Pizza ja...hva er en god pizza? Jo det er det smaken til den forskjellige som avgjør...men spørr du MEG, ja da kommer Italiensk pizza aller høyest på ranking tabellen.
Dette er en av mine Italienske varianter. Fyllet på toppen kan varierers i det uendelige, men det som er viktig med denne pizzaen er å få bunnen riktig. Aller helst skulle man jo hatt steinovn, men det har jeg desverre ikke. Men tynn og sprø bunn, får man i varmluft ovn også, så det er neeesten bra nok.
Oppskrift til 2 pizzaer.
Deig:
1,3 liter mel.
1 pakke tørr gjær( Det må du ha selvom du halverer oppskrifta)
1 dl oliven olje
5-6 dl lunkent vann
2 ts maldonsalt( her kan man selfølgelig bruke hvilket som helst slags salt)
1,3 liter mel.
1 pakke tørr gjær( Det må du ha selvom du halverer oppskrifta)
1 dl oliven olje
5-6 dl lunkent vann
2 ts maldonsalt( her kan man selfølgelig bruke hvilket som helst slags salt)
Tomat saus:
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks tomatpurre
1 boks oliven olje
1 boks vann
salt
oreganokrydder
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks tomatpurre
1 boks oliven olje
1 boks vann
salt
oreganokrydder
Fyll:(til 1 pizza)
200 gr Norvegia ost
2 fedd hvitløk
1 stk liten rødløk
4 stk ferske sjampinjonger
6 skiver mozzarellaost(fersk)
4 skiver parma skinke
100 gr spinat
100 gr ruccola
0,5 bunt vårløk
2 stk klasetomat
litt basilikum
olivenolje
balsamiccoeddik
revet parmesan
Bunnen på denne pizzaen finner du fremgangsmåte og oppskrift her
På denne varianten har jeg brukt cherrytomater isetdet for hakkede tomater i sausen min. Ellers så er fremgangsmåten lik, og du kan se hvordan jeg har gjort det her
Bunnen stekes uten fyll, på 250 grader i varmluftsovn. Den må stå til den begynner å bli gylden. I min ovn tar dette ca 6 minutter.
Smør så på godt med tomatsaus når du tar ut bunnen. Disse bunnene er kjempe fine å steke ferdig, og fryse ned. Da har du lettvind tilgang på en super god pizza, som ikke tar alt for lang tid å lage.
På denne pizzaen legger man på osten oppå tomatsausen. Og den skal legges på i skiver. En stor hemmelighet med god pizza er en ting som er veldig enkelt. Strø på salt over osten FØR du har på resten av fyllet.
Dekk bunnen med osten og strø på saltet.
Hakk rødløk i skiver.
Og hakk aromasopp(eller sjampignon) i skiver.
Strø dette over hele bunnen.
Hakk 2 fedd hvitløk som du strør over løken og soppen.
Så kommer vi til det beste med hele pizzaen. Denne pizzaen blir IKKE det samme om du hopper over deilig god fersk mozzarella ost.
Og så er det bare å ha på parmaskinke og den deilige mozzarella osten på toppen.
Salaten til å ha oppå.
Denne pizzaen har en salat som man strør over etter at pizzaen er ferdig stekt.
Hakk 0,5 bunt med vårløk, 2 tomater og litt basilikum og bland dette sammen.
Så vasker du både spinat og ruccola som du blander sammen med tomatblandingen.
Over denne salaten ringker jeg litt god olivenolje.
Og litt balsamico eddik og et lite dryss med salt og pepper.Salt på has på rett før servering, for ellers blir salaten vissen.
I det pizzaen kommer ut av ovnen, strør du på salaten og et lite dryss av revet parmesan ost.
Pizzaen stekes på 250 grader i varmlufts ovn.
Salaten strødd over nystekt pizza.
En deilig bit med masse godt på.
Da har dere et alternativ til enten lørsdags eller søndagsmiddag:)
Håper søndagen blir aldeles strålende. Her har vi innvitert hjem alle pappaer i familien og skal feire farsdag med Italiensk kyllingpizza og en bringebær mousse dessert. Tenker det blir en god farsdag jeg.
Hei. Er det noe annet man kan bruke enn parmaskinke?
SvarSlettJa her kan man jo bruke bare vanlig spekeskinke feks. Eller om man ikke liker spekeskinker i det hele tatt, kan du varierer i det uendelige.
SvarSlettKokst skinke, kylling, pepperoni, kjøttdeig osv osv.
Nam, den pizza'n så fantastisk god ut! Det fyllet skal definitivt prøves :-)
SvarSlett