VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 6. juli 2012

Grillet ferskenGod morgen.
Ahh, deilig søt og saftig fersken....mmmmmm. Her har jeg mulig funnet en av topp 3 desserter. Eller ihvertfall av topp 3 SOMMER desserter. 
Det er jo så utroooolig deilig når vi endelig har sommer, sol og muligheten til å lage middag ute. 
Om man først har svingt i veien grillen, og skal kaste på koteletten, flintsteika eller hva nå husets ganer begjærer, så må det jo være fantastisk å kunne grille seg en dessert også? For alle vil vel ha dessert? Det vil ihvertfall jeg :D 
Super enkelt og himmelsk godt. På 1,2,3 har du en søt liten sak, og du kan slippe å stå inne på ett varmt kjøkken å lage den. 
Jeg anbefaler på det varmeste å prøve denne ved neste grill aften. En perfekt avslutting på ethvert måltid. 


Ingredienser til 4 stk: 


4 fersken eller nektariner
80 gr naturell kremost
Frøene av 1 vaniljestang
1-2 ss melis
4 ss akasie honning
Litt olje til pensling

Start med å finne frem alt du trenger. Del fersken i to og ta ut stenene. Her er det en stor fordel om du har fersken som ikke er overmodne. Er de halveis bløte, vil det bli et lite mareritt å få delt de og tatt ut stenen. Jeg fikk et par fersken som ble forvandlet til fersken mos, men det smaker jo også godt, så det ble spart til kveldsmat. Men det er altså litt penere med hele fersken om du har tenkt å servere de til gjester ;) 


 Pensle snittflatene med litt olje, og grill nektarinene noen minutter på grillen. Når de er møre, snur du de og heller 1 ss honning på hver av de. La de ligge 1 minutt og godgjøre seg før du har de over på en tallerken.
 Ostekremen : Skrap ut frøene av vaniljestangen, og bland de sammen med kremosten og melisen.Man får en fløyelsmyk og utrolig frisk og god krem. Og jeg synes det ser ekstra eksklusivt ut når man ser de svarte frøene i kremen....Det er ett godt tegn på god smak.Når du har grillet ferskenen så den er blitt god og mør, legger du en liten skje med ostekremen på toppen og server den med engang.
Dette smakte fantastisk godt. Den søte gode fruktsmaken, sammen med den friske kremen ga en utrolig god balanse i smaken. Det blir ihvertfall ikke siste gang jeg skal ha denne desserten i sommer.

Håper alle nyter av det deilige været og helgen, og samler opp masse energi. Ha en strålende fin dag.

1 kommentar: