VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

tirsdag 10. august 2010

Sjokolade fløtefyll.Etter å ha herja på kjøkkenet i hele dag så legger jeg ut enda en oppskrift. Dette er en superenkel fløtekrem som gjør stor sukse i barnekaker.
Inngredienser:

100 gr sjokolade.
3 dl kremfløte.
(Jo bedre sjokoladen er, jo bedre blir kremen. Bruk feks melkesjokolade og kremen blir helt fantastisk.Bruk toblerone og du får en mer "voksensmak".)
                                         Først litt deilig sjokolade.Knekk sjokoladen i en stål bolle som du setter over småputrende vann. Pass på så ikke bunnen av stålbollen kommer nedi det kokende vannet og pass på så ikke noe damp kommer opp i den smeltede sjokoladen. Skjer dette får du kornete sjokolade og i verstefall så klumper alt seg sammen. Da er det bare å starte på nytt.                              Ikke rør i sjokoladen før du ser den har smeltet. Da kan du røre sammen forsiktig.
Mål opp mengden fløte du skal bruke.
Pisk fløten til litt hardere krem enn når du pisker krem til bløtkake.


Bland sammen den smeltede sjokoladen og kremen.


Pisk på laveste hastighet( event rør det sammen med en slikkepott)Kremen setter du kaldt en liten stund, før du fyller kaken din.Ferdigfylt sjokoladekake. Da er det bare å bruke fantasien og pynte som hjerte bekjærer. Min kake kommer ferdig pyntet i et innlegg litt senere.

Ønsker alle en god kveld videre.

Camilla.

3 kommentarer:

 1. Tuuusen takk for oppskriften! Den var veldig fin, og veldig punktlig, med bilder og alt! :-) Skal få besøk i morgen, så tenkte jeg at jeg skulle lage en kake. Og siden jeg bare liker sjokoladekake, og helst vil ha glasur osv på, så fant jeg ut at det ble best med sukkerbrød :-) Prøvde å mikse eggedosisen slik som på bildet, men så ble visst blandingen for stor for maskina, slik at vispene ikke ga den noe luft. Måtte bytte til den store kjøkkenmaskina, og da gikk det bra :-) Lagde aaalt for mye røre, så jeg steker det i to omganger. Første omgang er nå i ovnen, og jeg gleder meg til å se resultatet!
  Hilsen Kristian :-)
  P.S.
  Er vel ikke så mange 16-åringer av hankjønn som lager kake til langt på natt, som meg? ;-)

  SvarSlett
 2. Oi, det må jeg si. Det er nok ikke mange 16 åringer i det hele tatt som baker som deg. Så flink du er:)
  Da fikk du masse kake, og det er jo bare fint. Sukkerbunnene kan forøvrig fint fryses...

  SvarSlett
 3. Hei! Vil prøve å lage Spidermankaken din. Lurer på om du gjør noe med sukkerbunnen før du legger på marsipanlokket? Finpusser du på kake med kniv f,eks, eller er det bare å legge på marsipan? Mvh Anne

  SvarSlett