter 30 minutter i ovnen,strør du marshmallows og sjokoladebiter over kaken og steker den videre i 5 minutter til. Avkjøles på rist.En herlig bit av "samba" i munnen, og du blir glad resten av den dagen. Passer utmerket sammen med en kopp krutt sterk kaffe.


Dersom du skal ha med deg brownies på jobb eller lignende, anbefaler jeg å legge dem i en oppbevaringsboks med lokk kvelden i forveien – de blir ikke tørre, bare seige og gode

Dagens sitat:

Lykkelig er den som ikke sørger over hva han mangler, men gleder seg over hva han har.
Demokrit

Håper alle får en kjempe fin helg. Selv skal jeg på hytta, og utforske hytte og turmat jeg kan dele med dere.

3 kommentarer:

 1. Denne leste jeg nettopp i "Mat og vin"....

  SvarSlett
 2. Ja denne sto i siste mat og vin. Helt fantastisk god oppskrift :)

  SvarSlett
 3. Takk for oppskriften. Den skal jeg prøve til helgen. Elsket brownies. Mvh strikkeogheklelise.blogg.no

  SvarSlett