Ingredienser 4 personer:
700-800 gr Svinefile. ( Her kan man bytte ut med reinsdyrfile, og du får en enda mer eksklusiv rett.)
2 pakker bacon.
700 gr poteter.
Fløte.
Seter smør.
1/2 boks Kremost naturell
Basilikum
Kantareller
Rosenkål.
Tyttebærsyltetøy.
Alt du trenger til en god middag. |
Først hakker du fersk basilikum og tilsetter en halv boks kremost naturell. Rør dette godt sammen. |
Surr filene med bacon og surr rundt med hyssing slik at baconet ikke detter av under steking. |
Surr filene i varm panne til du får brun stekeskorpe rundt hele. Så steker du videre i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter. Sjekk filene underveis, for steke tid kommer an på størrelsen. |
Lag potetmos av potetene. Hakk de i fine biter før du koker de i vann UTEN salt, til de er møre. |
Jeg syns kantareller hører høsten til, men her kan man selfølgelig bytte ut og bruke annen sopp man eventuelt liker bedre. |
Surr kantarellene i panna med litt godt smør og tilsett salt og pepper. |
Så er det bare å anrette på tallerkenen. Jeg serverer min rett med smørdampet rosenkål, men her kan man også bruke brokkoli feks. |
Bon apetit.
Dagens sitat:
Man kan ikke leve godt, elske godt eller sove godt uten å spise godt. Virginia Woolf |
Da var helgas hyttetur over, og jeg har laget masse godt til bloggen resten av uka. Nyt søndagskvelden og kos dere med god mat, familie og venner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar