Hva er den aller aller beste sjokoladen du vet om?
Spør du meg så er det nesten håpløst å velge...men MÅ jeg velge så er after eight en av de.
Dette er en variant som er nesten lik, og er en av de bitene som først forvinner på fatet vært eneste år. Her er det veldig lurt å lage dobbel oppskrift om du liker denne typen sjokolade, for de forsvinner bemerkelseverdig fort.
Deilig mint sammen med herlig sjokolade.
Ingredisenser:
Peppermynte fyll:
500 gr melis-siktet
1 eggehvite
0,5 dl fløte
10-20 dråper peppermynte essence (fåes på apoteket)
1/4 tsk tragant (ikke nødvendig, men massen blir litt smidigere å jobbe med)
500 gr melis-siktet
1 eggehvite
0,5 dl fløte
10-20 dråper peppermynte essence (fåes på apoteket)
1/4 tsk tragant (ikke nødvendig, men massen blir litt smidigere å jobbe med)
Bland godt sammen
Bland melis og eggehvitter.
Hell over fløten
Tilsett 1/4 ts tragant.
På apoteket eller på hobby forettninger som panduro har de peppermynte olje. Jeg liker den gode mintsmaken, så jeg tilsetter alltid noen ekstra dråper.
Kna massen sammen til det er en seig masse. Legg over litt plast med engang, ellers blir det skorpe på peppermynten.
Smelt sjokolade i vannbad, som du kan dyppe peppermyntemassen i.
Har du konfekt former, så er de ideele å bruke til denne konfekten.
Hell litt sjokolade i formene og bruk en pensel til å få det jevn uttover, så det dekker hele formen. Sett formen med sjokoladen kjølig.
Når sjokoladen har stivnet kan du fylle formene med litt av mint massen. Pass på så det er litt igjen før toppen av formen, slik at det blir plass til sjokolade.
Avslutt med et lag sjokolade.
Dra sjokoladen uttover og sett den i kjøleskapet til alt er stivnet.
Ferdige stjerner, som kanskje kan passe på et nyttårsbord?
Jeg fylte noen små hjerteformer med sjokolade også. Jeg brukte en sprøyte til denne jobben, noe som gjør det litt mindre grisete å drive med. Fyll sjokoalde i bunnen av formene, sett de så kaldt, slik at sjokoladen stivner. Fyll på med litt peppermyntemasse, før du avslutter med et lag sjokolade.
Her er den ferdige after eighten plassert i en konfekt eske som skal gis bort. En perfekt gave.
Fyll en fin eske med konfektene, og gi bort til noen du er glad i.
3 stjerner med deilig konfekt.
Når man tar av konfektformen vil man se peppermynten inni. Lag på lag med snask.
Da er det bare å forsyne seg.
Da er vi enda en dag nærmere julaften, og enda en dag mindre å ordne det som skal ordnes. Håper alle bruker helgen til å få ordnet det siste, og kan bruke de siste dagene før jul til litt mer avslappning.
Jeg skal bake dåpskake i dag, så jeg storkoser meg på kjøkkenet. Og resultatet får dere se ved en senere anledning.
Er denne oppskriften til mange konfekt?:)
SvarSlettJEg husker ikke eksakt hvor mange konfekt det blir, men de er så gode at jeg anbefaller å dobble oppskriften først som sist;)
SvarSlettHvor får man kjøpt tragant?
SvarSlettDet får du kjøpt på apoteket Guro :)
SvarSlettHva slags sjokolade vil du anbefale å bruke? Og evt hvor mye? Gleder meg til å prøve ;)
SvarSlettJEg anbefaler å bruke en mørk sjokolade med høyt kakao innhold. 70% fra freia er kjempe fin til denne oppskriften.
SvarSlettAh, så du bruker olje, ikke essence? (peppermynte)
SvarSlettKjøper peppermynte olje på apoteket :)
SvarSlettJeg lager og gir bort denne til jul hvert år - kjempesuksess hver gang! Takk for inspirasjon :)
SvarSlettMvh. Stine.
Går det bra å bruke peppermynte essens i stedet for olje?
SvarSlettGår det bra å bruke peppermynte essens i stedet for olje?
SvarSlett