Nok en HIMMELSK oppskrift på sjøkreps. Denne appelsinsausen var noe av det beste jeg har smakt på lenge.
Jeg tror jeg skulle kunne levd med å spise gourmet-mat HVER DAG.
Jeg elsker å lage mat, og nå om dagen så blomstrer kreativiteten, og jeg har jo såååå mye jeg har lyst til å lage. Det kommer sikkert av at jeg er hjemme å har "mammapermisjon", siden jeg fikk verdens nydeligste valp på lørdag. Derfor har jeg tatt meg ferie, og skal tilbringe de neste 3 ukene med å få nurket til å tilpasse seg sitt nye liv hos oss. Og da får jeg selvsagt masse tid til å kose meg på kjøkkenet også. Så det er duket for mange flere innslag av både kaker og mat.
Til 4 stk forretter trenger du:
8 sjøkreps
50 gram sukkererter
100 gr ruccola
1 ss olivenolje
Saft av 1/2 lime
4 «rasp» limeskall
1 dl appelsinjuice
1/2 ts sukker
6 tråder safran
100 gram romtemperert usaltet smør
1 ts finhakket rød chili
Salt
Grovkvernet pepper
De deilige klørne kan du enten koke i litt lettsaltet vann og ha som litt tilleggs snack, eller du kan bruke de til kraft. Hvordan du koker sjøkrepskraft kan du lese om her
Appelsinsaus:
Kok opp appelsinjuicen, sukker og 1/4 ts salt. Kok det ned til 1/2 dl og tilsett safrantrådene.
Pisk smøret inn i den reduserte appelsinjuicen over svak varme. Tilsett chilien og hold appelsinsmøret lunt.
Safran er verdens dyreste krydder, men jeg anbefaler å koste på deg de få trådene som skal til for å få denne eksklusive sausen enda bedre. Du kan få kjøpt det på apoteket.
Skjær sukkerertene i tynne strimler. Kok opp 1 liter vann med 1 ss salt og la sukkerertene forvelle i 30 sekunder. Hell sukkerertene over i kaldt vann. Før servering vendes sukkerertene og ruccola i olivenolje, sitronskall og saft og 1/4 ts med salt og pepper.
Nyyyydeilig var det.
Skulle ønske jeg kunne spist bare fisk og skalldyr hver dag.
Nå skal jeg dykke ned i kokebøkene mine på jakt etter flere deilige oppskrifter. More to come....
Hei, ser veldig godt ut :) Kan man bruke frossen kreps til denne oppskriften? sånn man får kjøpt i frysedisken i sverige, tror kanskje dem allerede er kokt.
SvarSlett