VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 7. januar 2011

Ekte kakao.


Januar et bitende kaldt og her i hus innbrakte julen slalomski til barna, så det blir nok en del turer i skibakken i løpet av vinteren.
Når vi er ute på tur er det obligatorisk med kakao på termos, og her skal dere få den BESTE oppskriften på kakao jeg NOEN gang har smakt.
Denne smaker så godt at man har lyst til å suge på tungen sin etter siste dråpe er fortært.


Ingredienser:

1 liter H melk
1/2 dl akasie honning
3 ss drikke kakao
100 gr kokesjokolade av god kvalitet
1 ss maizena som røres ut i 2 ss vann.
1 ts chilli pulver

 Hell 1 liter H melk og akasie honning i en tykkbunnet kjele.

 Rør ut 3 ss freia drikkekakao pulver i melkeblandingen.Varm blandingen, mens du rører opp til kokepunktet.


Knekk sjokoladen i små biter og rør dette ut i den varme melkeblandingen

Sjokolade som smelter inn i den deilige kakaoen.

 Til slutt så tilsetter jeg maizena. Rør ut 1 ss maizenapulver(den gule pakka) med 2 ss vann. Tilsett litt og litt mens kakaoen småkoker. Den skal ikke bli for tykk.


Vi hadde med kakao på termos i slalombakken og en boks med ferdig krem. Til stor lykke for min eldste sønn. Han erklærte at krem i kakao var obligatorisk fra denne stund.En kopp med den beste kakaoen ever, og litt krem. Større lykke på skitur skal du lete lenge etter.

Ønsker alle en fin vinterdag, og kanskje er dette et fint tips om noen skal på helge tur ut i vinterværet.

1 kommentar:

  1. ååh ser kjempe godt ut ! <3
    Har du noen gode oppskrifter på grove bakevarer ? c:

    SvarSlett