VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

onsdag 22. september 2010

Blomkål og bacon gryte.


Jeg fortsetter på litt enkel hverdagsmiddag i dag. Jeg regner med at det er mange der ute, som til tider sliter seg i håret over hva man skal lage til middag. Når man da i tillegg skal prøve å finne mat som er raskt, godt og noe som både store og små kan like, så byr det til tider på utfordringer. Ihvertfall her i hus.
Jeg kom hjem etter en lang skoledag, og hadde jo selvfølgelig ikke husket å ta noe opp fra fryseren på morgenen, så denne retten ble til av hva jeg hadde i kjøleskapet. Den kan like gjerne lages med brokkoli feks.


Ingredisenser:

Blomkål
Bacon( en sunnere variant er å bruke feks bogskinke, kokt skinke eller noe annet du liker)
Mozarella ost( Eller annen ost du foretrekker)
Mel ( 2 toppede ss)
Melk (6-7 dl)
Smør ( 2 ss)
Salt og Pepper


Det du trenger til en rask middag.( Glemte å ta med smøret)

Smelt smøret i en gryte( pass på så det ikke blir brunt) tilsett hvetemelet og rør det jevnt. Tilsett 3 dl. væske og kok opp under omrøring. (Hvis du lager en saus som både skal tilsettes kraft og melk, lønner det seg å tilsette kraften først, melk har en tendens til å svi seg... her snakker vi tunglært erfaring ;)...) Rør hele tiden mens sausen koker. Tilsett resten av væsken etter et par minutter, når du får et inntrykk av hvor tykk sausen er.

Litt av melken er tilsatt, og det er bare å røre i vei. Tilsett salt og pepper.


Man ser fort hvor mye veske man trenger, men sausen skal være litt tykkere enn vanlig hvitsaus, siden den skal gratineres i ovnen tilslutt. Her er sausen veldig tykk og trenger med væske. ( Og vil du spare 3 minutter, så fungerer det å bytte til Toro hvit saus også, men det tar strengt tatt ikke mye lenger tid å lage sausen selv )Da er jeg fornøyd med sausen og den er klar til å tilsettes ost.


Jeg brukte hele posen med revet mozarella, men det hadde helt sikkert klart seg med litt mindre også. Men godt ble det.
Mens jeg har laget sausen har jeg kokt blomkål i godt saltet vann, i 2-3 minutter. Bare for å få de litt mørne.


Ha blomkål bukettene i en ildfast form, og hell over ostesausen.


Bacon( eller skinke eller hva du nå ønsker, men det er en kjennsgjærning at alt med bacon smaker godt)  hakkes i små biter, stekes og has over blomkål blandingen. Klart til å stekes 5-10 minutter på 225 grader. Det trenger ikke så lang tid i ovnen, for alt er varmet og stekt på forhånd.


Et lite tårn av rykende varm blomkål, som du gjerne kan servere sammen med foccacia som jeg hadde i gårsdagens innlegg. Oppskrift finner du her


Pynt med litt basilikum og nyt. Denne retten tar rundt 30 minutt å lage, noe jeg syns er passe tid til en hverdagsmiddag. Som min kokkevenninne sier: hverdagsmiddagen skal ikke ta lenger tid å lage enn det potetene eller risen tar å koke. En veldig god regel det der. Så kan jeg heller bruke halve dagen på kjøkkenet til lørdagsmiddagen, men det har de færreste tid til i uka.Dagens sitat:

Sometimes it is impossible to stop the river of life.   Paulo Cohelo.

2 kommentarer:

  1. kan du lege ut oppskrift på cupcakes med smørkrem

    SvarSlett
  2. Det er flere som ønsker oppskrift på cup cakes, så skal lage en blogg med det en dag. Frem til da så har jeg en god oppskrift som jeg har lagt ut inne på FB sia mi...bla deg ned til innlegg 17 sept der Camilla Ølander Sørvik har spurt etter oppskrift, så ligger det et forslag fra meg der. Lykke til med baking. Smørkremen jeg ofte bruker på de vaniljecupcakene er amerikansk smørkrem som du finner inne på bloggen her.

    SvarSlett