Dette er også en asiatisk inspirert matrett, som du like gjerne kan lage større og servere med ris til, som å ha den som forett slik jeg har brukt den til.
Ingredienser:
3/4 kg reker
1/2 dl limesaft
2 ss hakket rød mild chili
2 ss oliven olje( eller sesam olje)
1 1/2 ss sukker
2 ss fishsause
1/2 dl koriander
1/2 dl solsikkeolje
Garnityr:
1 spisskål, sommerkål eller hjertesalat
2 ss solsikkeolje
2 fedd hvitløk
2 ss oystersaus
Sesamfrø
Finsnitt chili (husk å ta ut frøene, de er de sterkeste) så du får 2 ss som du putter oppi en bolle.
1 lime holder til 1/2 dl limejuice som du heller oppi bollen.
Hakk 1/2 dl koriander som du har i.
Og så tar du 1/2 dl olivenolje( eller sesam olje)
Når alt er blandet tilsetter du 1 1/2 ss sukker.
Hell blandingen over ferdig renskede reker og la det marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Garnityr
Her kan du bruke både spisskål, sommerkål eller hjertesalat, alt etter hva du får tak i. Jeg har brukt hjertesalat.
Hakk 2 fedd hvitløk i små biter
2 ss solsikkeolje brukes i panna
Fres salaten fort i panna sammen med hvitløken og oljen.
Tilsett 2 ss oystersaus i panna, og la salaten surre i sausen i to minutter. Avkjøl så salaten, før du anretter salaten på tallerkenene med de marinerte rekene, hell på litt av marinaden og dryss over ristede sesamfrø.
Sesamfrøene rister du på middels varme i tørr stekepanne til de får en gylden farge.
Det var dagens rett, og rett nr 2 av min 4 retters helge middag. I morgen kommer tredje rett og det er verdens beste ( og ja jeg mener VIRKELIG verdens beste) fiskesuppe. Gled dere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar