VELKOMMEN

Velkommen til Camillas mat og kakedesign! Liker du å lage kaker eller få inspirasjon til å gjøre det litt annerledes enn du pleier, så håper jeg du vil finne inspirasjon til litt kakeglede på bloggen min. Her kan du finne oppskrifter på feks de populære Sarah Bernard, masse forskjellig konfekter, bryllupskaker å også forskjellig type mat. Jeg elsker å utfolde meg på kjøkkenet, så jeg håper å kunne gi noen ideer i mat og kakeverden. Legg veldig gjerne igjen en kommentar, eller send meg en epost til cakildal@bbnett.no. Jeg har også side på facebook som du kan bli medlem av for å få jevnlige oppdateringer på innleggene mine. Trykk her og lik siden.

tirsdag 28. september 2010

Forskjellige fyll jeg bruker i mine kaker.


Goood morgen.
Tenkte jeg skulle legge inn en oversikt over forskjellige fyll jeg bruker i de forskjellige kakene mine. Det er så himla mye godt, og her er det ihvertfall masse masse å velge i om fantasien skulle stoppe ved det du vanligvis bruker.
Så blir det opp til hver enkelt hva godt de vil lage i sin egen kake. Etterhvert vil det helt sikkert komme masse blogger på de forskjellige fyllene, ettersom kakene blir til. Mange av disse alternativene er supre å bruke som dessert også. Skal se om jeg kommer opp med noen alternativer på dessert forslag med noen av fyllene etterhvert.


BANAN MED SJOKOLADEBITER


KREM OG SYLTETØY
BRINGEBÆR SYLTETØY (RØRT)
JORDBÆR SYLTETØY (RØRT)
BOYSENBÆR SYLTETØY
MULTESYLTETØY
APRIKOSSYLTETØY MED KREM OG HAKKET DAIM
APRIKOS SYLTETØY
BLÅBÆR SYLTETØY


FRUKTCOCKTAIL
HERM. FERSKEN
HERM. MANDARIN
HERM. PÆRER
TROPISK FRUKTBLANDING
SKOGSBÆRBLANDING
BRINGEBÆR
SESONGENS FERSKE BÆR & FRUKTER


VANILJEKREM
VANILJEKREM MED SJOKOLADEBITER
VANILJEKREM MED MINI SMARTIS SJOKOLADE
VANILJEKREM MED RØRT JORDBÆR OG HAKKEDE VALNØTTER
TROPISK FRUKTBLANDING og VANILJEKREM
SKOGSBÆRBLANDING OG VANILJEKREM
APPELSINKREM 
SITRONKREM 
SITRONKREM MED SJOKOLADEBITER
KREM MED VALNØTTER (LUKKET VALNØTT)LUKKET VALNØTT MED ANANASBITER
ROMKREM


MELKESJOKOLADE MOUSSE
DAIMMOUSSE
DAIMMOUSSE MED EKSTRA DAIMKULER
SJOKOLADEMOUSSE
FRANSK SJOKOLADEMOUSSE
NOUGATMOUSSE
BOYSENBÆRMOUSSE
BOYSENBÆRMOUSSE MED HAKKET HVIT TOBLERONE
JORDBÆRMOUSSE
PASJONSFRUKTMOUSSE
BRINGEBÆRMOUSSE


TOBLERONEKREM
HVIT SJOKOLADE KREM
SJOKOLADEKREM (LYS OG MØRK)
KARAMELLKREM
NESQUIK KREM
O'BOY KREMBOYSENBÆRFROMASJ
BRINGEBÆRFROMASJ
JORDBÆRFROMASJ
VANILJEFROMASJ
SJOKOLADEFROMASJ
MELKESJOKOLADE FROMASJ
MELKESJOKOLADE FROMASJ MED DAIMBITER
MELKESJOKOLADE FROMASJ MED DAIMBITER + EKSTRA DAIMKULER
SJOKOLADEFYLL MED DAIMKULER


SMØRKREM
AMERIKANSK SMØRKREM 

EGGEDOSIS SMØRKREM
OREO OSTEKREM
VANILLA ICING


Min topp 10 liste.

 1. Eggedosis smørkrem
 2. Jordbærmousse
 3. Rørt jordbærsyltetøy med vaniljekrem og valnøtter.
 4. Lukket valnøtt med ananasbiter
 5. Tobleronekrem
 6. Aprikossyltetøy med krem og hakket daim.
 7. Fransk sjokolademousse
 8. Amerikansk smørkrem
 9. Passionfrukt mousse
 10. Boysenbær mousse med vaniljekrem
Dette er mine favoritter, som jeg bruker mye. Hvilken fyll av disse 10 jeg synes er best kommer helt an på resten av kaka. Er det sjokoladekake så har jeg mine favoritter, som ikke er så gode i marsipankake feks og omvendt.  Men disse 10 er av mine favoritter og av de jeg desidert bruker mest.

 


Lykke til med valget ved neste baking...det kan hende du må bake flere en 1 kake;O)
Dagens ordtak:  


"Den som er herre over sin lidenskap, er slave av sin fornuft. Cyril Connolly";

6 kommentarer:

 1. Fin blogg :) virkelig bra du skriver alt med teskje også. for sånne som meg på kjøkkenet må vite alt til punkt å prikke :) men du har ikke lyst å legge ut hvordan du lager rosene dine da? åssen teknikk du bruker der? :)

  SvarSlett
 2. Hei Anne Mette. Takk for det.
  Siden jeg er oppvokst med 2 foreldre og en bestemor som er kokk, og som svarer : en klype av ditt og en dasj av datt" når jeg spør etter oppskrifter, og jeg ender med elendig resultat (ihvertfall langt fra slik det skal være)så gir teskje oppskrifter muligheten for å faktisk lykkes.
  Jo, roser står på "must do lista". Har begynt med noen av rosene, men skal vise alle teknikkene jeg kan, slik at dere kan prøve både med og uten hjelpemiddler. Det kommer snaaaart ;O)
  En god tirsdag videre.

  SvarSlett
 3. åhh så bra =) gleder meg.. har unger som har bursdag snart så må legge meg litt i hardtrening :)har du noe tips til kake til en som blir 1 år? har som tradisjon at han får egen liten kake for seg selv.. men jeg kan det vanlige "gamle" med krem og syltetøy :)
  foresten hvor kjøper du fargen du bruker på marsipanlokk? :)

  SvarSlett
 4. 1 åringer pleier ikke å være de mest kresne vesnene..de er som regel lette å tilfredstille når det kommer til smaker, men noe mine barn alltid har vært veldig gla i er sjokoladesukkerbunn med sjokoladefyll. Da pisker jeg kremfløte(3 dl) og smelter en plate med lys kokesjokolade, og har dette oppi kremen. Sett i kjøleskapet i 30 min før du har den inni kaka...alle barn elsker denne varianten av kake, så tenker din lille snupp vil elske den også.
  Jeg handler farger litt her og der, men om du vil bestille fra norsk nettsted er kakeboksen.no en fin nettside(link på sidefeltet på bloggen) eller så har mange jernia butikker og glassmagasin både cakas og wilton farger. Jeg er mest glad i wilton sine gelefarger...

  SvarSlett
 5. Heisann..
  Jeg synes du har så mye fine kaker som ser gode ut, så jeg lurte på om du hadde oppskrift på boysenbærmousse med hvit toblerone, bringebærfromasje med sjokolademousse og daim mousse med daim.. Disse hørtes så utrolig gode ut at jeg må prøve de.. Ellers har du en kjempefin blogg med masse inspirasjon :)

  Hilsen Tonje

  SvarSlett
 6. Hei Camilla. Har du prøvd aprikos og ferskensyltetøy med fløtekrem, med rømme i? Det bør prøves hvis man ønsker seg en friskere kake som ikke blir så veeeeldig søt :) Kjempelurt hvis man nettopp har spist en større middag, og ikke klarer så tunge og søte ting

  SvarSlett