VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

torsdag 3. februar 2011

Vinterdrøm.


Endelig fikk jeg lage en bryllupskake igjen. Jeg elsker å lage bryllupskaker, og spesielt disse stablekakene.
Egentlig har jeg dårlig med tid til å lage så mye kaker om dagen, men jeg kan aldri si nei til det ærefulle oppdraget det er å lage bryllupskake, når bekjente spør.
Det er jo sommeren som er høytid for bryllup, men denne gangen skulle brudeparet gifte seg i iskatedralen på Hunderfossen, og fargene måtte jo bli sølv, hvit og blått. Perfekte farger til et vinterbryllup.

Kaken skulle etter planen være til 120 stk, og skulle være i 3 etg.
Men ettersom jeg jobber frem en kake, så ser jeg fort andre løsninger enn når jeg starter, og denne kaken ente opp med å bli en 5 etager, ganske enkelt fordi det var mye finere enn med bare 3 etager.
En slik kake skal være en perle på bordet, og den skal synes.Som dere ser, har jeg laget annenhver etage med sølvkuler og royal icing snirkler.
Bruden hadde et monogram og et blått hjerte som skulle være tema for bryllupet, og hun ønsket at dette skulle tas igjen i kaken også.

Egentlig var den opprinnelige planen et monogram i marsipan på toppen, men selv for iherdige kakebakere så hender det at ting ikke går som planlagt, og monogrammet gikk jo selfølgelig i stykker.
Hadde mest lyst til å grine, men kunne jo ikke det, så løsningen ble plan B og jeg dekorerte de blå hjertene med monogrammet istedet.Slik så monogrammet opprinnelig ut, men det kunne ikke brukes. Har formet det for hånd i marsipan, men det knakk på to steder, og gikk rett i søppla.

Hvordan jeg lager rosene til denne kaken kan dere se her
Disse rosene sprayet jeg med pearl spray, for å få en sølvglans som skulle stå i stil med vintertemaet.
På to av kakene har jeg brukt royal icing. Oppskrift på royal icing og ellers hvordan jeg har laget resten av denne kaken kan du se på denne kaken her, som er ganske lik.
Her kan du også se hvordan jeg stabler kakene mine.


Her kan dere se hvordan monogrammet ble på de blå hjertene.

Det var vinterens bryllupskake, og jeg håper jeg får mange fler anledninger til å bake flere bryllupskaker i fremtiden.
Nå er det to mnd med mye burdager her i hus, så jeg regner med at min eldste sønn kommer til å utfordre meg på kreativiteten når han i neste uke har bursdag. Han tror nok at mamman sin er tryllekunstner, for det er ikke grenser på hva han har kommet med til forslag av hva han ønsker seg.
Hvordan det endelige resultatet blir skal selfølgelig publiseres her etterhvert, så det er bare å følge med.

2 kommentarer:

 1. Flott bryllupskake, du er virkelig flink :-) Men så lurer jeg på: hvordan skjærer man stykker av en kake som denne? Hvor skal man begynne?

  Mvh

  Jofrid S. Alnes

  SvarSlett
 2. Hei Jofrid.
  Her er det plater mellom hver kake, så brudeparet begynner ofte å skjære i midten på kake nr 3.
  Så følger gjestene med å starte på toppen og jobbe seg nedover.

  SvarSlett