For noen år siden fikk jeg en oppskrift fra Stine. Stine er kokk på Hunderfossen hotell og skriver også om mat i Lillehammer magasinet, og går svanger med en kokebok. Og jeg vil våge å påstå hun er en av de beste kokkene i mils omkrets. Hun virkelig elsker mat, og denne suppen jeg har fått oppskrift på her, viser hennes lidenskap for mat.
Det er så utrolig gode smaker på denne fiskesuppen som er laget fra deilige råvarer, og alle jeg har servert denne til har tryglet om oppskrift.
Til og med den ene sønnen min som ikke er videre begeistret for noe som innhar ordet "fisk", spiste med glupende apetitt når han fikk servert denne.
Bare prøv selv, og dere vil ELSKE den.
Hakk chili i ringer
Fenikkel gir mye smak, så tilpass etter hvor stor porsjon du lager. Til 8 personer brukte jeg halve denne. Skjæres i tynne skiver.
Ingefær rot.
Skrell av det harde på ingerfærroten, og rasp det så det blir finrevet. Hvor mye du bruker kommer igjen an på hvordan du liker suppen. Jeg brukte nesten kvarte rota.
2-4 fedd hvitløk. Jeg bruker kinesisk hvitløk som jeg liker smaken på.
1 purre finhakkes
Del to løker i tynne skiver.
Rasp forsiktig av det grønne på lime skallet. Ikke få med det hvite, for det smaker ikke godt.
Ha i en god del godt smør og fres grønnsakene.
Hell over ca 1/2 flaske vin og kok inn.
Ha alle skall restene i en kjele
Hell over litt hvitvin og litt vann og la det koke i 20 minutter.
Ferdig rekekraft
I tilegg til rekekraft lager jeg blåskjell kraft, siden jeg allikevel skal ha blåskjell i suppa. Hakk en charlottløk.
Ha charlottløk, blåskjell og 1/2 l hvitvin i ei gryte og damp blåskjellene til de åpner seg. Absolutt alt av den kraften som er igjen i kjelen når du tar ut blåskjellene, har du oppi suppa.
Ha i kraft i grønnsakene og la koke til smaken er der. Tillegg til min egenlagede kraft sper jeg på med fiskekraft og kyllingkraft fra Jacobs. Forholdene skal være 2/3 fiskekraft og 1/3 kyllingkraft. Det er kraften som gjør suppa så utrolig god. Jeg brukte hele boksen av begge to, siden jeg har mye egenlaget fiskekraft i tillegg.
Det du har gjort til nå, kan du allerede gjøre kvelden før du skal ha selskap om du vil spare litt tid den dagen middagen er. ( Vent med blåskjellene til den dagen den skal serveres)
Før suppa skal serveres har jeg i en liten boks kokosmelk og 6 dl fløte.
Kok opp suppa.
Ha i finhakket fersk timian og persille.
Deilige urter som gir god smak.
2 minutter før du skal servere suppen, putter du oppi fisketerningene.
Hvis du serverer med reker, scampi, krabbe eller kreps, så husk å ha disse i tallerkenen og IKKE kok med i suppa!! Da får du gummistrikk…
Del mandelpotet i små terninger og gi det et oppkok i usaltet vann.
Ha på GODT med smør. Er det fest så er det fest.
Salte og peppre godt.
Så har du i kremfløte før du bruker en potetstapper i moser potetene til fin purre.
Jeg serverer potetpurreen på en tallerken ved siden av suppeskålen.
Til suppen serverte jeg Chablis. Så spar den gode vinen til å drikke, så bruker du den billige I suppa.
Bordet er dekket og klart for en koslig kveld med hyggelig selskap med masse god mat og drikke.
På toppen av suppa pyntet jeg med blåskjell, scampi og NYDELIG kongekrabbe.
Rett og slett et herremåltid.
Håper suppen kan inspirere noen til å lage seg en deilig fiskesuppe i toppklassen. Vel bekomme.
Det er så utrolig gode smaker på denne fiskesuppen som er laget fra deilige råvarer, og alle jeg har servert denne til har tryglet om oppskrift.
Til og med den ene sønnen min som ikke er videre begeistret for noe som innhar ordet "fisk", spiste med glupende apetitt når han fikk servert denne.
Bare prøv selv, og dere vil ELSKE den.
Ingredienser til 8 stk:
1,5 Chili –i ringer!! Viktig!!
Kvart Ingefær –SKAL være finrevet!
Limezest av 1 lime( finrevet skall av limen)
2-4 fedd hvitløk –SKAL være finhakket!
1/2 Fenikkel –tynne skiver
1 stor Purre –julienne
2 store gule løk –tynne skiver
Fersk persille
Fersk timian
1 liter hvitvin
Fiskekraft (evt vann og buljong)2/3
Kyllingkraft 1/3
6 dl Fløte
1 liten boks Kokosmelk
Charlottløk
Laks i pene terninger, torsk i terninger og blåskjell.
Evt reker, scampi, kreps, kongekrabbe.
Hakk chili i ringer
Fenikkel gir mye smak, så tilpass etter hvor stor porsjon du lager. Til 8 personer brukte jeg halve denne. Skjæres i tynne skiver.
Ingefær rot.
Skrell av det harde på ingerfærroten, og rasp det så det blir finrevet. Hvor mye du bruker kommer igjen an på hvordan du liker suppen. Jeg brukte nesten kvarte rota.
2-4 fedd hvitløk. Jeg bruker kinesisk hvitløk som jeg liker smaken på.
1 purre finhakkes
Del to løker i tynne skiver.
Rasp forsiktig av det grønne på lime skallet. Ikke få med det hvite, for det smaker ikke godt.
Ha i en god del godt smør og fres grønnsakene.
Hell over ca 1/2 flaske vin og kok inn.
Så lager jeg rekekraft av rekeskall
Ha alle skall restene i en kjele
Hell over litt hvitvin og litt vann og la det koke i 20 minutter.
Ferdig rekekraft
I tilegg til rekekraft lager jeg blåskjell kraft, siden jeg allikevel skal ha blåskjell i suppa. Hakk en charlottløk.
Ha charlottløk, blåskjell og 1/2 l hvitvin i ei gryte og damp blåskjellene til de åpner seg. Absolutt alt av den kraften som er igjen i kjelen når du tar ut blåskjellene, har du oppi suppa.
Ha i kraft i grønnsakene og la koke til smaken er der. Tillegg til min egenlagede kraft sper jeg på med fiskekraft og kyllingkraft fra Jacobs. Forholdene skal være 2/3 fiskekraft og 1/3 kyllingkraft. Det er kraften som gjør suppa så utrolig god. Jeg brukte hele boksen av begge to, siden jeg har mye egenlaget fiskekraft i tillegg.
Det du har gjort til nå, kan du allerede gjøre kvelden før du skal ha selskap om du vil spare litt tid den dagen middagen er. ( Vent med blåskjellene til den dagen den skal serveres)
Før suppa skal serveres har jeg i en liten boks kokosmelk og 6 dl fløte.
Kok opp suppa.
Ha i finhakket fersk timian og persille.
Deilige urter som gir god smak.
2 minutter før du skal servere suppen, putter du oppi fisketerningene.
Hvis du serverer med reker, scampi, krabbe eller kreps, så husk å ha disse i tallerkenen og IKKE kok med i suppa!! Da får du gummistrikk…
Til suppa serverer jeg potetmos purre, men man kan også servere fersk foccacia til.
Del mandelpotet i små terninger og gi det et oppkok i usaltet vann.
Ha på GODT med smør. Er det fest så er det fest.
Salte og peppre godt.
Så har du i kremfløte før du bruker en potetstapper i moser potetene til fin purre.
Jeg serverer potetpurreen på en tallerken ved siden av suppeskålen.
Til suppen serverte jeg Chablis. Så spar den gode vinen til å drikke, så bruker du den billige I suppa.
Bordet er dekket og klart for en koslig kveld med hyggelig selskap med masse god mat og drikke.
På toppen av suppa pyntet jeg med blåskjell, scampi og NYDELIG kongekrabbe.
Rett og slett et herremåltid.
Håper suppen kan inspirere noen til å lage seg en deilig fiskesuppe i toppklassen. Vel bekomme.
Vsnn i munnen :)
SvarSlettDenne så helt fantastisk ut og MÅ prøves! herlig blogg du har forresten, har allerede lagret massevis av oppskrifter til kaker og kremer under bokmerker :-)
SvarSlettÅ så koslig å høre...denne suppen er virkelig helt fantastisk god, så bare å løpe og kjøpe ingredienser;O) festmat.
SvarSlettHeia, vurderer å lage denne og den høres rett og slett super deilig ut! Hvor mange dl har du i av fiskekraft, kyllingkraft og kraft av rekeskallene? Eller er det viktigste at man forholder deleforholdene riktig?
SvarSlettTakk for svar på forhånd :)
Siri
Her kan du sjonglere med dl alt ettersom hvor mange personer du skal servere.
SvarSlettJeg bruker hele kartongene med kraften som du ser på bilde, og tilsetter rekekraft alt ettersom hvor mange som skal serveres.
Lykkt til.
Har laget suppa flere ganger,den er bare helt nydelig.Garanter vellykket:-)))BØR PRØVES
SvarSlettHei, lurte bare på en ting. Går det an å fryse restene av fiskesuppa?
SvarSlettJa denne supper er helt fantastisk god, så fint å høre flere mener det samme.
SvarSlettDenne kan helt fint fryses.
Ville bare innom å takke!! Laget denne suppen i helga til 3 vennepar, og det var en suksess!! Nyyydelig suppe!!
SvarSlettÅ så korslig å høre :) Denne er en sikker vinner :)
SvarSlettKjempegod fiskesuppe :)
SvarSlettHei! Hvor får man kjøpt kraften du bruker? :)
SvarSlettDenne får du kjøpt i velsorterte matbutikker. Jeg har kjøpt min på CC mat på Lillehammer.
SvarSlettHei! Så utrolig deilig ut! Hvor mye kraft ville du brukt til 12 personer?
SvarSlettHei, tenkte at jeg skulle prøve å lage denne suppa. Er det mulig å la vær å ha med blåskjell, eller ødelegger jeg smaken, siden jeg da ikke vil ha kraft fra blåskjellene?
SvarSlettAnbefaler ikke å lage kraft/suppe dagen/kvelden før mtp bakterievekst/matforgiftning uansett om man får nedkjølt suppa raskt og satt i kjøl. dessuten forringes smaken over tid.
SvarSlettBør fennikelen kokes så mye?
En helt grei oppskrift. For å være ærlig, har smakt bedre, men d r smak og behag. Smakene er ok, kan være noe med fremgangsmåten og matforhold.