søndag 19. desember 2010

Sarah Bernhardt


I dag serverer jeg en konfektkake alle sikkler av bare de hører navnet. 
Kaken Sara Bernard skal være oppkalt etter den anerkjente og meget vellykkede franske skuespilleren Sarah Bernhardt.
Hun ble ansett som en seriøs, dramatisk skuespiller, og fikk tilnavnet «The Divine Sarah».

«Divine» (guddommelig) er også en benevnelse mange vil si om konfektkaken Sara Bernard – og sannsynligvis er det derfor kaken er oppkalt etter skuespillerinnen.

Det som er helt sikkert er at denne kan du servere til jul, og høste gode ord om. Antakelig vil alle tigge deg om oppskriften før de drar igjen. 



Ingredienser:
Mandelmakroner:
250 g mandler
3 dl melis
2 eggehviter 

Sjokoladekrem:
150 g smør
1,5 dl melis
2 eggeplommer 
2 ts kakao
2 ss vann 

Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
3 ss delfiafett

250 gr mandler måles opp og males så det nesten blir til mel. Du kan gjerne skolde mandlene først, men dette gjorde ikke jeg.


Pisk eggehvittene stive.(Beklager mørke bilder, men blitzen takket for seg.)

Bland mandelmelet med melisen.

Bland så blandingen forsiktig inn i eggehvittene. Ikke rør alt for hardt, for da slår du luften ut av hvittene.

Når alt er blandet fylte jeg min masse i en sprute pose. Dette gjør det enklere å få de passe store på stekebrettet. Om du ikke vil bruke sprutepose, kan du bruke en teskje og ha røren på brettet med.

Siden deigen vil flyte litt utover, må du ta små rundinger. Stek mandelmakronene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min. Avkjøl de før du har på sjokoladekremen.

Sjokoladekrem

Mål opp 150 gr romtemperert smør.

Band i 1,5 dl melis, og pisk dette sammen.

Rør i 2 eggeplommer.

Og rør i 2 ts kakao og 2 ss vann. Vannet vil være med og gjøre sjokoladekremen luftigere.

Når makronene er ferdige og avkjølte, kan du sprute på sjokladekremen. Om du ikke bruker sprutepose, tar du en skje og har på kremen med. Viktig at kremen får en topp. Men jobben blir mye enklere med en sprutepose.

Alle makronene er klare. Sett de i fryseren før du skal ha på sjokoladen. Det er viktig at kakene er frosne før de dyppes i den smeltede sjokoladen. Det forhindrer at smøret i sjokoladekremen smelter og blander seg med glasuren.



Topper klare for dypping i sjokolade.

Smelt sjokolade og delfiafett i en metallbolle over vannbad. Rør glasuren jevn.

Dypp de frosne toppene i sjokoladen så kremen dekkes.

La det renne av litt sjokolade før du setter den ned på brettet igjen.


Klar til avkjøling.



Masse deilige topper som er ferdig dyppet.

Disse bitene har ganske lang holdbarhet, men oppevar de kaldt. Ha de gjerne i fryseren, for de tiner fort, og holder seg da lenger.




Hvem kan ikke like slike deilige smakfuller? Ser jo utrolig fristende ut .


Ønsker alle en fin fin søndag videre.

25 kommentarer:

  1. du er kjempe flink til å forklare fremgangs måten ved baking . Takk for en flott side : )
    God Jul
    Turid

    SvarSlett
  2. så koslig at du liker siden Turid. En god jul til deg også :)

    SvarSlett
  3. Kakene var ekle, du er dum.

    SvarSlett
  4. Nydelige kaker:)namnam :)

    SvarSlett
  5. Gleder meg til å prøve å bake noen av de jeg har lest... Kjempeflink er du til å forklare og gi tips;)

    SvarSlett
  6. Mandelmassen ble veldig tørr, klarte ikke å få det ut av spruteposen. Har fulgt oppskriften, så jeg skjønner ikke hva jeg gjorde feil. Idè??

    SvarSlett
  7. Det skal ikke være så vanskelig å sprute ut disse, men prøv med litt mer vann neste gang, så kanskje den blir bedre.

    SvarSlett
  8. Tusen takk for illustrativ og god oppskrift. Dette skal bli en av mine faste julekaker framover :)

    SvarSlett
  9. Så bra å høre oppskriften falt i smak. Nydelige kaker :)

    SvarSlett
  10. Hvor små/store skal disse egentlig være? Mine ble litt store synes jeg...måtte bruke t-skje for å legge mandelmassen på bakepapir, siden massen ble veldig tørr. Var veldig knotete å får dem små og lekre da...

    SvarSlett
  11. De skal være omtrent som ett 20 kr stykke når du har de på stekeplaten. De flyter litt ut under steking. Er nok absolutt best å bruke sprutepose for å få de pene.

    SvarSlett
  12. Hei,fine oppskrifter..ser at det er noen som pages med tørr masse. Det kan være for at i oppskriften står det ss.med vann og under bildet står det ts. Kan være noe av forklaringen. Går ut ifra at det skal være ss.

    SvarSlett
  13. Så fint du sa fra. Det skal være ss, så det er jeg som har skrevet feil.
    Retter det opp med engang, så håper jeg dere lykkes med de nyyydelige Sarah Bernard.

    SvarSlett
  14. bare hyggelig,håper du får ei fin og trivelig jul.

    SvarSlett
  15. hei , jeg baker denne i rund form, da blir det ei flott kake og mindre jobb

    SvarSlett
  16. Kjempe smart :) Fine med denne oppskriften er at den kan lages i alle størrelser, alt ettersom hvor mange man skal servere :)

    SvarSlett
  17. Fantastisk . Denne oppskrifta blir ofte brukt heretter:-)

    SvarSlett
  18. Nydelig altså...redd det blir tomt før jul her ;) Ser nå at du har kommentert at det skal være litt vann i mandelbunn-massen, det står fortsatt ikke i oppskrifta, bare på sjokoladekremen. Kjempefin blogg, du er herved delt på fjesboka. Mvh Vibeke, Tønsberg

    SvarSlett
  19. Blir det mange av denne oppskriften?:)

    SvarSlett
  20. Det kommer litt ann på hvor store du lager de. 20-30 passe store topper vil jeg tro du får.

    SvarSlett
  21. Skal til å lage disse deilige kakene, men lurer fremdeles på hvordan man kan unngå tørr masse slik jeg opplevde i fjor, da var det helt umulig å få massen ut av spruteposen. Ser det er kommentert å bruke mer vann, men det står ingenting om vann i mandelmassen i oppskriften. Skal der være vann eller ikke?? Usikker nå..

    SvarSlett
  22. Disse så utrolig gode ut.....må prøves :-9

    SvarSlett
  23. Nydelige kaker:) Laget dem nå.

    SvarSlett
  24. Disse så gode ut :-D hvor mange blir det av en porsjon cirka?

    SvarSlett