VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

tirsdag 14. september 2010

Caps og data kake.


God morgen til alle.

I går hadde jeg hatt 10.000 besøkende på bloggen min på den lille stunden jeg har holdt på. Helt utrolig. Jeg arrangerte en konkurranse, og i dag tidlig ba jeg min sønn si et tall, og han valgte nr 24. Og nr 24 var ei dame med navn "trude bond". Kan du Trude, sende meg adressa de så jeg får sent deg armbånd fra Dansk smykkekunst.
 
Dagens kake er en konfirmasjon kake som er litt annerledes enn kaker du kan finne hos bakeren. Jeg er ikke så glad i  A4 kaker med røde/rosa roser og geleskrift. Nå finnes det mange flinke bakerier, men de driver med storproduksjon og da blir det vanskelig å få forskjellige kaker som er  personlige. Så ei jeg jobber med kom til meg og hadde et ønske om en personlig kake da hennes sønn skulle konfirmere seg, og stikkordene hun ga meg var at han hadde bodd i capsen siden han var født og elsket data. Skikkelig gutt med andre ord.
Så jeg tenkte at en caps og en pc må være perfekt for denne gutten.
Så da viser jeg litt om pynt i dag, selvom det kanskje ikke er caps man lager hver dag på en kake ;O)


Rull en rund ball av marsipan, i den størrelsen du vil capsen skal være.Kjevle et lite stykke marsipan som du legger over kula du har laget.Glatt lokket så godt du klarer rundt kula, slik at overflata blir jevn og fin.


Bruk en skarp kniv og skjær ut kula.


Så skjærer du ut "bremmen" i capsen i marsipanen. Denne finskjærer jeg når jeg får den på kula.


Tilpass og ta litt vann rundt kanten når du vet den passer. Dytt den forsiktig på plass.


Klem litt av toppen på kula ned, for ingen caps er kulrund.Den skal være litt flatere på toppen.


Rull tre kuler i svart marsipan som du skal bruke på toppen av capsen.


Her bruker jeg min uunnværlige suger gun. Det er ikke så mye kakeutstyr du trenger å investere i, men skal du investere i noe, så er denne gull verdt, og du kan lage mange utrolig fine kaker. Jeg sprøyter ut en tynn remse jeg legger rundt "bremmen". Men her kan du trille en tynn, tynn pølse om du ikke har dette verktøyet.Ferdig til å pyntes med detaljer.


Igjen har jeg brukt suger gun og laget dollar tegn.


Så bruker jeg spiselig tusj som jeg lager "sømmer" med.


Da er capsen ferdig. Men vær veldig forsiktig når den skal løftes opp på kaka.


Til denne kaka lagde jeg også en mini pc, men denne rakk jeg desverre ikke lage en instruksjon på. Men jeg har laget meg to litt tykke firkanter av marsipan, hvor "skjærmen" er litt kortere enn "tastaturet". Disse må ligge å tørke en god stund. Gjerne over natta. Så har jeg kjevlet en litt mindre firkant i hvit marsipan og tegnet på bokstaver med den spiselige tusjen min.  Rundt skjærmen har jeg igjen brukt suger gunen til å lage remser. Da jeg satte pc;n på kaka, "armerte" jeg med to tannpirkere og ba til gud om at den ikke skulle knekke før kaka skulle spises. Men jeg tror det gikk bra.


Har også bruke en kniv til å klemme på "linjer" for å markere tastene.


Rundt kaka har jeg laget en litt tykkere remse som jeg har "limt" på og dekorert med perler.


Roser jeg har dustet med rosa perlemor støv.
Den ferdige kaken med navn og dato. Bokstavene er laget med en utstikker som heter "funky letters", og det blir skikkelig kule bokstaver med de.
Dagens sitat:


Ta deg rolig tid til å være lykkelig. Tiden er ingen motorvei mellom vuggen og graven, men plass til å parkere i solen.
Phil BosmansDet var dagens kake, og i morgen kommer det litt matinspirasjon.
Selv har jeg kanselert alle "ut planer" for det bøtter ned og blåser stiv kuling, så etter litt studering, blir det nok heller å lage en god høstmiddag til resten av familien kommer hjem.
Ønsker alle en fin dag.

3 kommentarer:

 1. Morro og se hvordan kaka ble laget ! jeg bestilte kaka, den tok seg flott ut på bordet og alle gjestene beundret den før de spiste den !!
  Ingrid

  SvarSlett
 2. I would like to add when you do not already have got an insurance policy or
  maybe you do not remain in any group insurance, you could well benefit
  from seeking the assistance of a health insurance agent.
  Self-employed or individuals with medical conditions ordinarily
  seek the help of the health insurance brokerage service.
  Thanks for your st.

  Feel free to visit my web page: face book of sex

  SvarSlett