I dag serverer jeg en konfektkake alle sikkler av bare de hører navnet.
Kaken Sara Bernard skal være oppkalt etter den anerkjente og meget vellykkede franske skuespilleren Sarah Bernhardt.
Hun ble ansett som en seriøs, dramatisk skuespiller, og fikk tilnavnet «The Divine Sarah».
«Divine» (guddommelig) er også en benevnelse mange vil si om konfektkaken Sara Bernard – og sannsynligvis er det derfor kaken er oppkalt etter skuespillerinnen.
Det som er helt sikkert er at denne kan du servere til jul, og høste gode ord om. Antakelig vil alle tigge deg om oppskriften før de drar igjen.
Ingredienser:
Mandelmakroner:
250 g mandler
3 dl melis
2 eggehviter
Mandelmakroner:
250 g mandler
3 dl melis
2 eggehviter
Sjokoladekrem:
150 g smør
1,5 dl melis
2 eggeplommer
150 g smør
1,5 dl melis
2 eggeplommer
2 ts kakao
2 ss vann
2 ss vann
Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
3 ss delfiafett
250 gr mandler måles opp og males så det nesten blir til mel. Du kan gjerne skolde mandlene først, men dette gjorde ikke jeg.
Pisk eggehvittene stive.(Beklager mørke bilder, men blitzen takket for seg.)
Bland mandelmelet med melisen.
Bland så blandingen forsiktig inn i eggehvittene. Ikke rør alt for hardt, for da slår du luften ut av hvittene.
Når alt er blandet fylte jeg min masse i en sprute pose. Dette gjør det enklere å få de passe store på stekebrettet. Om du ikke vil bruke sprutepose, kan du bruke en teskje og ha røren på brettet med.
Siden deigen vil flyte litt utover, må du ta små rundinger. Stek mandelmakronene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min. Avkjøl de før du har på sjokoladekremen.
Sjokoladekrem
Mål opp 150 gr romtemperert smør.
Band i 1,5 dl melis, og pisk dette sammen.
Rør i 2 eggeplommer.
Og rør i 2 ts kakao og 2 ss vann. Vannet vil være med og gjøre sjokoladekremen luftigere.
Når makronene er ferdige og avkjølte, kan du sprute på sjokladekremen. Om du ikke bruker sprutepose, tar du en skje og har på kremen med. Viktig at kremen får en topp. Men jobben blir mye enklere med en sprutepose.
Alle makronene er klare. Sett de i fryseren før du skal ha på sjokoladen. Det er viktig at kakene er frosne før de dyppes i den smeltede sjokoladen. Det forhindrer at smøret i sjokoladekremen smelter og blander seg med glasuren.
Topper klare for dypping i sjokolade.
Smelt sjokolade og delfiafett i en metallbolle over vannbad. Rør glasuren jevn.
Dypp de frosne toppene i sjokoladen så kremen dekkes.
La det renne av litt sjokolade før du setter den ned på brettet igjen.
Klar til avkjøling.
Masse deilige topper som er ferdig dyppet.
Disse bitene har ganske lang holdbarhet, men oppevar de kaldt. Ha de gjerne i fryseren, for de tiner fort, og holder seg da lenger.
Hvem kan ikke like slike deilige smakfuller? Ser jo utrolig fristende ut .
du er kjempe flink til å forklare fremgangs måten ved baking . Takk for en flott side : )
SvarSlettGod Jul
Turid
så koslig at du liker siden Turid. En god jul til deg også :)
SvarSlettKakene var ekle, du er dum.
SvarSlettNydelige kaker:)namnam :)
SvarSlettGleder meg til å prøve å bake noen av de jeg har lest... Kjempeflink er du til å forklare og gi tips;)
SvarSlettMandelmassen ble veldig tørr, klarte ikke å få det ut av spruteposen. Har fulgt oppskriften, så jeg skjønner ikke hva jeg gjorde feil. Idè??
SvarSlettDet skal ikke være så vanskelig å sprute ut disse, men prøv med litt mer vann neste gang, så kanskje den blir bedre.
SvarSlettTusen takk for illustrativ og god oppskrift. Dette skal bli en av mine faste julekaker framover :)
SvarSlettSå bra å høre oppskriften falt i smak. Nydelige kaker :)
SvarSlettHvor små/store skal disse egentlig være? Mine ble litt store synes jeg...måtte bruke t-skje for å legge mandelmassen på bakepapir, siden massen ble veldig tørr. Var veldig knotete å får dem små og lekre da...
SvarSlettDe skal være omtrent som ett 20 kr stykke når du har de på stekeplaten. De flyter litt ut under steking. Er nok absolutt best å bruke sprutepose for å få de pene.
SvarSlettHei,fine oppskrifter..ser at det er noen som pages med tørr masse. Det kan være for at i oppskriften står det ss.med vann og under bildet står det ts. Kan være noe av forklaringen. Går ut ifra at det skal være ss.
SvarSlettSå fint du sa fra. Det skal være ss, så det er jeg som har skrevet feil.
SvarSlettRetter det opp med engang, så håper jeg dere lykkes med de nyyydelige Sarah Bernard.
bare hyggelig,håper du får ei fin og trivelig jul.
SvarSletthei , jeg baker denne i rund form, da blir det ei flott kake og mindre jobb
SvarSlettKjempe smart :) Fine med denne oppskriften er at den kan lages i alle størrelser, alt ettersom hvor mange man skal servere :)
SvarSlettFantastisk . Denne oppskrifta blir ofte brukt heretter:-)
SvarSlettSå fint å høre :)
SvarSlettNydelig altså...redd det blir tomt før jul her ;) Ser nå at du har kommentert at det skal være litt vann i mandelbunn-massen, det står fortsatt ikke i oppskrifta, bare på sjokoladekremen. Kjempefin blogg, du er herved delt på fjesboka. Mvh Vibeke, Tønsberg
SvarSlettBlir det mange av denne oppskriften?:)
SvarSlettDet kommer litt ann på hvor store du lager de. 20-30 passe store topper vil jeg tro du får.
SvarSlettSkal til å lage disse deilige kakene, men lurer fremdeles på hvordan man kan unngå tørr masse slik jeg opplevde i fjor, da var det helt umulig å få massen ut av spruteposen. Ser det er kommentert å bruke mer vann, men det står ingenting om vann i mandelmassen i oppskriften. Skal der være vann eller ikke?? Usikker nå..
SvarSlettDisse så utrolig gode ut.....må prøves :-9
SvarSlettNydelige kaker:) Laget dem nå.
SvarSlettDisse så gode ut :-D hvor mange blir det av en porsjon cirka?
SvarSlett