VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

fredag 10. februar 2012

Bryllupskake i rødt og hvitt.
Heisann.
Det hoper seg opp med bloggstoff på kamera mitt, og jeg har ikke fått publisert på en liten evighet.
Så nå må jeg ta meg selv i øra og få ut flere av alle kakene jeg har laget. Jeg får jo så mange koselige kommentarer på de gamle innleggene mine, og det er utrolig hyggelig.
Tenkte å starte opp igjen med å vise en bryllupskake en gammel klassevenninne av meg ønsket seg i sommer når hun giftet seg.
Bryllupskaker kan lages i alle verdens design, smaker og med uendelig av pynte metoder. Det er fint å kunne lage litt andre kaker enn det bakeren kan tilby, og jeg ønsker å gjøre kaken på den store dagen personlig og spesielt tilpasset brudeparet og dagen forøvrig.

Bruden ønsket å ta igjen fargene rødt og hvitt, og ofte er det utrolig fint med ekte roser på bryllupskaken, så valget falt på røde og hvite ekte roser denne gangen.
Rosene kutter du så det bare er igjen litt av stilken, før du dypper den i smeltet hvit sjokolade. Da kommer ikke rosen i kontakt med kaken, og rosen får nok fuktighet til at den holder kvelden igjennom.
Men rosene må settes på kaken den dagen den skal spises.


Den mellomste etagen er laget av nøttebunn og italiensk jordbær mousse.
Nøttebunnen finner du oppskrift på her  og den italienske moussen kommer det oppskrift på senere.
Rundt kaken har jeg laget firkanter av hvit sjokolade. Jeg klipper firkanter av overhead ark som jeg smører smeltet sjokolade på. Vips så har du fine sjokolade firkanter til dekorasjon.Til bokstavene bruker jeg funky letters utstikkere og stikker ut bokstaver i marsipan før jeg sprayer de med litt perlespray.3 etagers bryllups kake klar til servering.Pynter mousse kaken med sesongens frukter. Og ringler over litt smeltet hvit sjokolade slik at det ser veldig delikat ut.
Og knytter et fint silkebånd rundt kaken. Det gjør kaken både penere og det hjelper til å holde sjokolade dekoren på plass.

Da har jeg fått vist ihvertfall litt av alt jeg har liggende, og skal gjøre mitt beste for å oppdatere bloggen med flere søtsaker etterhvert:)

Ønsker alle en strålende fin helg.

9 kommentarer:

 1. Herrejemini!! Går det an å lage noe så vakkert til kake?? OMG, sier jeg, og er ellers stum av beundring. Fy flate. Den er jo helt fantastisk=)

  Vet hvem jeg skal kontakte om det blir min tur en gang;-)
  Hilsen Mona.

  SvarSlett
 2. wow, du er så flink!

  har selv netopp fådd meg kakeblogg, ta en titt ? :)

  http://kakerogsaant.blogg.no/

  SvarSlett
 3. Kjempe flott kake :) ønske deg ei god helg :)

  SvarSlett
 4. Mona: tuuuusen takk. Slike kommentarer varmer.
  Siri: Så flott blogg. Er kjempe fint å ha en blogg å forevige alle kakene man lager.
  Monica: God helg til deg å.

  SvarSlett
 5. Det var ikke noe Igjen av den for a si det saann;-) knall fin Og god kake!! Vi var kjempe fornoyde! Klemperer "bruden"

  SvarSlett
 6. Så fint å høre Marthe. Ikke noe er bedre enn når det smaker godt :)

  SvarSlett
 7. Ei sånn vil e ha :)

  SvarSlett
 8. Klem fra May Rita :)

  SvarSlett