torsdag 7. oktober 2010

Pannacotta med mint.

 Ah, det beste med hele måltidet er jo desserten. Å siden jeg ikke kunne klare å velge hva jeg ville lage ble det 3 forskjellige desserter til helgas middag. Litt Ole Brum taktikk: Ja takk begge deler ;)
Men bare en liten smak av hver ,siden besøket skulle klare å gå hjem igjen også.
Jeg har laget pannacotta mange ganger, men aldri prøvd med mynte oppi. Så da ble det en Italiensk vri med myntepannacotta med butterdeigs pinner til, denne gangen. En frisk og god smak.



Ingredisenser

4 plater gelatin
8 dl fløte
150 gr sukker
1/2 dl hakket mint

Rørt jodbær


Bruker disse små porsjon skålene som jeg har kjøpt på Jernia. Kjempe fine når man skal lage små desserter, eller du kan feks lage muffins i de.


Hakk 1/2 dl frisk mynte som du skal ha oppi røra.


Kok opp 2 dl fløte og 150 gr sukker.


Legg gelatin i kaldt vann i 5 min, før du har det oppi den varme fløten. Rør til gelatinen er oppløst.


Ha oppi den hakkede minten. Og la den trekke i fløten i 15 minutter. Om du ønsker ekstra smak, så siler du av bare litt av minten og lar noe være igjen. Tilsett så resten av fløten.


Hell pannacotta røren i de små porsjoner formene. Sett de til avkjøling natten over,

Butterdeigspinner

Ingredienser:

En plate butterdeig
2 ss sukker
1 eggeplomme

 
Til pannacottaen synes jeg det smaker godt med butterdeig pinner med sukker på.


Tin en plate med butterdeig.


Rull den sammen fra langside til langside.


Klem den litt flat.


Vend rullen i mel.


Kjevle den ut og pensle med eggeplommen før du strør på sukkeret.


Ta pizza skjæreren og skjær lange strimler. Før du steker de i ovnen på 180 grader i 7 minutter.



Butterdeigspinnene skal ha gylden farge når de er ferdige.



Deilig dessert klar for servering.

Istedenfor saus bruker jeg rørt syltetøy. Jeg bruker jordbær, men her smaker det også godt med all slags bær.
Vel bekomme.




Da var desserten servert og i morgen kommer dessert nr 2.
Nyt dagen i dag, for den kommer aldri igjen :O)




8 kommentarer:

  1. Heisann <3
    Jeg lurte på om du kunne legge ut en oppskrift på vanilje pannacotta :)
    Har så utrolig lyst til å lage det :D
    Hadde vært supert vis du orket det :)
    Siden du legger ut oppskriften så lett forståelig :)
    Har prøvd den lørdagsbrowniesen din !! HIMMELSK!
    Hehe :)

    klems <3

    SvarSlett
  2. E det ikkje bare å bytte ut mintbladene med vanilje stang ???

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Så bra du har prøvd lørsdags brownien...og om du har puttet noe av den i fryseren, så prøv å server den rett fra fryseren...da smaker den, om mulig, enda bedre;O)

    Jo du kan i utgangspuntet bare bytte ut mintbladene med vaniljestang her, men du kan få den vanlige oppskriften jeg alltid har laget...nesten den samme, men litt andre forhold bare.

    4 posjoner:
    5 dl fløte
    100 gram sukker
    2 1/2 plate gelatin
    1 stang (minst!) Vanilje
    Et snev av kanel(kan sløyfes)

    Bløt gelatinen i vann. Kok opp 1 dl fløte med sukkeret og vaniljestangen. Vaniljestangen deler du og skraper ut frøene på. Legg hele vaniljestangen i fløten og la den koke med i to-tre minutter, sånn at vaniljen setter smak til fløten og sukkeret. Sil så blandingen så du får ut vaniljestangen.

    Ha i gelatinen (som nå er bløt) og rør godt.

    Tilsett resten av fløten og sil av i porsjonsformer. Så skal Panna Cotta'en stå i kjøleskapet til den er stivnet.

    Lykke til..denne smaker utrolig godt.

    SvarSlett
  5. Tusen takk :D
    Å takk for tipset med browniesen :D

    Utrolig flott blogg du har :)

    SvarSlett
  6. Hej fra Danmark - jeg fik mynte-panna cotta på en italiensk restaurant i København i går, og der serverede de lime-sirup til, hvilket var genialt til fløde- og mynte-smagen. Ved ikke hvordan lime-sirup laves, men det kan i hvert fald anbefales - bare et tip :)

    SvarSlett
  7. Hei hei...det hørtes utrooolig godt ut. Skal forske litt på den smaken...tusen takk for tips.

    SvarSlett