God lørdags formiddag.
I dag vil jeg servere en kjempe god kyllingrett. Lørdagens middag kanskje?
Deilig saftig kyllingfile med bakte cherry tomater, sopp og bacon, saltdampede sukkererter og bakte skiva saltpoteter.
Ingredienser 4 personer:
4 Kyllingfile
1 pk Bacon
3 store champignon
3 store champignon
En pakke cherry tomater
3 charlottløk
En pakke sukkererter
Poteter
Oliven Olje
Salt
Pepper
Grønnsakene du trenger. Jo bedre råvarer du får tak i , jo bedre mat kan du lage.Poteter, kyllingfile og bacon.
Vask og rens potetene for eventuelt jord, før du skiver de i passe tykke skiver.
Legg de i en ildfast form og strø over godt med salt og pepper og ca 1/2 dl olivenolje.
På tomatene bruker jeg denne oliven oljen. Den koster litt mer en vanlig oliven olje, men smaker MYE bedre.
Brun kylling fileene i en varm panne. Når de har fått en fin gylden farge legger du de i en ildfast form og ettersteker de i ovnen på 225 grader i ca 15 min. La de hvile litt under folie før du har de på tallerkenen.
Hakk champignon i fine biter. Og stek disse sammen med hakket bacon.
Jeg damkoker sukkererter sammen med havsalt. Dette er utrooolig godt, og er også verdens sunneste grønnsak.
Ferdig bakte cherrytomater.
Sprøe bakte poteter som er skivet med god oliven og havsalt. De blir utrolig gode. Og som dere ser bruker jeg godt med både salt og pepper.
På toppen av kyllingfileen legger jeg litt stekt charlottløk.
Da er det bare å sette kniven i, og nyte middagen.
Håper dere nyter lørdagen, selv skal jeg ha 8 middagsgjester i kveld og er klar for en dag på kjøkkenet, så jeg storgleder meg til å kose meg med både middag og dessert laging.
Hva som blir servert får dere vite i en senere blog;)
If your mind remains unchanged, you are re-creating every day the same world and the same devils. To see angels flying around, use your wings.Paolo Coelho |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar